Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Kuba 05:00, 23 paź 2015

Pozdrawiam Iwonko
wszystkiego nie doczytam, dwa dni przysnę i już nie jestem na bieżąco, idziesz jak burza
Iwk4 17:52, 23 paź 2015

Aniaaa napisał(a)
Iwonko nic nie stoi na przeszkodzie byś zajrzała do mnie w realu jak Renia-Rozark
Fajnie by było

Podziwiam Twoje planowania w ogródkowaniu na następny sezon ale podejrzewam,że jeszcze w tym roku będziesz działać Jesteś siłaczką ogrodową U mnie chyba sezon już zakończony,Dziś zrobiłam też przegląd narzędzi,sekatory oczyściłam,naoliwiłam i poczekają do wiosny. Jesień mnie cieszy jak nigdy tralala Dobrze że gwiazdnicę zmroziło to odpadło plewienie. Deszcz popaduje od kilku dni to wyręczył w podlewaniu iglaków Jakby jeszcze krasnoludki posadziły donice z cebulowymi,zgrabiły liście i pochowały przydaśki ogrodowe to byłby już cudownie

Aniu, może kiedyś w przyszłości zawitam w twoje strony, na pewno wpadnę na kawkę, tą z pianką
W tym roku nowych planów realizować już nie będę. Jest zimno, do ogrodu tylko na chwilkę zaglądam. Dobrze, że przypomniałaś o przeglądzie narzędzi, jak zakończę sadzenie cebul, też muszę uporządkować narzędzia.
Słoneczka u mnie nie ma, więc jesień mnie mniej cieszy. Ale już się powoli przyzwyczajam do żółci, brązów, odcieni zgniłej zieleni.
Liście z drzew spadają, zastanawiam się, dlaczego mam tylko przebarwienia na złoto, czerwieni nie ma w liściach niemal. W zeszłym roku były, może jeszcze czas na to?
I róże kwitły jeszcze w listopadzie u mnie, a teraz wszystko zmrożone. Nigdy się nie zastanawiałam nad tym, że jesień nigdy nie jest taka sama
Pozdrawiam Aniu

Iwk4 18:03, 23 paź 2015

Kasiu, Kasiu i Michał, dzięki za odwiedziny. Pozdrawiam
Michał, odpowiedziałam w sprawie róż na pv zresztą już doczytałeś.

Ja swoje róże będę zamawiać wiosną. Może dostanę moje typy taniej w szkółce do tego czasu

Iwk4 18:08, 23 paź 2015

beata_m napisał(a)
jak zwykle burza mózgów u Iwonki, fajnie i tak dość precyzyjnie

p.s.
Iwonko podpowiesz mi, z którego ogrodu te zdjęcia co wrzuciłaś u mnie

Beatko, dwie pierwsze fotki są z Ogrodu z lustrem, z drugiej części realizacji Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=335
Bardzo fajne zestawienie lawendy z bukszpanem. Zamiast stożków, mogłyby być kulki i do tego kulki na kiju
Iwk4 18:15, 23 paź 2015

makkasia napisał(a)
...
A zółtolimonkową funkię dostaniesz wiosną, jak zacznie wyłazić, chyba, ze jeszcze teraz mam Ci ją wysłać ?

Kasiu, na wiosnę się zgłoszę. Będę już miała dla niej przygotowane miejsce.
Kacha123 18:16, 23 paź 2015

Coś czuję, że jeszcze dużo miejscówek na kolejne roślinki się znajdzie u Ciebie na wiosnę
Iwk4 18:24, 23 paź 2015

anabuko1 napisał(a)
Gracilimusa faktycznie piękny.Dzięki za link.Obejrzałam . Ale okaz cudny
chryzantemka śliczna.To z zimujących ??
Ja białe zimujące mam dwie. Żółtej nie mam wcale.Muszę jeszcze takie słoneczko sobie sprawić do ogrodu
...

Aniu, to są takie sezonowe chryzantemy. Mam je w donicy przed domem
Kiedyś może pomyślę o takich ogrodowych

Dziękuję za życzenia zdrowia, jest już dobrze
Iwk4 18:29, 23 paź 2015

babka napisał(a)
Iwonko mój Gracillimus, jedyny który chyba nim rzeczywiście jest już ma metr średnicy a mam go od wiosny.Jak w przyszłym roku jeszcze bardziej się zagęści to będzie potwór Muszę jutro mu zmierzyć podstawę
Dziękuję Ci za wczorajsze inspiracje. Nieoceniona jesteś

Mój gracilimus też sporo się rozrósł. Niesamowite, jak potrafi w rok nabrać masy. Dziś wiało, fajnie przez okno oglądało się trawy falujące na wietrze
Co do inspiracji, cieszę się, że mogłam pomóc
Iwk4 18:39, 23 paź 2015

Ewa, wątek zwolnił, nic specjalnego się nie dzieje, ogród przybiera barwy jesieni i tyle. U ciebie ładniejsze barwy
Iwk4 18:39, 23 paź 2015

Kasiu, mam w planie kilka roślinek, trochę traw kwitnących jeszcze, będę siała rozplenicę Halmen i Moundry, u mnie troszkę systemem gospodarczym muszę podziałać i chcę zadbać o ziemię pod trawnik.
Będę w przyszłym roku pracować nad doskonaleniem tego miejsca - zrobiłam taki plan:

fragment: