Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 15:24, 06 paź 2013

dorciabe napisał(a)
Marzenko padam, umieram Podnoszę się i pacze Ojojoj

Nie umieraj Tylko sadź

Mój ogrod dokładnie 3 lata temu.

Wyrównaliśmy teran i zostały ułożone obrzeża z kostki granitowej... Chwilowo nie było chwastow... Wiosną poszalały znów na całego....

Madzenka 15:30, 06 paź 2013

leon60 napisał(a)
Ja od razu zauważyłam, że rabata przy tarasie kuchennym zmieniona poprzednią wersję zapisałam do inpiracji tą też dorzucam a co widoki z góry poprostu powalają ! Twój ogród jest doskonały w każdym centymetrze. Trawy boskie i już wiem co będzie królowało w przyszłości w moim ogrodzie
Marzenko buziam i przesyłam słoneczne pozdrowienia U mnie też pogoda booooska, idę na spacer do bukowego lasu

Pogoda boska i aż mie skręca, źe za chwilę wsiadam w samochód i jadę do stolicy..... Buuuu jak ja tego nie lubie....
Matka 15:50, 06 paź 2013

zrobiłam zbliżenie i nie dostrzegłam ani jednego!!!skandal!!!

stingietka 16:16, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Dziękuję za pochwały
Jesli przeczytasz moje dwa poprzednie wątki to poznasz historie bamabusów Żartowałam
Mam bambusy phyllostachys aureosulcata czyli drzewiaste z bardzo ekspansywnymi korzeniami... Dlatego z ogrodu zostały przeniesione do donic. Dodatkowo zima i słońce latem bardzo niszczyły moje babmbusy w gruncie, ktore do czerwca byly brzydkie. Teraz donice zimują w oranżerii i bambusy zdobią cały rok dom i ogród. Jako przesłona są idelane.
Do zakupu bambusów polecam szkólki Żbikowskie p. Hosera

dzięki za cenne informacje

jestem w trakcie czytania historii ale dopiero jakaś 293 strona pierwszego wątku więc trochę jeszcze stroniczek przede mną

a aktualne zdjęcia piękne. Ogród jest obłędny )
Sebek 16:23, 06 paź 2013

Aaaaale cudne widoki z góry - ja bym się chyba nigdy z takiego pokoju nie wyniósł
A carex Ice Dance to nie trawka??? Czyli całe życie żyłem w kłamstwie? No foch
Gardenarium 16:29, 06 paź 2013

Sebku oczywiście, że nie trawka, to turzyca.

Instagram Ogrodowiska
ana_art 17:22, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Carexy frosted są tak samo nawożone i podlewane zraszaczami jak zwykły trawnik, może to jest powód?

Zobaczymy czy tatarak przeżyje zimę i jak będzie wyglądal. Jego zadanie to wypijać nadmiar wody .....
U mnie tatarak przeżył to i u Ciebie przeżyje U mnie rośliny na brak wody i nawozów nie powinny narzekać, zobaczymy w przyszłym roku.
Sebek 17:47, 06 paź 2013

Gardenarium napisał(a)
Sebku oczywiście, że nie trawka, to turzyca.

A jednak to bylina.....A niech mnie
martaibartek 17:49, 06 paź 2013

Marzen widok z góry powala! Piękny ogród! Po prostu piękny!!!

Na jakiej wysokości jest szczepiona brzoza pendula?
Enya73 18:09, 06 paź 2013

Czy w słońcu czy w cieniu, czy z góry czy z boku - w każdych warunkach Twój ogród jest ciekawy, niebanalny, niezwykle bujny i z przyjemnością tu wracam po nowe fotki

Pozdrawiam niedzielnie