Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Borbetka 10:35, 26 mar 2015

Aga, na Gardenii zagadnęłam Pana od farb lnianych, szwedzkich, podobno niezniszczalnych. Może sprawdź, www.farbylniane.pl, nazwa Allback albo Byta-yta. Mi zależało na malowaniu wikliny do ogrodu. Rozpadają mi się koszyki po dwóch sezonach. A w tej firmie mieli właśnie taki kolor chabby-chic. Nie trzeba by merdać kolorów i podobno duża trwałość.
Kamajla 23:20, 26 mar 2015

Gosiu, ale Magnolii chodzi chyba o konkretną odmianę sprzedawaną w marketach. Tak przynajmniej wnioskuję po wpisach z innych wątków.
Wieloszka 09:48, 27 mar 2015

noemi napisał(a)
Aga , żywica epoksydowa lub farby epoksydowe ? myślę , że to opcja najtrwalsza , ale do końca pewności nie mam . Zapytaj M.

p.s.

Aga, nawozem poleciałaś po całości … łącznie z trawą ?

Nie, bez trawnika, bo najpierw muszę zwertykulować.
Fajnie się nawozi yara, dzięki niebieskim granulkom dobrze widać gdzie i ile się sypnęło
Wieloszka 10:17, 27 mar 2015

magnolia napisał(a)
Wieloszko przenosze się do Ciebie z dylmatem lwendowym
Pytałas u magdy 70 czy beda później jeszcze lawendy- zwykle bywały, ale warto kupic świezy rzut, bo to co sklepy robia z roslinami woła o pomste do nieba- zwykle lawendy sa utopione, więc nawet jak przezyją to start mają marny.
Dltaego jeśli masz już decyzję że wymieniasz, to nie zwlekaj ( chociaż jak posadzisz to na przymrozkowe noce warto rzucic na nia agrowłókninę, albo samemu potrzymac w doniczkach podlewając oszczędnie.

Magnolio, o tym nie pomyślałam, że w sklepie bardziej zmarnują roślinki niż ja Z oszczędnym podlewaniem doniczek u mnie nie ma problemu, gorzej w drugą stronę Więc kupię teraz, a posadzę za tydzień po świętach.
Jeszcze ostatnie pytanie: jak duże one rosną? Jak gęsto sadzić na taki zwart dywanik?
malkul 10:21, 27 mar 2015

przyszłam powiedziec w spraiwe lawendy ale juz widze że marta mnie uprzedział

Dywanik chcesz? a nie lepiej takie poduchy jak ma Magolia u siebie posadzone? moim skromnym zdaniem lepiej jak podychy są
Wieloszka 10:38, 27 mar 2015

Borbetka napisał(a)
Aga, na Gardenii zagadnęłam Pana od farb lnianych, szwedzkich, podobno niezniszczalnych. Może sprawdź, www.farbylniane.pl, nazwa Allback albo Byta-yta. Mi zależało na malowaniu wikliny do ogrodu. Rozpadają mi się koszyki po dwóch sezonach. A w tej firmie mieli właśnie taki kolor chabby-chic. Nie trzeba by merdać kolorów i podobno duża trwałość.

O, tego nie znałam, dzięki - sprawdzę

Małgosik, Juzia, Noemi, Gabrysia dzięki za wszystkie rady donicowe
Zapodałam temat M., przekazałam wszystkie info od Was, teraz niech on się martwi
Wieloszka 10:40, 27 mar 2015

malkul napisał(a)
przyszłam powiedziec w spraiwe lawendy ale juz widze że marta mnie uprzedział

Dywanik chcesz? a nie lepiej takie poduchy jak ma Magolia u siebie posadzone? moim skromnym zdaniem lepiej jak podychy są

Tak Gosiu, poduchy, ale mam mało miejsca (pod klonikiem czerwonym przy tarasie) - tak na 2 rzędy poduch - ale chodzi o to, żeby się zrosły. Podczas kwitnienia jest dywanik, a po cięciu - wyraźne poduchy
malkul 10:53, 27 mar 2015

a ile masz tam mijesca?wymiar?
Wieloszka 12:22, 27 mar 2015

3m x 1m. Teraz rośnie 12 lawend (2 rzędy po 6szt.) Ponieważ co roku je wymieniam, to nie mogą się zrosnąć bidulki
Pszczelarnia 13:12, 27 mar 2015

Tu powstaje architektura ogrodowa. Coming soon. Koło altany?