Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 23:20, 15 wrz 2013

Kasiek napisał(a)

Toma rowniez obejrzalam i zauwaz ze u niego czesto rosnie wrotycz Przez takie foty mam ochote osiodlac koparke i zaczac wszystko od nowa.Szkoda ze Ogrodowisko odkrylam tak pozno,....ale z tego ,,szkoda´´ mysle ze powoli naucze sie isc jedna droga....

Ja mam tak samo, dlatego ciągle coś zmieniam
Slawko 23:26, 15 wrz 2013

Gust, to my mamy prawie identyczny Cieszę się, że znalazłem takie źródło najlepszych inspiracji!
Marzy mi się, marzy by chociaż w niewielkim stopniu mieć taki dar do tworzenia takich perełek
Luki 23:44, 15 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Łukasz jeśli chesz zobaczyć styl boskiego Luciano zapraszam do obejrzenia mojej zakladki z jego projektami - Luciano Giubbilei

To było okrutne ale sam się prosiłem. Muszę iść kabel od internetu odłączyć bo nie skończe dzisiaj projektu. Ile cudoności tam nagromadziłaś.
ana_art 11:25, 16 wrz 2013

Marzenko a na tej rabacie do zmiany chcesz wywalić bergenie? Czy te bukszpany za nie poukładać ?
baraga1904 11:35, 16 wrz 2013

...Toma już od dawna kocham...namierzyłam go kiedys na Domo...na tapecie lapka mam jego ogród...
...podobno tez w Aldi są cebule a ja Queenek dokupiłam we francuskim wróbelku po 2, 65 5 cebul...w insekcie u mnie pustki...
Milka 12:45, 16 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ja nie muszę mieć kasy na zmianę rabaty, bo material zbierałam od wiosny Mam ten komfort, że wykopuję z miejsc gdzie jest za gęsto i zakładam nowe rabaty. Wg teorii Asc z flanki na flankę
Jeśli warunki będą srzyjające to next week, chociaż jak wrócę z Warszawki w piątek to nie wiem czy mi wystarczy sił....
Ale Gabi ma rację trzeba działać, Sebek też mnei motywuje więc muszę zakupić duuuuuuuużo ziemi ogrodniczej, dużą folię aby uchronić trawnik i będę działać.....
Ale jak pomyślę o kopaniu w korzeniach brzozy to brrrrr mam wątpliwości.... Przy okazji sprawdzę czy krewetki się pod azaliami nie gnieżdżą....

tak sobie myślałam, że nie wytrzymasz i zaczniesz działać, ale skoro masz zapasy roślin i koncepcję, to nic tylko ruszać do boju, bo tak naprawdę to obie z miejsca na miejsce przesadzamy, ale jednocześnie tworzy się coś nowego
a co z ambrowcam? decyzja podjęta?
a co brzóz, wykopywanie będzie ciężkie, może formowanie jakieś, u Justyny podpatrzyłam ciekawe sposoby
AniaK 14:40, 16 wrz 2013

Cóż to będzie się działo, ciekawa jestem jak po zmianach będzie. Działaj, działaj, ładna jesień szkoda czekać do wiosny.

Marzenko masz może takie praktyczne rady co do sadzenia cebul, chodzi mi o taki misz masz, mam pasek wielkości 40x150cm, między pasem żurawek, a pasem rozchodników i chciałam tam powsadzać tulipany wyższe i niższe, czosnki, narcyzy, żeby od wiosny ciągle coś kwitło na zmianę, tylko jak to wtedy sadzić, bo jedne potrzebują głębiej, drugie płycej, to chyba bez koszyczków, czy jak. Do tej pory sadziłam tulipany gdzie indziej, czosnki gdzie indziej, a tu chciałabym to połączyć. Da radę?
Pszczelarnia 16:26, 16 wrz 2013

Madżenno, chyba coś zmieniasz (planujesz?). Jak będziesz miała problem z usunięciem bergeni, to ja Ci pomogę (ale jak radzi Slawko, chyba) nie usuwaj jej. Ja ją w tym roku pokochałam miłością dozgonną (jedna z ulubionych roślin naszej genialnej Gertrudy J.). I miłością zaborczą.
martaibartek 17:23, 16 wrz 2013

Wkleję dla zainteresowanych:

W Lidlu cebulowe cuda po 4.49zł.
Tulipany pakowane po 12sztuk, czosnki giganty po 2 sztuki.
Multum odmian.
butterfly 17:49, 16 wrz 2013

Byłam, widziałam, wyniosłam wszystkie giganty