Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:02, 06 paź 2013

wiunia napisał(a)
Anetko pozdrawiam serdecznie !
odzdrawiam
Margarete 22:29, 06 paź 2013

ana_art napisał(a)
odpowiedziałam

Czytałam, dziekuję
Jak posadze je wg twoich wskazówek to pokaże, a trawy kupie wiosna... zapowiadaja ostrą zime więc niech sie martwi pan ogrodnik od którego wiosną je kupie o przezimowanie.. a nie ja póki co....
Zielona 22:30, 06 paź 2013

Cześć, Anett. U nas też cieplej. Wczoraj słonecznie i bez wiatru, a dzisiaj już tylko bez wiatru... Cały dzień jakiś taki szary był. Ale i tak wybyliśmy z Dziewczynkami na jesienny spacer po Parku. Mam nadzieję, że od jutra jaśniej się zrobi. Sobotę spędziłam na robieniu porządków w ogrodowym "zapleczu". Okolice kompostownika nareszcie wyglądają tak, że może nawet mogę je pokazać No i wreszcie przeflancowałam truskawki. Posadziłam cztery borówki do czterech już rosnących i choć całość imponująca nie jest, to cieszy... Ściskam.
ana_art 22:37, 06 paź 2013

Marta moje truskawki też mnie wołają, ale czasu mi brakuje...
ewa004 22:40, 06 paź 2013

I moje truskawki też zakopcowane czekają
Zielona 22:42, 06 paź 2013

Ja swoim pozwoliłam wypuścić wąsy, bo już odświeżyć zagonek musiałam. Przekwaterowałam w inne miejsce. Może pokażę jutro... chociaż to takie nieefektowne... Ale nic innego nie mam.
Matka 22:44, 06 paź 2013

Ło Matko, a Ty jeszcze truskawki masz?gdzie?
Zielona 22:48, 06 paź 2013

Bogda napisał(a)
Ło Matko, a Ty jeszcze truskawki masz?gdzie?

Haha! Ostatnio przeglądałam fotki Anety i uznałam, że brakuje mi jednej strony Jej domu... pewnie tam ukrywa truskawy
ana_art 09:37, 07 paź 2013

Szpieguski strony im brakuje... To mi brakuje bo ta która jest, jest nieogrodowiskowa To pięciometrowy pas wyłożony kostką od domu do płotu, który służy za podjazd.
Kończy się w tym miejscu, a za jodłami przy płocie jest wąziutki pasek na dwa rządki truskawek,

i w drugą manie

Nie ma nic do pokazywania ... z tej strony... brakuje mi tutaj przynajmiej dwóch metrów w stronę sąsiada by płot nie straszył...
Zielona 09:52, 07 paź 2013

Haha! Śmieję się w głos Boska jesteś! A jeśli ta strona jest nieogrodowiskowa, to ja powinnam zlikwidować swój wątek, bo w odniesieniu do tych zdjęć nic u mnie nie ma, co by pasowało do tego forum! A u Ciebie: idealny porządek! Jeśli w domu maja być tylko piękne zakątki, to powiedz mi, gdzie byśmy się mieli podziać? U mnie kątów mnóstwo. A wiesz, jakie w domu lubię najbardziej? Spiżarnię, pralnię, garderobę, kotłownię i stół w kuchni /choć obok w salonie też jest/ - czyli wszystkie "kąty", które ukrywają najbardziej praktyczne funkcje domu. W ogrodzie lubię mizernie wyglądający (dlatego przykryję go roślinami), ale jednak praktyczny i pojemny "domek ogrodnika" oraz kąt z kompostownikiem i miejscem na spalanie gałęzi. Chyba w końcu go pokażę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies