Aniu, może kiedyś w przyszłości zawitam w twoje strony, na pewno wpadnę na kawkę, tą z pianką
W tym roku nowych planów realizować już nie będę. Jest zimno, do ogrodu tylko na chwilkę zaglądam. Dobrze, że przypomniałaś o przeglądzie narzędzi, jak zakończę sadzenie cebul, też muszę uporządkować narzędzia.
Słoneczka u mnie nie ma, więc jesień mnie mniej cieszy. Ale już się powoli przyzwyczajam do żółci, brązów, odcieni zgniłej zieleni.
Liście z drzew spadają, zastanawiam się, dlaczego mam tylko przebarwienia na złoto, czerwieni nie ma w liściach niemal. W zeszłym roku były, może jeszcze czas na to?
I róże kwitły jeszcze w listopadzie u mnie, a teraz wszystko zmrożone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, że jesień nigdy nie jest taka sama
Pozdrawiam Aniu
Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Aniu, to są takie sezonowe chryzantemy. Mam je w donicy przed domem
Kiedyś może pomyślę o takich ogrodowych
Dziękuję za życzenia zdrowia, jest już dobrze
Mój gracilimus też sporo się rozrósł. Niesamowite, jak potrafi w rok nabrać masy. Dziś wiało, fajnie przez okno oglądało się trawy falujące na wietrze
Co do inspiracji, cieszę się, że mogłam pomóc
Kasiu, mam w planie kilka roślinek, trochę traw kwitnących jeszcze, będę siała rozplenicę Halmen i Moundry, u mnie troszkę systemem gospodarczym muszę podziałać i chcę zadbać o ziemię pod trawnik.
Będę w przyszłym roku pracować nad doskonaleniem tego miejsca - zrobiłam taki plan:
fragment: