Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 18:43, 19 cze 2015

justi napisał(a)
Po stokroć podziękowywuję
Jarzmianki na liście som!

Szukałam fot z zeszłego roku jaka była nędzna i nie znalazłam.. nie godna byłą foty A teraz już widać.. tylko focia nie ostra

Edit znalazłam na fotce hibiskusa i dała się wykadrować.. takie mizeroty.. ale foto z sierpnia, czyli kwitnie dłuuugo Widać po lewej przed hostą mizeroty.

Mala_Mi 18:51, 19 cze 2015

yolka napisał(a)
Mam pytanie, czy werbenie uszczykiwać końcówki, jesli tak to kiedy i na jakiej wysokości (dochowałam sie wreszcie marzeń o werbenie

Fajna fota w różach i barwach ochronnych

Jak masz jej dużo to nie uszczykuj.. posadź lepiej więcej w jedno miejsce..szybciej zakwitnie. Jak masz mało to ci dośle
To jest werbena z siewek z danego roku. Kwitła na całego już od połowy lipca.
Madzenka 18:52, 19 cze 2015

Werbena oszalała u Ciebie... Jesli mi sie tak wysieje to ja osiwieję....
Zmykam bo dzisiaj +12 i tak niskie cisnienie, ze az mi piszczy w uszach i zasypiam,..
popcorn 18:53, 19 cze 2015

No cudna. Ja nie uszczykuję, bo ona wtedy później kwitnie i kwiatki jakieś drobniejsze som? A te końcówki wsadzone do gruntu to max 10 cm i kwitną biedoty... Tak miałam rok temu i juz tak nie zrobię
Mala_Mi 18:55, 19 cze 2015

Agawita napisał(a)
To ja chcę taką napaćkaną rabatę mnie się podoba a co do werbeny... jest szansa na małe co nieco? Kiedyś dostałam nasionka od Zawitki ale niestety nie wzeszly i dałam sobie spokój z nasionami...

Bo trzeba sypnąć nasiona na rabatę i zapomnieć o niej.. najlepiej gdzie jest sucho.
Ja maty z kamieniami pod basenem nigdy nie podlewam.. przetrwała na macie bez ziemi te upały co były bez podlewania.

Zapraszam po odbiór osobisty.. bo z wysyłaniem nie wiem kiedy sie wyrobię, a jak urośnie za wielka to nie wyśle. Lista do wysyłki długa..

Edit.. jakieś foto .. wstwię co mam i nie będę zaglądać na forum.. bo dziś to przegięłam z siedzeniem

popcorn 18:55, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Tak było w 2010 roku Tujka już wyciepana.. nie mieściła się

A jest

aaaa! ratunku!! to ja będę miała borówki amerykańskie, parę róż i klonik palmowy i cały ogródek zarośnięty!
barbara_kraj... 19:07, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

I Pomponella Cudna jest.

Nie mogłam się powstrzymać od zacytowania tej piękności!
Mala_Mi 19:07, 19 cze 2015

kosolka napisał(a)
Nie cierpię hejterow :-/ Jak się nie podoba to po cholere się męczyć i oglądać? Nie panimaju. Pozdrawiam Ja tam lubię twoje podejście do ogrodu i życia, Twój ogród i fotki

Jak powtarzam drugi raz na wpisy to sorki... cofnęłam by zobaczyć czy czegoś nie przegapiłam.. i się pogubiłam ..

Dziękuję za komplementy pod każdym adresem

Powojnik przesadzany w zeszłym roku padł.... a w tym się podniósł .... jak z królową.. padłaś - powstań - popraw koronę i zasuwaj dalej
I dobrze bo fajny i fajnie się pomieszał z bukiem obok..

Mala_Mi 19:21, 19 cze 2015

Kondzio napisał(a)
Oj jak ja nie lubię takich durnych anonimów az sie boje co o mnie myślą i piszą ale ma to w czterech literach I mam nadzieje ze ty tez Chce wiedzieć, widzieć na zdjęciach co u ciebie słychać bo mnie to podnosi na duchu i zmusza do działania hi hi hi dziekuje ze jesteś Cieszę sie i smucę razem z tobą bo tak chce a nie ze musze i nikt nie bedzie mówił jak masz watek prowadzić chyba ze jest w brew regulaminowi i Danusia usunie hi hi hi uwielbiam was bardzo

Kondzio , znasz mnie już dość dobrze i wiesz, że mi to rybka.. a nawet powiem, że każdy atak to dla mnie okazja do "odegrania " się.. nie na darmo mam ksywkę Mała Mi Małe to a złośliwe

Wczoraj kupiłam też nową hostę.. taka śmieszna Nazywa się też śmiesznie.. Cherry Berry "wiśnia jagoda"... jest ładna i nazwa intrygowała... i słusznie

Mała hosta o lancetowatych, białych liściach z szerokim, ciemnozielonym brzegiem. Dodatkowy kolor pochodzi od jaskrawo odcinających się na tle jasnych liści wiśniowo czerwonych łodyg liściowych i kwiatowych. Wiśniowe są także torebki nasienne (stąd nazwa rośliny - “wiśniowa jagoda”).

Mala_Mi 19:29, 19 cze 2015

jalos napisał(a)

Aniu, od tej chwili zasiałaś mi w głowie naparstnice - jakoś ich wcześniej nie zauważałam.
Mam nadzieję, że wkrótce zobaczę całą rabatę z tymi białymi pięknościami.

Trolla olać.

Miejsca nie mam na całą rabatę z naparstnic, wiec są tu i tam.. takie zapchaj dziury które się same zlokalizowały...
Las miałam w 2011.. ale wtedy ogród był pusty i mogłam sadzić je do woli