Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:37, 07 paź 2013

Do góry
aaaa no widzisz zapomniałam dodać że tam są jeszcze dwa kompostowniki, przechowalnik dla bukszpanów które kiedyś będą kukami (z naciskiem na kiedyś ), graciarnia narzędziowa, pompa ciepła i klima. ALE priorytetem na przyszy rok jest domek który cały ten bajze schowa połączony z pergolą nad kanapami
Napisałam że jest nieogrodowiskowe bo z tej strony domu jest tylko kostka i płot który mnie nerwi... a latem stoi tam jeszcze trampolina chopaków.

aaaaa i chodziło mi że nieogrodowiskowa do tych jodeł i kulek które często pokazuje!!! żeby nie było, że jestem dziwna pokazałam je by było odniesienie...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:37, 07 paź 2013

Do góry
Szpieguski strony im brakuje... To mi brakuje bo ta która jest, jest nieogrodowiskowa To pięciometrowy pas wyłożony kostką od domu do płotu, który służy za podjazd.
Kończy się w tym miejscu, a za jodłami przy płocie jest wąziutki pasek na dwa rządki truskawek,

i w drugą manie

Nie ma nic do pokazywania ... z tej strony... brakuje mi tutaj przynajmiej dwóch metrów w stronę sąsiada by płot nie straszył...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 06 paź 2013

Do góry
Marta moje truskawki też mnie wołają, ale czasu mi brakuje...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 06 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
odpowiedziałam

Czytałam, dziekuję
Jak posadze je wg twoich wskazówek to pokaże, a trawy kupie wiosna... zapowiadaja ostrą zime więc niech sie martwi pan ogrodnik od którego wiosną je kupie o przezimowanie.. a nie ja póki co....
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:19, 06 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Jeśli chcesz dać wysokie trawki pomiędzy to daj wiekszy odstęp, bo ciasno będzie jak trawa się rozrośnie i vanilki. Ale okazy ładniutkie , a i chyba za blisko płotu ustawiłaś

Ok, tak zrobie, dzieki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 06 paź 2013

Do góry
wiunia napisał(a)
Anetko pozdrawiam serdecznie !
odzdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:01, 06 paź 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
i bardzo dobrze ... bo to ciepło przeze mnie wyczekiwane ... też tu przyszłam po vanilki i limki ... ciofam ciofam i ciągle nie ma ))))
i już nie zobaczysz bo mróz zmroził... i grujecznikowi liście padły, i miłorzębom i wiele jeszcze by wymieniać Jako że zamotana jestem w cebule nie robiłam fot bo czas mi się dziwnie skurczył... Może jutro cykne foty tych biedot moich
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:58, 06 paź 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Anetko gdybys miała chwilke to zajrzyj do mne, potrzebuje porady jak zakomponowac hortensje vanilki i pinky-winky w szpaler z trawami - twoje piekności były i sa moja inspiracja. Z góry dziekuje
odpowiedziałam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:58, 06 paź 2013

Do góry
Jeśli chcesz dać wysokie trawki pomiędzy to daj wiekszy odstęp, bo ciasno będzie jak trawa się rozrośnie i vanilki. Ale okazy ładniutkie , a i chyba za blisko płotu ustawiłaś
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:52, 06 paź 2013

Do góry
a u mnie była dzisiaj przepiękna pogoda, CUDNA w krótkim rękawie sadziłam cebulki. Teraz bąlą mnie łapki od sadzareczki, ale kolejna spora porcja cebulek wylądowała w ziemi i to tych które trzeba sadzić głęboko czyli korony i narcyzy.
A prognozy pogody mówią że jeszcze przynajmiej 2 tygodni będzie pięknie idzie ocieplenie!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:47, 06 paź 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
A ja uporczywie nawracam do twoich cudnych vanilek .
Czy one rosną na mocno słonecznym stanowisku?
tak rosną w pełnym słońcu, rabata jest południowa
Pszczelarnia 21:23, 06 paź 2013

Do góry
widok z ławeczką urzekający, ale już prognoza zimowa niekoniecznie...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 06 paź 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Przyłączę się do rozmów o trudnych wyborach. Jestem praktyczna, więc ja bym brała praleczkę. Jak są 2 kobiety w jednym domu, w tym jedna nieletnia, to bankowo pewne, że mają dużo ciuchów, więc prania też sporo Ileż ja się musiałam nagadać, żeby nowa -czytaj- większa praleczka stanęła w miejsce starej już pełnoletniej Mój M jest zdania, że jeśli coś dobrze działa, to do śmierci. Musiałam więc tej mojej pralce trochę pomóc w szybszym zejściu

Buziaki
Anitko zapewniam Cię, że jak jest jedna kobieta w domu to też jest dużo prania... w tym tygodniu moja ośmiokilowa pralka zrobiła 9 kursów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:22, 06 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Carexy frosted są tak samo nawożone i podlewane zraszaczami jak zwykły trawnik, może to jest powód?

Zobaczymy czy tatarak przeżyje zimę i jak będzie wyglądal. Jego zadanie to wypijać nadmiar wody .....
U mnie tatarak przeżył to i u Ciebie przeżyje U mnie rośliny na brak wody i nawozów nie powinny narzekać, zobaczymy w przyszłym roku.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:18, 06 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
no i co tu powiedzieć po takiej prezentacji????
...że słów brak?
Nie wiem co robisz frostom ale to giganty przebrzydłe tfutfutfu
A że to o co pytałam to tatarak w życiu bym nie wpadła... muszę swój w takim razie postraszyć bo miiizerniutki według Twojego...
Moje hortkowe pączki nie zakwitną, bo je zlekka przymroziło wszystkie są już w zimowym brązowym kolorze buuuuu

Carexy frosted są tak samo nawożone i podlewane zraszaczami jak zwykły trawnik, może to jest powód?

Zobaczymy czy tatarak przeżyje zimę i jak będzie wyglądal. Jego zadanie to wypijać nadmiar wody .....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:50, 06 paź 2013

Do góry
no i co tu powiedzieć po takiej prezentacji????
...że słów brak?
Nie wiem co robisz frostom ale to giganty przebrzydłe tfutfutfu
A że to o co pytałam to tatarak w życiu bym nie wpadła... muszę swój w takim razie postraszyć bo miiizerniutki według Twojego...
Moje hortkowe pączki nie zakwitną, bo je zlekka przymroziło wszystkie są już w zimowym brązowym kolorze buuuuu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 14:07, 06 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

ta trawa w pierwszym rzędzie jak się nazywuje?

Hm hm.... nikt nie zobaczył, ze molinia (wysoka) została wczoraj rano wyeksmitowana na tyły
W pierwszym rzędzie to tatarak, największy (pierwszy z prawej) został wczoraj przesadzony do gruntu z donic z surfiniami (widać jak go nawozami do surfini podkarmiłam a w drugim rzędzie to carex morrowi ice dance - zimozielona roślinka nieprawidłowo uważana za trawę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:02, 06 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

a tatarak z jednorocznych powędrował do rabaty przy tarasie kuchennym

ta trawa w pierwszym rzędzie jak się nazywuje?
Ogród zmyślony 09:54, 06 paź 2013

Do góry
myszorek napisał(a)
I jeszcze takie zdjęcia mam. Niestety był już mróz i moje piękne zawilce i hortensje straciły kolory.

mnie Twój ogród zachwyca nieustannie, trawy i ten lan werbeny mniaaaam
Czy masz ujęcie tej rabaty od drugiej strony?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:21, 05 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Miłego weekendu, mrozik był, woda psom w miskach podmarzła, ale generalnie w ciągu dnia jest ciepło i pięknie

Rano było pięknie. Podziałałam przez 1,5 godz w ogrodzie

zbigniew_gazda napisał(a)
Najpierw ukłony i peany dla Ani Art. Gdyby wszyscy tak dbali o przyszłe emerytury. Do nas też przywożą wnusię na kilka godzin dziennie i jesteśmy szczęśliwi. Dziadzio gwiżdże, gra i śpiewa wnusi. Rodzice się dziwią skąd ich córeczka zna nowe słowa (to nasz sprawka). Pozdrawiam Marzenko.

I właśnie tego wnusiom zazdroszczę
martaibartek napisał(a)
Dziadki to cudowny "wynalazek" ja mam wspaniałych rodziców i teściów= moje dzieci mają wspaniałych dziadków! mam nadzieję, że i ja kiedyś będę dobrą babcią, ale jak na razie moje dzieci na etapie przedszkola, więc jeszcze o tym nie myślę

Pozdrawiam wszystkich cieplutko!

Pozdrawiam babcię
ana_art napisał(a)
Zbysiu ja żartowałam Moje dzieci mają mały kontakt z dziadkami pomimo tego, że mieszkamy blisko. Teściowej specjalnie nie zależy, a ja nie naciskam, natomiast moi rodzice prowadzą bardzo aktywne życie zawodowe... zatem muszę liczyć na siebie

Aniu zatem Ty nadrabiasz wszystko
Ewa napisał(a)
Sprawdzam czy są fotki....hihihi

Będą
JulkAd napisał(a)
Marzenko miłego weekendu....słonka życzę i rozumiem, że zwolnisz dopiero jak się wnuki na horyzoncie pokażą?....no to pewnie jeszcze poczekamy.....a wątek nadal gnać będzie....buziol

Rench napisał(a)
6 stron przeleciałam i nie ma fot- o zgrozo !
Macham

Teraz taki standard będzie.... wczesnie ciemno.... nie mam czasu na ogród... weekendy zajęte...
Urszulla napisał(a)
pozdrawiam
bez fotek bo nie mam

Bo oprotestuję swój własny wątek!!
ewa004 napisał(a)
Marzenka się zbuntowała?

Oprócz forum jest tez inne życie
asc napisał(a)
Marzenka ma imprezę rodzinną

A u siebie też powinna imprezować 400 stronek - wielkie gratki

O jak dobrze pamiętasz ALe juz jestem bo jutro wyjeżdżam słuzbowo.... buuuu

Bogdzia napisał(a)
Gratki na 400stronkę a właściwie na 1400 i miłej niedzieli.

Bogdziu dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies