Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Matka 15:04, 06 paź 2013

Madżen, a Ty gdzieś tu chwaściochy masz?
Matka 15:06, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

.....a tu widzę warzywka w super skrzyniach....tylko nie bij
Madzenka 15:13, 06 paź 2013

Bogda napisał(a)

.....a tu widzę warzywka w super skrzyniach....tylko nie bij

Bogda ten prostokąt jest na żwirek, gabiony z siedziskami, pergole drewniano-metalową i kącik do biesiadowania.... Kiedyś..".
Warzywka są za garażem. Cel na wiosnę 2014 doprowadzić do stanu nadającego się do focenia....
Madzenka 15:14, 06 paź 2013

Bogda napisał(a)
Madżen, a Ty gdzieś tu chwaściochy masz?

Mam w kadratach rzy tarsie, zrób zbliżenie zobaczysz
leon60 15:14, 06 paź 2013

Ja od razu zauważyłam, że rabata przy tarasie kuchennym zmieniona poprzednią wersję zapisałam do inpiracji tą też dorzucam a co widoki z góry poprostu powalają ! Twój ogród jest doskonały w każdym centymetrze. Trawy boskie i już wiem co będzie królowało w przyszłości w moim ogrodzie
Marzenko buziam i przesyłam słoneczne pozdrowienia U mnie też pogoda booooska, idę na spacer do bukowego lasu
Madzenka 15:15, 06 paź 2013

ewa004 napisał(a)
Ale foty ,ślicznie u Ciebie jak zawsze zresztą
Jak widzę Twoje carexy frosted curls to cieszę się że właśnie od nich zaczęłam swoją trawkową przygodę ,bardzo mi się podobają ,mam nadzieję że moje już za rok też takie będą

Moje pierwsze wymarzły.... Drugie podejście - prezent od Syli- jak widać rośnie...
Madzenka 15:18, 06 paź 2013

ana_art napisał(a)
no i co tu powiedzieć po takiej prezentacji????
...że słów brak?
Nie wiem co robisz frostom ale to giganty przebrzydłe tfutfutfu
A że to o co pytałam to tatarak w życiu bym nie wpadła... muszę swój w takim razie postraszyć bo miiizerniutki według Twojego...
Moje hortkowe pączki nie zakwitną, bo je zlekka przymroziło wszystkie są już w zimowym brązowym kolorze buuuuu

Carexy frosted są tak samo nawożone i podlewane zraszaczami jak zwykły trawnik, może to jest powód?

Zobaczymy czy tatarak przeżyje zimę i jak będzie wyglądal. Jego zadanie to wypijać nadmiar wody .....
Madzenka 15:20, 06 paź 2013

Urszulla napisał(a)
Marzenko ślicznie u Ciebie trawkowo na jesień,
na zdjęciu z góry Twój ogród aż kipi od roślin
zobacz jak pusto przy nim wyglądają posesje sąsiadów.
Gratuluję Ci takiego ogrodu
mam nadzieję w przyszłym roku być w nim choć chwilkę

Sąsiedzi już za moim przykładem zageszczają rabaty a co będzie gdy za plot wyjdę ??? Ale to dopiero wiosną

Ja lubie ogrod jesienią... Tak za dwa tygodnie....wytnę wszystkie byliny i zostaną same zimozielone i trawy tak lubię. Najbardziej lubię tę zmienność przyrody, odpowiada mojemu charakterowi
Madzenka 15:23, 06 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

molinia ... zauwazyłam choć dopiero teraz wiem, że to molinia ... carex morrowi ice dance jest zimozielona ? ... jooopi mam klika sadzonek "mimo woli" i cieszy mnie, że zimozielona ... serio to nie trawka ? ... ja się kiedyś załamię tym abecadłem trafffkowym ... carex i turzyca ... to jedno ... jak carex tańczy to nie trawka ... Madżen miej litość ))))

potem wykonałam tyle rzutów oka i spojrzeń na absolutnie ukoffffane rabaty, że obiadku już chyba nie muszem ... tak się napasłam ))))

Izuś carex morrowi to nie trawka, odkrylam to rok temu i też była zdziwona zimą cieszy moje oczy więc dobrze trafiłaś mimo woli
Ale czy pozostałe carexy to trawa muszę zgagłebić sie w tajniki wiedzy Ja nizmiennie czekam, aczkolwiek ciepliwie, na Twoje zmiany ogrodowe
Luki 15:24, 06 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Te widoki wręcz uwielbiam. Karmnik zaczyna sukcesywnie pożerać płyty w całości
Ta pergola i miejsce do biesiadowania bardzo mnie zainteresowały. Planuje też w przyszłości altano pergole, ale muszę się bardziej wyszkolić, aby była podparta tylko w 3, a najlepiej w dwóch miejscach