Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Co do gracilimusów, to rok temu o tej porze kupiłam w szkółce na wyprzedaży po 7 zł, a pierwotna cena 22. Woleli wyprzedać przed zimą
Vanilki kupowałam rok temu i się słabo przebarwiły do zimy, podejrzewałam, ze mam oszukane, ale w tym roku pokazały na co je stać i były piękne. Może u ciebie będzie podobnie?
Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Aniu, może kiedyś w przyszłości zawitam w twoje strony, na pewno wpadnę na kawkę, tą z pianką
W tym roku nowych planów realizować już nie będę. Jest zimno, do ogrodu tylko na chwilkę zaglądam. Dobrze, że przypomniałaś o przeglądzie narzędzi, jak zakończę sadzenie cebul, też muszę uporządkować narzędzia.
Słoneczka u mnie nie ma, więc jesień mnie mniej cieszy. Ale już się powoli przyzwyczajam do żółci, brązów, odcieni zgniłej zieleni.
Liście z drzew spadają, zastanawiam się, dlaczego mam tylko przebarwienia na złoto, czerwieni nie ma w liściach niemal. W zeszłym roku były, może jeszcze czas na to?
I róże kwitły jeszcze w listopadzie u mnie, a teraz wszystko zmrożone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, że jesień nigdy nie jest taka sama
Pozdrawiam Aniu
oczywiście ...bo mleczna czekolada, bo gorzka czekolada, bo miód, bo bursztyn, bo koniak...same piękne desenie...ciepłe, smaczne i przytulne
macham z Wilczej
Nie przejeżdżałam gdzieś koło ciebie przypadkiem? jestem tak zachwycona twoimi rejonami, że postanowiłam się tam wybrać w przyszłym roku na co najmniej tygodniowy urlop
Hej Aga. Nie było mnie u ciebie jakiś czas, bo zgubiłam twój wątek. Piękną metamorfozę przeszedł twój ogród. Zmiany super. Nawet ta jedna werbena zrobiła swoje pod klonem.
Podoba mi się konstrukcja przy tarasie. Co masz na górze? Pokażesz dokładniej ?
Wszystko się ładnie rozrosło. Podoba mi się. Pozdrawiam.
Iwonko wiem, że właśnie ta pienna Bonica trochę sterczy na tej rabacie ale miskanty już w następnym sezonie zrównoważą to wrażenie. Bonica na kiju nie dała się nawet zimie 2011/12 co roku zabezpieczam ją włókniną i stroiszem żeby nie straszyła.
Iwonko ja mam prawko a niestety nie jeżdżę Tobie życzę zrobienia uprawnień i korzystania z samochodu.
Funkia poczeka do wiosny i do naszego spotkania
ściskam
Kasiu, różanka z kulkami wygląda świetnie. Miskanty dodadzą smaczku. Bardzo mi się podoba
Ta pnąca róża radzi sobie z zimowaniem? Jest to marzenie mojego e-Ma
Co do hosty, nie poskładało się, bym była ostatnio w tamtych okolicach. Bez sensu jest, byś wysyłała.
Wpadnę wiosną.
Teraz się sezon kończy, mogę nie zdążyć.
To tak jest, jak się nie ma prawa jazdy. Jestem tak zdeterminowana tą zależnością, że ostatnio moje myśli krążą nad wyrobieniem prawa jazdy, jeśli tylko lekarz wyrazi zgodę.
Buziaki zostawiam.
Iwonko też moją uwagę zwróciła ziemia że taka ładna a jak kopię na rabatach to wszędzie glina
a w pracy jak w pracy, gdy się pracuje z ludżmi niestety człowiek jest nastawiony na ich niezadowolenie i złe humory, trudno, życie toczy się dalej
A widzisz od kłamania , hi, hi.
Ładna jesteś Ja to powinnam mieć kompleksy przy was młodych, szczupłych, pięknych. No cóż ... W złej kolejce stałam, jak Bozia pięknem dzieliła
Ewuniu, trzy razy doczytywałam u ciebie wszystko i wpis zostawiałam na później.
O ludziach w pracy... Ja przez takie zachowania robię się nieufna. Ale też niezależna. Cenię sobie własne zdanie.
Potem podziwiałam kolory w ogrodzie. Masz śliczną jesień.
A teraz widzę wykopki. Jak pracownicy w firmie mili, zaraz na nich przyjaznym okiem człowiek patrzy.
Dobry moment chyba na takie prace. Latem trawa miałaby gorzej. Ale widzę, że pod spodem masz ładną ziemię.