Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Agania 22:13, 26 mar 2015

Śliczne masz zawilce, jukę i bajeczne krokusy nad oczkiem, podobają mi się te fioletowe

Nie mam pierisów i nie wiedziałam, że one kwitną o tej porze, cudne....czy twoja młoda magnolia gwiaździsta jeszcze nie kwitnie?....pierwiosnków masz zatrzęsienie, moje dopiero startują, uwielbiam te kremowe są od ciebie
Masz u mnie wiadomość od Margarete, pisze o wawrzynku
Buziak wulkanie
Malgosik 10:38, 27 mar 2015

Witaj Kasiu

Widziałam, ze mas u siebie podporę, która mnie interesuje. Chodzi o taki kołek drewniany o przekroju kwadratu, który jest umocowany w metalowej obręczy wsadzonej w grunt. Chodzi i ten, co to łuki metalowe są na nim.
Możesz mi napisać czy takie kołki kupuje się gotowe? One są zabetonowane?
Napia 00:05, 28 mar 2015

Fajne klimaty u Ciebie a wiosna taka orientalna
kasiek 18:11, 28 mar 2015

Katkak napisał(a)
Kasiulka Mała została z dzielnym tatusiem . Kwiecia u Ciebie z każdym dniem więcej, ślicznie . Ja nie mogę się doczekać na tulipany. Wszystkie cebulki dostałam w prezencie więc nie wiem jakie to odmiany, ani jakie kolory, więc będzie jedna wielka niespodzianka . Tym bardziej nie mogę się już doczekać . Buziaki .

Brawa dla Tatusia!
Też trzymam za piękne tulipanowe kompozycje u Ciebie, one tak cieszą oko
Zreszta Ty umiesz wyczarowac ze wszystkiego klimat!
kasiek 18:12, 28 mar 2015

grembosia napisał(a)
Żółciutką wiosnę też uwielbiam, a u Ciebie super się prezentuje.
Ogród już taki zaciszny, prawdziwie prywatny u Ciebie, a masz przecież wokół sąsiadów. Zazdroszczę takiego efektu, ja jeszcze muszę trochę poczekać na takowy.
Pozdrawiam wulkan energii

Coś jest wesołego w tym kolorze, optymistycznego i dynamicznego
Oj ta prywatność to moja duma i zachwyt Taki własny ogrodowy Raj
kasiek 18:16, 28 mar 2015

Agania napisał(a)
Śliczne masz zawilce, jukę i bajeczne krokusy nad oczkiem, podobają mi się te fioletowe

Nie mam pierisów i nie wiedziałam, że one kwitną o tej porze, cudne....czy twoja młoda magnolia gwiaździsta jeszcze nie kwitnie?....pierwiosnków masz zatrzęsienie, moje dopiero startują, uwielbiam te kremowe są od ciebie
Masz u mnie wiadomość od Margarete, pisze o wawrzynku
Buziak wulkanie

Juki na razie słabowite, zobaczymy czy się przyjmą bo w listopadzie dostałam szczepki
Ja tez nie miałam pierisów ale z każdym dniem lubie je coraz bardziej, teraz wyglądają przeuroczo
Magnolka nie kwitnie.. jeszcze, jakoś strasznie się ociąga, skórki pekły ale kwiatek siedzi W sumie to nawet moze i dobrze bo przymrozki maja wrócić, niech jeszcze posiedzą w skorupce
Ale doczekać się nie mogę i dlatego... kupiłam dziś wisienke która obficie właśnie kwitnie
kasiek 18:19, 28 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Witaj Kasiu

Widziałam, ze mas u siebie podporę, która mnie interesuje. Chodzi o taki kołek drewniany o przekroju kwadratu, który jest umocowany w metalowej obręczy wsadzonej w grunt. Chodzi i ten, co to łuki metalowe są na nim.
Możesz mi napisać czy takie kołki kupuje się gotowe? One są zabetonowane?

Witaj Gosiu, w OBI kupiłam kantówki (to drewniane) i metalowe do wbijania, to taki szpic (kurcze nazwa mi wyleciała...) Szpic wkładasz w kantówkę, przyśrubowujesz a potem całość wbijasz mótkiem do ziemi (od góry). Nic się nie betony\uje, tzn można oczywiście ale ja tego nie robię a wbite w ziemię są bardzo stabilne
Pozdrawiam
kasiek 18:20, 28 mar 2015

Napia napisał(a)
Fajne klimaty u Ciebie a wiosna taka orientalna

Witam
Orient panuje przy altanie, to było marzenie Męża i w miare sie udało stworzyć taki klimat Duzo tam zimozielonych dlatego nawet zimą i na przedwiośniu jest tam ładnie
kasiek 18:40, 28 mar 2015

Ale zaszalałam , choć juz muszę się tak strasznie pilnonwać bo nie mam miejsca w ogrodzie, ale nie wytrzymałam, w Careffurze nabyłam RH Nowa Zembla, A dzis odwiedziłam Krzywaczkę i nabyłam Śliwę wiśniową Crismson, Pointe, dziurawiec(ten zimozielony) oraz wawrzynek którego tak szukałam!

kasiek 18:46, 28 mar 2015

Ta śliwa jest po prostu bajeczna! To wąska kolumna o bordowych liściach
Posadziłam przy starej altanie, która teraz jest największym obszarem moich działań