Ja też zastanawiałam się nad takim wałkiem, ale zeszło z zamówieniem. Zamówiłam sobie silikonowe podkładki odbijające wzór cegły, drewna i wyciski drzwi, okien, konika i jelonka. Zobaczymy jak mi to zadziała. Jutro będę piekła chatki.
Wzorki na cieście powstały z takiej podkładki silikonowej zakupionej w Pepco. Na rozwałkowane ciasto położyłam tą podkładkę i przygniotłam wałkiem żeby odbił się wzorek.
Ztego przepisu piekłam domki i jest to ciasto twardsze.
Z tego przepisu piekłam cytowane przez Ciebie pierniczki
ja wszystko mam w ciepłej bieli, nie wiem co mnie podkusiło aby wybrać lampki na druciku w zimnym kolorze. Przepraszam wiem, chciałam już mieć a nie czekać. Wyglądało to tragicznie na żywo. W dzień teraz jest tak - muszę programator kupić... Ech, co krok to coś trzeba zrobić
Zdradzę, zdradzę o ile zamówię bo jak na razie mam miejsce tylko na 1 sztukę i bardzo ale to bardzo chcę mieć odmianę pink frost i nie wiem czy te co zamówiłam w ubiegłym roku to na 100% one bo nie kwitły. Maciupkie sadzonki dostałam za koszmarne pieniądze. Stąd mam pewne obawy przed kupowaniem przez net ciemierników. Także wiesz, dusza by chciała ale ogród mówi pass.
Kami moje ciemierniki kupione jako Winter bells miały szarawe liście na początku, teraz bardziej w zieleń ale taką spokojną. A twoje maja intensywna zieleń. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=941#post_1
U ciebie to kwestia zdjęcia? Zaraz wrzucę mojego jak teraz wygląda. Kasya miała te ciemierniki i u niej z 3 sztuk 1 przetrwała. U mnie z 2 mam już tylko jedna ale za to duża jest. Druga za długo była w doniczce i ja najpierw przesuszyłam a potem przelałam.
Brawo Ty I to jest to - tak jak być powinno Bardzo mi się podoba
Ja niestety popełniłam ogromny błąd - wybrałam lampki o zimnym kolorze, a oświetlenie przy wejściu, tarasie i oświetlenie ogrodu mam w ciepłym kolorze - no nie wygląda to ładnie. Muszę oświetlenie wyłączyć tylko te czujniki zmierzchu echhhhhhhh