Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród dla Agusi 22:44, 27 lip 2013

Do góry
Jak ja chciałabym taki ogród....te brzozy, róże i hortensje, te zakątki...i nie jest to forma podlizywania się właścicielce, po prostu z wszystkich ogrodów na tym forum ten jest mi najbliższy... Taki chciałam, ale nie. mogłam znaleźć działki z takimi warunkami, a jak znalazłam, to właściciel nie chciał sprzedać.... No więc mam ten swój kawałek pola...takie wygwizdowie...
Ech.....pięknie u Ciebie!
Ogród dla Agusi 22:30, 27 lip 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
Do mnie też to pierwsze zdjęcie bardziej przemawia

Dzięki Michalinko ,więc chyba polecę z tym kamieniem dalej w brzozy ...mam pomysł.
Wszystko o czym ... Marzysz 13:07, 26 lip 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Kasiu, no rzeczywiście z tej strony , gdzie są serbskie nie mam, ale z innej mam podobny tzn sąsiad ma sztachetki montowane na wkręty kilka lat temu. Pomału się rozpada, nie mówiąc o murku który właściwie zaraz po wymurowaniu się zaczął kruszyć i odpadać i ten stan postępuje.
Dobrze, że mi tuje i brzozy go zasłaniają

Twój fajnie wygląda, serio! Ciebie może drażni, ale na zdjęciach wygląda ... hmmm.... stylowo

hmm...zdania są podzielone jedni się tym płotkiem zachwycają, a inni pytają kiedy się rozleci
ale to Twoje Beatko "stylowo" mi się bardzo podoba, tej wersji będę się trzymać
Wszystko o czym ... Marzysz 12:49, 26 lip 2013

Do góry
Kasiu, no rzeczywiście z tej strony , gdzie są serbskie nie mam, ale z innej mam podobny tzn sąsiad ma sztachetki montowane na wkręty kilka lat temu. Pomału się rozpada, nie mówiąc o murku który właściwie zaraz po wymurowaniu się zaczął kruszyć i odpadać i ten stan postępuje.
Dobrze, że mi tuje i brzozy go zasłaniają

Twój fajnie wygląda, serio! Ciebie może drażni, ale na zdjęciach wygląda ... hmmm.... stylowo
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:49, 25 lip 2013

Do góry
Hello Syla,

brzozy to pewnie odmiana Betula, zgadza sie? Jesli tak to moge podpytac gdzie nabylas, okazy powalajace. Ogrod wyglada przepieknie, sledze Twoj watek praktycznie od poczatku, dech zapiera.
Z gory dzieki
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:35, 25 lip 2013

Do góry
Brzozy są ZACHWYCAJĄCE!! CUDNE!! ZNIEWALAJĄCE!!
ja też takie chcę.... BUUUU
(i tu następuje mega foch na mój 20 metrowy taras, ale pewnie zaraz się "odfocham", bo lepszy taki własny niż żaden )
Ogród Sylwii od początku cz.II 06:27, 25 lip 2013

Do góry
Brzozy ...wooow.... rabaty też

Pod swoją brzózkę nie dawałam mikroyzy i niczego.... a i tak w liliowcach rosną kozaki
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:11, 25 lip 2013

Do góry
Chciłam powklejać jeszcze moje fotki z minionej soboty- byłam na wycieczce i zwiedzałam ogrody pokazowe Kapiasów w Goczałkowicach.
Kto nie był tam i nie widział to musi k o n i e c z n i e tam pojechać, teraz w pełni lata jest bosko, urzekająco wyglądają zarówno rabaty angielskie jak i różnokolorowe hortensje i liliowce oraz funkie.
Do tego olbrzymia rozmaitość traw, krzyżowane na drutach graby, piekne brzozy z białą korą i inne drzewa prowadzone w ciekawy sposób, cudnie wyglądają nawet wrzosowiska mimo że jeszcze nie kwitną ale same krzaczki wrzosów różnia sie kolorem i faktura gałązek i zdobia zbocza.
Są tam do zwiedzenia własciwie dwa ogrody - stary nieduzy i nowy olbrzymi. w obu porobione sa klimatyczne zakątki, takie osobne jakby wnętrza ogrodowe : romantyczne, wiejskie, japońskie, trawiaste, górskie, greckie, wodne itp
Wiem,że w nowym ogrodzie sa niezbyt piekne niedokonczone miejsca, nowe nasadzenia i inne drobne mankamenty ale i tak cały ogród jest super. A stary ogród urzeka wielkimi drzewami, buszem roślin wokół stawu i w ogóle jest bajeczny. Na pewno pojade tam jeszcze w innej porze roku !!!

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:02, 24 lip 2013

Do góry
Jest pieknie i czysto a pod brzozy bym potem wylała grzybnie coby kozaki były żartuję może troszkę buziole pracusiu
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:59, 24 lip 2013

Do góry
Syla brzozy są zachwycające i jakie wieeeeelkie!!! Będziesz pod nimi sadzić kule bukszpanowe?
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:47, 24 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Posadzone brzozy .... reszta czeka na swoją kolej ...

i niech mi ktoś powie , że jest czysto i pięknie mój ogród to obecnie plac budowy czekam na kontener

Ja powiem pięknie
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:37, 24 lip 2013

Do góry
Sorki że pytam, bo pewnie o tym pisalaś, ale jakie brzozy sadziłaś i co ile? Ja od jakiegoś czasu choruje na brzozy
Dawno nie zaglądałam do Ciebie a tu znów piękne zmiany i ogrom pracy.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:21, 24 lip 2013

Do góry
Syla, te brzozy wyglądają fenomenalnie!!!!...jakby z tamtąd musiały być...a ten zakątek z huśtawką zawsze mi się podobał

miskanty i horti w w/w zakątku są posadzone w lini prostej czy trawy delikatnie za horti?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:16, 24 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenka .... zawsze do Cię zaglądam choć na parę sekund .... uzależniłam się od Ciebie

A wiesz ??? brzozy posadziłam aż 5 szt .... co ja tam posadziłam ja tylko dosypywałam ziemię .... po raz pierwszy łopaty w ręce nie miałam .... Zostały jeszcze 4 ..... jestem nimi tak zachwycona , że rany ...... chyba nie usnę ze szczęścia a przy dzisiejszej pełni wyglądały obłędnie

pochwaliłam się i uciekam

Zazdraszczam brzoz, u mnie na 4 szt dwa gatunki.... Niezamierzone.... Ale jesienią w nóżki posadzę im kule bukszpanowe, liczę że będzie ładniej

Pisalm Ci wczoraj o dysku.... Dzisiaj przy przenoszeniu bukszpanów wygięło mi się kolano w niezaplanowaną stronę... Wiązadło zatem jeszcze nie ten teges... Ale już nie boli...ale że ja teraz joginka jestem to po sekundzie się podniosłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:22, 24 lip 2013

Do góry
Pięknie w każdym zakątku a brzozy urocze szykuję się nowa cudna rabata
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:30, 24 lip 2013

Do góry
Sylwia - no cudnie! Te brzozy już wyglądają genialnie - a to dopiero początek nasadzeń!

Słońce zaszło - idę podlewać
Ogród Sylwii od początku cz.II 17:06, 24 lip 2013

Do góry
no czekałam na te foty brzozowe, one będą w takim zakolu posadzone wszystkie? a tak na marginesie to te brzozy są gigantyczne i piękne
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:17, 24 lip 2013

Do góry
Posadzone brzozy .... reszta czeka na swoją kolej ...

i niech mi ktoś powie , że jest czysto i pięknie mój ogród to obecnie plac budowy czekam na kontener
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:48, 23 lip 2013

Do góry
Marzenka .... zawsze do Cię zaglądam choć na parę sekund .... uzależniłam się od Ciebie

A wiesz ??? brzozy posadziłam aż 5 szt .... co ja tam posadziłam ja tylko dosypywałam ziemię .... po raz pierwszy łopaty w ręce nie miałam .... Zostały jeszcze 4 ..... jestem nimi tak zachwycona , że rany ...... chyba nie usnę ze szczęścia a przy dzisiejszej pełni wyglądały obłędnie

pochwaliłam się i uciekam
Ogród Sylwii od początku cz.II 00:48, 23 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Cześć dziewczyny i chłopaku dzięki , że zaglądacie ..... Dzisiaj zwiozłam ziemię , rośliny kolejne do posadzenia .... i miłorząbka i róże na pniu ..... i poza miłorząbkiem wszystko posadzone ..... Właśnie przed chwilą skończyłam soki malinowe ......Pozdrawiam i ściskam ..... jutro kolejne zdjęcia z tego co zrobiłam i może uda mi się wykopać dziury pod brzozy .......

Syla tyrasz aż padniesz, jestem przerażona ilością czynności , które powinien wykonać mężczyzna, ale znam to z autopsji dzisiaj postawiłam kolejne ogórki na kiszone, malinek mam za mało jeszcze na soki, buziam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies