Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dębowe zakątki 20:24, 24 sie 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)

Aniu przepiękne zdjęcie. Ale Ci zapozowała.
Dalie o tej porze wnoszą mnóstwo koloru, ale to coroczne sadzenie...
Dobrze, że niektórym się chce.

Dziękuję.Ważki nie są takie mocno płochliwe.Można im czasami cyknąć fajne zdjęcie.
O tak dalie dużo koloru wnoszą do ogrodu .I dużo radości.Mi nie przeszkadza wykopywanie na jesieni i sadzenie ich na wiosnę.
Ja je lubię i che mieć w ogrodzie. Na przyszły rok jeszcze jakieś sobie dokupię
Hibiskus syryjski

dalia Hapet Silverblood

Ogród z wilkiem zamkn. 20:23, 24 sie 2020

Do góry
W ramach relaksu i rekonwalescencji poszpitalnej
wyplewiłam sobie rabatę brzozową na nowej części ( czasem mówię na nią śmietnikowa )
i wiecie co -jednak gruba ściółka z kory jest boska -plewienie na niej zajęło mi może 20 minut -chwasciki wyciągałam bez problemu .....
koniecznie po jakimś zastrzyku finansowym muszę się zaopatrzyć w korę na te kawałki od nowa przeryte i na te co mi brakło poprzednim razem
tadam ....teraz się pochwalę wyplewioną rabatką
znowu pospamuję takimi samymi ujęciami -nigdy nie mogę się zdecydować ,które zdjęcie fajniejsze

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 20:22, 24 sie 2020

Do góry
No to i ja wstawię moje ostatnie prace.

Mój ogrodowy pamiętnik 20:21, 24 sie 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Queen of Sweden juz tak mocno drugi raz nie kwitnie ale trochę filiżanek jest .

Czerwień lubię i bordo też .

Hej, powiedz proszę jaki to jest klon ta czerwona piękność czy rośnie u Ciebie w zacisznym miejscu?
Ogród z wilkiem zamkn. 20:15, 24 sie 2020

Do góry
miskanty wykopane ,podzielone i posadzone na nowej części -dodam ,że przez mojego eMa -zbyt szczęśliwy nie był ,ale zrobił ,a to najważniejsze
na pewno teraz padną ,ale ruszą na wiosnę ...jak uschną to je obetnę
mają za zadanie zasłaniać wiatę ( która jest jak narazie w planach

miskanty zabrane z rabaty z brzozami i jarząbami-

rozrosły się jak głupie -były posadzone za blisko cisów i drzew,przez co wszytko mi tam zaczynało marnieć ....

-jutro mam zamiar na niej pokończyć drobne roszady

Ogród z wilkiem zamkn. 20:15, 24 sie 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Wacław
dziękuję ,że zaglądasz
ja jestem często i u Ciebie i w innych ulubionych ogrodach ,tylko nie zawsze znajdę słowa co bym chciała napisać samo pięknie i byłam ......nie wiem ,czy pisać i nabijać puste posty
dziś robiłam roszady na tej rabacie -to jest z boku domku ogrodnika .....
pewnie i tak nie wiadomo co się pozmieniało -sama tak mam ,że takich drobnych przesadzanek nie zauważam w innych ogrodach
doszły tu hortensje vanilki( zabrane z przyplacykowej ) pink anabel 2 szt ,a reszta ta co tam była tylko trochę inaczej poukładana
bodziszki po podziale leżą ....jutro się okaże ,czy się podniosły ..dodam tam jeszcze moje niebieskie niskie przetaczniki
ujęcia podobne .....roślinki umęczone upałem ....drażniła mnie ta rabata już dawno ...liczę na to ,że teraz ją polubię

Miłego wieczoru

O przetacznikach czytam już któryś raz. Wygooglałem. Ładne są, muszę kupić.
Bardzo mi się podoba u Ciebie ten porządeczek i dobór roślin. Muszę przeprojektować moje rabaty aby było podobnie jak u Ciebie: piętrami i te same rośliny tak jak na tej fotografii. To daje efekt.
Ja już dzisiaj odpoczywam buszując po wątkach
Wzajemnie: miłego wieczoru
Dębowe zakątki 20:14, 24 sie 2020

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Też lubię te jednoroczne szałwie Są śliczne Ale nie zawsze są dostępne w sprzedaży. Też chciałabym je mieć w przyszłym roku. A może są nasionka do kupienia. Sprawdzałaś?
Prześliczna kolekcja dalii i mieczyków. Nie mam ani jednych, ani drugich.

Ja mam je pierwszy raz.I jestem nimi zauroczona.

I tylko na wiosnę na ryneczku były.I to nie wszędzie.
Ale jakby co wiem gdzie.U tych państwa dużo roślin już kupiłam sobie do swojego ogrodu .
Nie sprawdzałam czy nasiona tej szałwii są dostępne. Przyznam,że nawet nie wiem co to za odmiana szałwii.
Może Salvia nemorosa Sensation Deep Blue ??

Ja nie wyobrażam sobie ogrodu bez dalii i mieczyków

Coriallo furioso

dalia penhill Autum shade

Niska NN

NN- ja ją nazywam fryzowana lala
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:13, 24 sie 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Oj tak, jesień u wrót No i dobrze, mnie tegoroczne lato bardzo wymęczyło. Rośliny w ogrodzie też. Niech będzie jesień długa, ciepła, słoneczna, ale też z deszczem, mgłami i babim latem Ale się rozmarzyłam

Mam podobne marzenia.

Ogród z wilkiem zamkn. 20:06, 24 sie 2020

Do góry
Wacław
dziękuję ,że zaglądasz
ja jestem często i u Ciebie i w innych ulubionych ogrodach ,tylko nie zawsze znajdę słowa co bym chciała napisać samo pięknie i byłam ......nie wiem ,czy pisać i nabijać puste posty
dziś robiłam roszady na tej rabacie -to jest z boku domku ogrodnika .....
pewnie i tak nie wiadomo co się pozmieniało -sama tak mam ,że takich drobnych przesadzanek nie zauważam w innych ogrodach
doszły tu hortensje vanilki( zabrane z przyplacykowej ) pink anabel 2 szt ,a reszta ta co tam była tylko trochę inaczej poukładana
bodziszki po podziale leżą ....jutro się okaże ,czy się podniosły ..dodam tam jeszcze moje niebieskie niskie przetaczniki
ujęcia podobne .....roślinki umęczone upałem ....drażniła mnie ta rabata już dawno ...liczę na to ,że teraz ją polubię

Miłego wieczoru
Pamiętajcie o ogrodach 19:59, 24 sie 2020

Do góry
greg66 napisał(a)

Ładnie w tym miejscu łączy się ogród z resztą krajobrazu. Lubię takie łagodne przejścia. Nie wiadomo gdzie i kiedy kończy się ogród, a zaczynają pola.
Ogródkowe perypetie:) 19:58, 24 sie 2020

Do góry
abiko napisał(a)

Jasiek.. cudo.. mam nadzieję, że młodnieję dzięki temu

Pięknie!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:58, 24 sie 2020

Do góry
Mariposa napisał(a)

Jak zobaczyłam pierwsze objawy zarazy, też mnie kusiło, żeby sięgnąć po chemię - ale przecież nie o to chodzi.
Widzę, że astry Ci już kwitną. Ani chybi, jesień powoli się zbliża

Pryskane chemią warzywa są w sklepie. Nie byłoby sensu męczyć się z uprawą warzyw u siebie, żeby mieć ten sam efekt.
A jesień...uwielbiam.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:56, 24 sie 2020

Do góry
Mały iglaczkowy bąbel posadzony.

A tak mi zakwitł powojnik co miał być Presidentem. Jak ja mogłam się tak nabrać na zakupy w sklepie Kroton. Jak byk na etykiecie było Polish Spirit a Pani wciskała mi kit, że to jest na pewno President. Nie mieli tego co chciałam to wsadzili do innego fioletowego powojnika odręczną kartkę President. Klient głupi pewnie się nie kapnie. Jak im się nie mieści sadzonka w paczce to wsadzają ją na ścisk bez doniczki. Jedna hortka od nich padła a druga nie zakwitła i na pewno nie jest tą odmianą, którą zamawiałam.
Niech nikt nie da się zwieść pięknymi zdjęciami i nowościami jakie rzekomo mają w ofercie. Ja to się zastanawiam jak firma mimo tylu negatywnych opinii i oszukanych Klientów nadal sobie w najlepsze sprzedaje w internecie.

Mój ogrodowy pamiętnik 19:44, 24 sie 2020

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 19:31, 24 sie 2020

Do góry
Queen of Sweden juz tak mocno drugi raz nie kwitnie ale trochę filiżanek jest .

Czerwień lubię i bordo też .

Mój ogrodowy pamiętnik 19:22, 24 sie 2020

Do góry
Ku pamięci końcówki sierpnia parę fotek.

Virgin musiałam podeprzeć bo położyła się po deszczu.

Zaczynam po raz kolejny... 19:13, 24 sie 2020

Do góry
A mi udało się dzisiaj popracować w końcu.
W weekend nic bo goście, to dzisiaj sobie nadrobiłam. Poprzesadzałam trochę, wsadziłam nowe nabytki. Przez pomyłkę kupiłam derenie szczepione więc są na pniu.
Przed tamaryszkiem sosna, za radą Ewy. Odległości ok? Coś do poprawki?

Moje ogrodowe życie 19:06, 24 sie 2020

Do góry
Werbena, która jest na mojej skarpie za thujami sama się nasiała, teraz przynajmniej nie rosną mi tam chwasty.

Moje ogrodowe życie 18:59, 24 sie 2020

Do góry
Dziękuję za miłe komentarze. No tak czasu wciąż nie wystarcza i pewnie chciałoby się częściej tu bywać. Postaram się nadrobić moją nieobecność.

Dębowe zakątki 18:56, 24 sie 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
NN
Aniu, a ta dalia to nie jest przypadkiem Creme de Cassis? Ja poluję na nią od kilku sezonów, bezskutecznie niestety, więc mocno utkwiła mi w pamięci
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies