Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

gierczusia 20:00, 15 wrz 2013

Madzen ... A jak Ty to zobiłaś ,że cI krewetki nie wpieprzają bergenii ????.... U mnie to ich największejszy przysmak... Zdradż mi tę tajemnicę plizzz
gierczusia 20:10, 15 wrz 2013

Jak se pooglądałam żywopłocik cisowy ,który Ci Danusia pokazała,to mi się miska uśmiechnęła .... Mam nadzieję ,że mój teź kiedyś ( no może nie za 100 lat ) taki będzie

Buziam Madzen ... Czy Ty pamiętasz o swojej gazecie ???... Zaproszenie jest aktualne non stop
ewa004 20:19, 15 wrz 2013

A u mnie w B..... już tulipanków niet
gierczusia 20:20, 15 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Skoro myślimy teraz o tulipanach polecam art Danusi nt łączenia tulipanow z innymi roślinami.
Sebek wielkie dzięki za linka
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/413-tulipany-w-duetach/photos

Aaaa.. ... Ja też podziękuję
Gabisia 21:34, 15 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Wiem, że Cię korci, żeby zmienić już Jakbym miał materiał to bym działał Bo rośliny będą "rok do przodu" - zdążą się ukorzenić, a tak cały przyszły rok będą się ogarniać Lepsze jest to jesienne przesadzanie wg mnie

Sebciu - to też moja filozofia
Masz kasę, czas i pomysła?
To na co czekać???
Roślinka będzie o rok do przodu.
Abo to wiemy ile pożyjemy?

Działaj!

Buziaki
ana_art 21:39, 15 wrz 2013

Gabisia......
ewa004 21:46, 15 wrz 2013

Mądre słowa Gabisi

Masz kasę, czas i pomysła?
To na co czekać???
Roślinka będzie o rok do przodu.
Abo to wiemy ile pożyjemy?

Powinno to być zaraz obok przykazań Danusi
Madzenka 21:52, 15 wrz 2013

Ja nie muszę mieć kasy na zmianę rabaty, bo material zbierałam od wiosny Mam ten komfort, że wykopuję z miejsc gdzie jest za gęsto i zakładam nowe rabaty. Wg teorii Asc z flanki na flankę
Jeśli warunki będą srzyjające to next week, chociaż jak wrócę z Warszawki w piątek to nie wiem czy mi wystarczy sił....
Ale Gabi ma rację trzeba działać, Sebek też mnei motywuje więc muszę zakupić duuuuuuuużo ziemi ogrodniczej, dużą folię aby uchronić trawnik i będę działać.....
Ale jak pomyślę o kopaniu w korzeniach brzozy to brrrrr mam wątpliwości.... Przy okazji sprawdzę czy krewetki się pod azaliami nie gnieżdżą....
Madzenka 21:54, 15 wrz 2013

W insekcie w mojej wsi nawet śladu po cebulkach nie było!!!!! Tylko jakieś w koszyczkach po 15,99 zł. skandaliczny skandal i na dodatek opryskliwa ekspedientka, króra odburknęła że już wykupione....

Jutro pojadę do zaprzyjażnionego ogrodnika na rekonesans cebulkowy, ma dobre ceny. I poczekam sobie na wyprzedaże aby kupić morze szafirków i krokusów.... Do rabaty a'la Luciano
martaibartek 21:55, 15 wrz 2013

Marzenaaaaaa..................ahhhhhhhhhhhhhh cudownie u ciebie!

Zdradź mi proszę kiedy przycinasz swoje kosodrzewiny- śliczne są takie wykulkane