Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:57, 15 lut 2021

Do góry
Ale kontrasty! Już nie będę poprawiać. Niech będzie wiadomo - znak czasu

To chyba na tyle dokumentacji fotograficznej ogrodu z czasu zarazy chyba brak.
Nie mam chęci w śniegu się zanurzać po kostki, bo butów brak (o ja biedna)

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:51, 15 lut 2021

Do góry
Jeszcze kilka antydepresantów
Dodaję, że pędzone przeze mnie hiacynty wyszły super. Szkoda tylko, że jak zwykle, zapomniałam zapisać datę okresu ciemnego i daty wyniesienia do światła

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:42, 15 lut 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Witaj imienniczko! Zawędrowałam do twojego ogrodu, bo zaintrygował mnie tytuł wątku. Okazuje się, że mur może być problemem, a może być atutem ogrodu. Porośnięty roślinami jest super, bardzo podobają mi się okna z lustrami (myślę, gdzie u mnie mogłabym coś takiego zrobić ???). Bardzo podoba mi się ogród, dużo fantastycznych roślin, hortensje, lilie, trawy, powojniki (bardzo ładny z małymi bordowo-fioletowymi kwiatkami), taki trochę busz, tak lubię! Będę zaglądać, pozdrawiam!

Imienniczko! dzięki za wizytę. Choć jest to okres "martwy" to jednak mam dla Ciebie
coś specjalnego:
Pozdrawiam i byle do wiosny

Ogród Basi 20:42, 15 lut 2021

Do góry
Czerwiec 2020
U nas, na północnym wschodzie w czerwcu były ulewne deszcze. Drzewa uginały się pod ciężarem wody.
Kwitły kaliny koralowe, kolkwicje i inne krzewy.

Ogród prawie romantyczny 20:36, 15 lut 2021

Do góry
Ogród prawie romantyczny 20:36, 15 lut 2021

Do góry
Ogród prawie romantyczny 20:35, 15 lut 2021

Do góry
To jeszcze zanim nadejdzie wiosna choć kilka obrazków z poprzedniego sezonu

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:28, 15 lut 2021

Do góry
Ciasnota w ogrodzie zimowym, kolejne rośliny zaczynają domagać się przesadzenia lub przeniesienia do światła, a tu miejsca brak

Dla pozytywnego myślenia - antydepresanty

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:25, 15 lut 2021

Do góry
W miejsce dziubdziulka wstawiam am takie widoczki

Ogród prawie romantyczny 20:23, 15 lut 2021

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Cudowna ta róża To jeden krzaczek?

To są zdjęcia dwóch krzewów róż. Mm dość szeroką pergolę, więc jedna róża by jej nie zakryła
Tutaj z clematisem Etoile Violette

Ogród na piasku i z wielkim murem 20:20, 15 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)
Alu, piękną jesień mieliście, widać ile pracy i serca włożyliście, jest dżungla.
Cieszę się, że się odezwałaś, zawsze mile wspominam nasze spotkanie i zawsze mam uśmiech, bo przypomina mi się, jak twój mąż mówił, że ja mech hoduję, ha, ha. Buziolki i pokaż, co tam w ogrodzie zimowym

Postanowienie noworoczne (a może też wcale nie noworoczne, ale tzw zdroworozsądkowe) brzmiało następująco:

żadnych nasion roślin jednorocznych

żadnych nasion jakichkolwiek

nie kupuję już nowych roślin do ogrodu i do domu, bo miejsca brak

No i cóż:Kobieto, ty puchu...

Właśnie dzisiaj wysiałam pierwszy pojemnik sałaty, a jutro oczekuję na dostawę pierwszej partii z zamówionych nasion.

Och, ta słaba płeć....

Irenko, gdy nie mam o czym pisać to poprostu nie piszę, choć tak naprawdę ta depresyjna epoka dała się wszystkim we znaki, a coraz to ktoś z kręgu znajomych zapadający na "Koronę" działa wyjątkowo zniechęcająco do jakiejkolwiek aktywności.

Jednak, żeby nie było, że to już kompletny "Kanał", zamieszczam odrobinę radosnej twórczości mojej i natury.

A te oznaki wiosny dedykuję Tobie, coby kolejny uśmiecch nie znikał Buziaki
Miłkowo - sezon 2016-2022 20:11, 15 lut 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Mamy identyczne koty. Tylko, ten Twój jest domowy, a mój już sześć lat mieszka w ogrodzie.
Wśród brzóz i dębów 19:59, 15 lut 2021

Do góry
Irenko, wiedziałam, że widokiem kocio- psiej przyjaźni sprawię Ci przyjemność.

Renatko,dzięki za odwiedzinki i miłe słowa. Jeśli zaraza pozwoli to mam nadzieję, że się tego lata spotkamy.

Wbrew temu co widać na ostatnich fotkach,u mnie też jest zima.

Ogród z koniczynką 19:04, 15 lut 2021

Do góry
Odpowiem zbiorowo Basi, Grażynce, Agnieszce, Ewie oraz Irence. Z tym śniegiem nie byłoby tak tragicznie, gdyby sobie tylko leżał i nie robił szkód. Przy domu mamy zadaszony taras, który 4 lata temu oszkliliśmy tworząc coś w rodzaju ogrodu zimowego. Jest to jednak pomieszczenie (13m2) ogrzewane, w którym najbardziej lubimy przebywać, czytając książki, porozmawiać lub po prostu pogapić się na ogród. Ale...właśnie to ale...Zwały śniegu zalegające na dachu spowodowały grubą zmarzlinę, która w zetknięciu z sufitem "poci się" i zaczęło zaciekać w różnych miejscach...Porozkładaliśmy ręczniki, a co kapie to kapie i wnerwia okrutnie. Część śniegu eM zrzucił tyle co dosięgnął z drabiny, a reszta tam tkwi. W ostatnich latach zimy były łagodne więc takich przykrych niespodzianek nie mieliśmy...I dlatego tak wkurza mnie ta zima...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:59, 15 lut 2021

Do góry
Ja również proszę o poradę. Przeprojektowuję mini boczny ogródek. Stanowisko słoneczne do godz. 13. Chodzi o pasek o szerokości 0,5m, który widać na zdjęciu po lewej stronie. Pas jest podzielony na 3 równe prostokąty i w których rosną, kolejno: tiarella, żurawka i lawenda Hidcote:

Chciałabym wymienić tiarellę i żurawkę na coś innego, bardziej intensywnie zielonego i najlepiej zimozielonego Pytanie tylko jakie rośliny tutaj dobrać? Skleiłam moją propozycję z choinami Jeddeloh, ciemiernikami i hakonkami lub turzycą (fotomontaż poniżej). Czy to ma rację bytu?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:27, 15 lut 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:26, 15 lut 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:20, 15 lut 2021

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 18:15, 15 lut 2021

Do góry
Fotki z tel. bo w aparacie bateria się rozładowała. Budki powieszone, koszyczki u góry dla gołąbków i zeberek, te na dole dla przepiórek, o ile im przypasują. W środku jeszcze będzie korytko z karmidłem, piaskownica i poidło, oraz poidełka dla drobnicy i donice z roślinami.....myślę co by to mogło być by wytrzymało z kurami choć jeden sezon. Wymyśliłam barwinka do tego wiszącego kosza, wydmuchrzycę i rozplenice do donic na dole. Może jeszcze suchodrzew by się sprawdził lub tymianek bo jego mam co sezon dużo. Choć teraz to nie wiem czy nie wymarzł...Tam będzie cień więc najpierw muszę podhodować poza wolierą ,a dopiero potem wstawić i tak pewnie co sezon. Do tego może jakieś niskie jałowce i skrzynka z trawnikiem....taki mam plan, może jeszcze ktoś coś podpowie lub widział jakieś rozwiązania tego typu?

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:51, 15 lut 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

chciałabym im stworzyć warunki jak najbardziej zbliżone do naturalnych

Ładna kompozycja. Teraz jestem ciekawy domowników tego miejsca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies