Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:12, 23 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)

O widzisz. Nie akurat tej realizacji Danusi jakoś nie widziałam bardzo dziękuję
Iwonko podpowiesz co to za ogród?!

Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju

Co do gracilimusów, to rok temu o tej porze kupiłam w szkółce na wyprzedaży po 7 zł, a pierwotna cena 22. Woleli wyprzedać przed zimą

Vanilki kupowałam rok temu i się słabo przebarwiły do zimy, podejrzewałam, ze mam oszukane, ale w tym roku pokazały na co je stać i były piękne. Może u ciebie będzie podobnie?
Ogródek Iwony 18:08, 23 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
jak zwykle burza mózgów u Iwonki, fajnie i tak dość precyzyjnie

p.s.
Iwonko podpowiesz mi, z którego ogrodu te zdjęcia co wrzuciłaś u mnie

Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Ogródek Iwony 18:03, 23 paź 2015

Do góry
Kasiu, Kasiu i Michał, dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam
Michał, odpowiedziałam w sprawie róż na pv zresztą już doczytałeś.

Ja swoje róże będę zamawiać wiosną. Może dostanę moje typy taniej w szkółce do tego czasu

Ogródek Iwony 17:52, 23 paź 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko nic nie stoi na przeszkodzie byś zajrzała do mnie w realu jak Renia-Rozark
Fajnie by było

Podziwiam Twoje planowania w ogródkowaniu na następny sezon ale podejrzewam,że jeszcze w tym roku będziesz działać Jesteś siłaczką ogrodową U mnie chyba sezon już zakończony,Dziś zrobiłam też przegląd narzędzi,sekatory oczyściłam,naoliwiłam i poczekają do wiosny. Jesień mnie cieszy jak nigdy tralala Dobrze że gwiazdnicę zmroziło to odpadło plewienie. Deszcz popaduje od kilku dni to wyręczył w podlewaniu iglaków Jakby jeszcze krasnoludki posadziły donice z cebulowymi,zgrabiły liście i pochowały przydaśki ogrodowe to byłby już cudownie

Aniu, może kiedyś w przyszłości zawitam w twoje strony, na pewno wpadnę na kawkę, tą z pianką
W tym roku nowych planów realizować już nie będę. Jest zimno, do ogrodu tylko na chwilkę zaglądam. Dobrze, że przypomniałaś o przeglądzie narzędzi, jak zakończę sadzenie cebul, też muszę uporządkować narzędzia.
Słoneczka u mnie nie ma, więc jesień mnie mniej cieszy. Ale już się powoli przyzwyczajam do żółci, brązów, odcieni zgniłej zieleni.
Liście z drzew spadają, zastanawiam się, dlaczego mam tylko przebarwienia na złoto, czerwieni nie ma w liściach niemal. W zeszłym roku były, może jeszcze czas na to?
I róże kwitły jeszcze w listopadzie u mnie, a teraz wszystko zmrożone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, że jesień nigdy nie jest taka sama
Pozdrawiam Aniu

Wilcza Góra 12:56, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna koniakowa jesień. Dzięki twoim widokom przestałam postrzegać rudo burą jesień jako smutną
oczywiście ...bo mleczna czekolada, bo gorzka czekolada, bo miód, bo bursztyn, bo koniak...same piękne desenie...ciepłe, smaczne i przytulne
macham z Wilczej
Wilcza Góra 12:40, 23 paź 2015

Do góry
Piękna koniakowa jesień. Dzięki twoim widokom przestałam postrzegać rudo burą jesień jako smutną
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:17, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, miałaś bardzo długa trasę. Ale spotkania z Anią zazdroszczę

Nie przejeżdżałam gdzieś koło ciebie przypadkiem? jestem tak zachwycona twoimi rejonami, że postanowiłam się tam wybrać w przyszłym roku na co najmniej tygodniowy urlop

a to widoczek już łódzki

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:09, 23 paź 2015

Do góry
Mirko, jaką ty masz piękną kolorową jesień.
Miłego dnia.
Czasem słońce czasem deszcz 09:15, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, kimnij oko. Pobudkę na kawkę o 10.00 sobie zrobisz.
Stres zabiera nam zdrowie. Oby go jak najmnij było.

Chyba by mnie z pracy wywalili
Ogród na glinie 09:11, 23 paź 2015

Do góry
Ja też nie wrzucam.
Czasem słońce czasem deszcz 09:10, 23 paź 2015

Do góry
Ewa, kimnij oko. Pobudkę na kawkę o 10.00 sobie zrobisz.
Stres zabiera nam zdrowie. Oby go jak najmnij było.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 08:45, 23 paź 2015

Do góry
Hej Aga. Nie było mnie u ciebie jakiś czas, bo zgubiłam twój wątek. Piękną metamorfozę przeszedł twój ogród. Zmiany super. Nawet ta jedna werbena zrobiła swoje pod klonem.
Podoba mi się konstrukcja przy tarasie. Co masz na górze? Pokażesz dokładniej ?
Wszystko się ładnie rozrosło. Podoba mi się. Pozdrawiam.
Makowo na Kociewiu 08:41, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, różanka z kulkami wygląda świetnie. Miskanty dodadzą smaczku. Bardzo mi się podoba
Ta pnąca róża radzi sobie z zimowaniem? Jest to marzenie mojego e-Ma
Co do hosty, nie poskładało się, bym była ostatnio w tamtych okolicach. Bez sensu jest, byś wysyłała.
Wpadnę wiosną.
Teraz się sezon kończy, mogę nie zdążyć.
To tak jest, jak się nie ma prawa jazdy. Jestem tak zdeterminowana tą zależnością, że ostatnio moje myśli krążą nad wyrobieniem prawa jazdy, jeśli tylko lekarz wyrazi zgodę.
Buziaki zostawiam.

Iwonko wiem, że właśnie ta pienna Bonica trochę sterczy na tej rabacie ale miskanty już w następnym sezonie zrównoważą to wrażenie. Bonica na kiju nie dała się nawet zimie 2011/12 co roku zabezpieczam ją włókniną i stroiszem żeby nie straszyła.
Iwonko ja mam prawko a niestety nie jeżdżę Tobie życzę zrobienia uprawnień i korzystania z samochodu.
Funkia poczeka do wiosny i do naszego spotkania
ściskam
Czasem słońce czasem deszcz 08:06, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Matko kochana, Ewa patrzę na godzinę twoich wpisów. Spać nie mogłaś, czy miałaś nocne czuwanie może?
O czwartej byłam szczęśliwa, że mogę spać.

Ja niestety spać nie mogłam znowu stres zwyciężył
Dobrze że jest forum gdzie mogę zapomnieć o całym świecie
Czasem słońce czasem deszcz 07:42, 23 paź 2015

Do góry
Matko kochana, Ewa patrzę na godzinę twoich wpisów. Spać nie mogłaś, czy miałaś nocne czuwanie może?
O czwartej byłam szczęśliwa, że mogę spać.
Makowo na Kociewiu 07:38, 23 paź 2015

Do góry
Kasiu, różanka z kulkami wygląda świetnie. Miskanty dodadzą smaczku. Bardzo mi się podoba
Ta pnąca róża radzi sobie z zimowaniem? Jest to marzenie mojego e-Ma
Co do hosty, nie poskładało się, bym była ostatnio w tamtych okolicach. Bez sensu jest, byś wysyłała.
Wpadnę wiosną.
Teraz się sezon kończy, mogę nie zdążyć.
To tak jest, jak się nie ma prawa jazdy. Jestem tak zdeterminowana tą zależnością, że ostatnio moje myśli krążą nad wyrobieniem prawa jazdy, jeśli tylko lekarz wyrazi zgodę.
Buziaki zostawiam.
Czasem słońce czasem deszcz 04:22, 23 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, trzy razy doczytywałam u ciebie wszystko i wpis zostawiałam na później.
O ludziach w pracy... Ja przez takie zachowania robię się nieufna. Ale też niezależna. Cenię sobie własne zdanie.

Potem podziwiałam kolory w ogrodzie. Masz śliczną jesień.

A teraz widzę wykopki. Jak pracownicy w firmie mili, zaraz na nich przyjaznym okiem człowiek patrzy.
Dobry moment chyba na takie prace. Latem trawa miałaby gorzej. Ale widzę, że pod spodem masz ładną ziemię.

Buziaki zostawiam. Dobranoc

Iwonko też moją uwagę zwróciła ziemia że taka ładna a jak kopię na rabatach to wszędzie glina
a w pracy jak w pracy, gdy się pracuje z ludżmi niestety człowiek jest nastawiony na ich niezadowolenie i złe humory, trudno, życie toczy się dalej
Ogródek z futrzakami i kamieniami 00:55, 23 paź 2015

Do góry
Wszystkiego naj na setkę.
Na Łowieckiej 00:49, 23 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

Iwonka, nochal to ja mam i tak już spory Dzięki!
Dobrej nocki!

A widzisz od kłamania , hi, hi.
Ładna jesteś Ja to powinnam mieć kompleksy przy was młodych, szczupłych, pięknych. No cóż ... W złej kolejce stałam, jak Bozia pięknem dzieliła
Czasem słońce czasem deszcz 00:44, 23 paź 2015

Do góry
Ewuniu, trzy razy doczytywałam u ciebie wszystko i wpis zostawiałam na później.
O ludziach w pracy... Ja przez takie zachowania robię się nieufna. Ale też niezależna. Cenię sobie własne zdanie.

Potem podziwiałam kolory w ogrodzie. Masz śliczną jesień.

A teraz widzę wykopki. Jak pracownicy w firmie mili, zaraz na nich przyjaznym okiem człowiek patrzy.
Dobry moment chyba na takie prace. Latem trawa miałaby gorzej. Ale widzę, że pod spodem masz ładną ziemię.

Buziaki zostawiam. Dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies