Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 19 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Oooo i Comte też masz?
Dzisiaj ją znalazłam i poszła do kajecika

Na następną różankę planuję wysokie bladawce a niskie purpury

Mam i tez mam wysokie bladawce i niskie purpury

Comte

Ale zdecydowanie bardziej podoba mi się Mme Knorr. Posadziąłm celowo blisko aby porównywac, bo nawet w jednym miejscu znalazłam info , że to ta sama róza a sa całkiem inne

Mme Knorr

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:52, 19 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Dzięki Madzen,piękne te zestawienia z trawami,czy ta niebieska to kostrzewa sina?
Dzisiaj tez kilka siewek stipy wsadziłam pomiedzy róże,może cos z tego będzie

Musze Ci mój przedogródek zapodac do perzeorganizowania wirtualnego,żeby wyglądał reprezentacyjnie "Muszczu"

Renatko tak to niebieskie to Finkowa kostzrewa - jakaś taka błekitna odmiana. na przedpłociu mam inny odcień. Ta bywa nawet całkiem srebrna gdy jest susza
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:50, 19 cze 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, kto to jest na stronie 576 na ostatniej focie, najbardziej ciemna po prawej, to? Iceberg?

Tak to Burgundy Iceberg - wsadziłam tam trzy krzaczki. jest niska i relatywnie obficie kwitnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:48, 19 cze 2015

Do góry
stychaz napisał(a)

Marzenko, czy ta Burgundy rośnie w cieniu, czy na patelni? Moja na patelnie ma jeszcze jaśniejszy kolor.

Moja rośnie raczej na patelni, aczkolwiek juz mniejszej niz rok temu, bo wiśnia troszeczkę ją cieniuje. Ale kolor straciła chyba od suszy i palącego słońca. Rok temu niektóre łodygi wybarwiały się całkiem na jasno, ale lubie taki kolor w deszczu i pąku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:44, 19 cze 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Marzenko... przegonisz mnie zaraz, ale po zdjęciach u guru...no nie mogę inaczej.... zakochałam się w Tradescant i koniec! Na chwilę obecną nic innego mi się nie podoba tak jak ona.
Kupię sobie dwie do Fairy... a później albo powiem dziękuję różom, albo strzelę se następną różankę

Aaaaa i podziękuj ładnie koleżance za fotki!

Juzia ja się nie dziwię wyborowi. Zalety Tradescant - przepiekny głeboki kolor, długo kwitnie. Zaczęła w tym samy czasie co Falstaff , po Falstaffie śladu nie ma a Tradescant nawet nie planuje jeszcze końca. U mnie jeszcze malutka. Kolor kwiatu mnie zachwyca.
Tydzień temu

Dzisiaj - gdy przekwita staje się jeszcze ciemniejsza.

To fotki Falstaffa sprzed tygodnia - juz niestety po nim

Pomyśl o dodaniu jeszcze koloru pośredniego pomiedzy fairy a Tradescant, np Claire Marshall lub Old Port
Claire

Old Port

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:35, 19 cze 2015

Do góry
AnaAn napisał(a)
Madżen, czy Twoja nn może być tą różą http://www.rosen-tantau.com/unser-sortiment/beetrosen/6/bailando , http://rosarium.com.pl/produkt/bailando-tantau-2008 ?

Aniu bardzo podobna, moja tylko w pęłni kwitnienia ma bardziej zbite kwiatki. Na chwile obecna Bailando to najbliższy typ
Dzisjesze paki. Za chwilę da czadu, każdy pąk będzie długo kwitł. Co najwazniejsze nie gubi listków, zasycha cały kwiat , który po przekwitnięciu odpada

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:32, 19 cze 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kurcze, kartek nie ma... nie wiem co mam... Falstaff czy Szekspir jest w pąku ciemniejszy? Ponoraj w fotkach lub głowie.. po tym je odróżnię

Pąki Szekspira Ci moge pokazać ale Falstaff przekwitł

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:29, 19 cze 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
Madzenko jak myślisz - do Ascot niska okrywowa ? żeby w podobnym kolorze ale raczej jaśniej niż ciemniej i żeby ładnie się płożyła bo ma się wpychać na taras.... Masz jakiś pomysł?

Moja Ascot jest na razie niska i w nogach ma bukszpana i trawy. Wole takie połączenie zin same róże na brzegu rabaty, bo zimą i wiosną będzie łyso i brzydko. Na pewno fairy dałaby sobie świetnie radę, lubię połączenie balladowego różu z purpurą.
Na zdjeciu moje połaczenie Ascot - z Madame Knorr i Comte de CH. skąpane w deszczu+ carex bronze form+ zurawki georgia peach i bukszpan

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:23, 19 cze 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
No mus mieć w ogrodzie te Twoje burgundy. Przecuuudnie!!!!!
Potrafisz pięknie zestawiać ze sobą rośliny tworząc piękne ogrodowe widoki, ale pewnie ci już to mówiono

Marzenko powiedz proszę czy twój strzeżony w kulkę berberys bagatella to pojedynczy egzemplarz czy wsadzałaś kilka w jeden dołek?

Graby strzyżone w stożki cudne.

W jeden dołek jeden krzaczek. Łącznie miało być 5 kulek ale jedna padła i mam teraz 4 szt na tej rabacie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:22, 19 cze 2015

Do góry
Kochani byłam mocno zabiegana, ale uff wreszcie będzie luźniej, zaczynam odpoczynek
Chyba nie dam rady pozdrowić każdego z osobna dlatego macham już tradycyjnie grupowo.
Za pochwały dziękuję i proszę o częściej
Lecę odpowiadać na pytania
Ogród wśród pól i wiatrów 19:32, 19 cze 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Te Twoje graby są już mocno zagęszczone. Ty je podwójnie sadziłaś prawda? Jak najbardziej warto zainwestować w ziemię bo potem i rośliny będą ładniej rosnąć Ehhh te Twoje widoki, ehhh!

Graby sadzone pojedynczo, jak Madżenka kazała
Jeśli chodzi o ziemię, to jeszcze zostało porządnie ją rozplantować, tu zebrać, tam dołożyć, o takie tam... Wczoraj Pan od koparki był już strasznie zmęczony, ja zresztą też. Tak więc c.d. w najbliższym suchym czasie, bo na razie deszczowo.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 18:52, 19 cze 2015

Do góry
Werbena oszalała u Ciebie... Jesli mi sie tak wysieje to ja osiwieję....
Zmykam bo dzisiaj +12 i tak niskie cisnienie, ze az mi piszczy w uszach i zasypiam,..
Czasem słońce czasem deszcz 08:02, 19 cze 2015

Do góry
linsay80- jak lubisz na żółto to everillo fajny

Gosia Mysza- wolałabym fajny ład

Polinka- ja też, aż drżę co przyjdzie, ale już myślę gdzie by upchnąć jakąś purpurową

Madżenka- no ale ta młoda jednoroczna taka młoda... ledwo ją widać, a ja chcę busz
Ogród Małej Mi - sezon 2015 07:06, 19 cze 2015

Do góry
Aniu uwielbiam Twoje rzekome "napaćkanie" i projektowanie łopata. Uwielbiam tez Twoja niewyparzona bużkę !
Czasem słońce czasem deszcz 06:55, 19 cze 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Ola- właściwie to ja sama nie wiem co mam, ufam sprzedawcom i metkom a potem wychodzi taki zonk nie upieram się że ta stara to all gold bo może być równie dobrze Stripe it Rich; na kulkowanie już zimno

Ilona- jeśli więc Aureola będzie się mniej przypalać od słońca to będzie miałą przewagę nad All gold

Madziu- racja ze ścinkami, u mnie fruwają te drobne wszędzie, z kostki zamiatam, ale w korze zostają, na dwóch rabatach powinien być żwirek ale sama myśl o sprzątaniu tych ścinków mnie osłabia

Mam obie all gold i stripe i niemal nie widze róznicy aczkolwiek all gold chyba szybciej rosnie

Stipa mnie wnerwia, pod wszczęci u mńie lezy, sieje sie jak goopia, ciagle ja przesadzam do roz.... Chyba wole takie młode jednoroczne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 19 cze 2015

Do góry
Paulinko rabata z ice dance i red baronem pokazowa, fotografuj ja do woli, zwłaszcza w słońcu sączącej się przez liscie Barona

Wjazd do domu piekny, widze nową bramę, kostke, jest super. Pokazuj czesciej!
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 06:38, 19 cze 2015

Do góry
Soczysta piękna młodziutka trawka, to lubię!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:33, 19 cze 2015

Do góry
Małgosia czy Twoja stipa podniosła się po deszczu? Moja po ulewach już leży i mnie wnerwia,,,
Ogród niby nowoczesny ale... 06:10, 18 cze 2015

Do góry
Fajnie z żaglem będzie wyglądac to miejsce
Miejsko & sielsko 06:05, 18 cze 2015

Do góry
Ciekawa jestem czy się zdecydujesz na kolory., piękny pomysł Danusia zapodała
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies