No widzisz wszystkich obdziela. W mieście jeszcze tylko na pryzmach jest śnieg słonko swieci i jest ciepło.
Jadę autobusem do miasta tak pochodzić aby czas zleciał. Wszędzie korki najlepiej metrem tylko brak widoków.
Nie byłam kilka dni a tu basen kopany zachciało się kąpieli. Pewnie trzeba się mieć w czym ochlodzic ja słonko piecze latem jest miejsce.
Też w tym roku będę kupować basen, ale gotowy. Na razie mam tylko stara wykładzinę pod spod ha ha.
U nas mróz zelżał nad ranem - 3 teraz bardzo ładnie słonko świeci w cieniu 7 na plusie a w słońcu 23 na plusie usredniajac ok 13. Ma być jeszcze ciepłej jutro i następne dni.
Przez te mrozy nie pryskalam trochę to zaburza moje działania ogrodowe ale cóż zrobić taki mamy klimat.
Pozdrawiam
Wiosna w tym roku będzie bardzo krótka od razu będzie lato zobaczycie nie raz już tak bywało. Jak przygrzeje nie nadażymy latać z Łopatami i grabiami.
U tych co mają oczka z czyszczeniem po zimie.
Silver dolar bardzo ładna hortensja zresztą która z nich nie ładna jak kwitną to wszystkie ładne.
Ociepla się - 3 było dzisiaj. O sadzenie nie ma mowy ziemia zmarznieta. Przy dobrych prognozach to ok połowy kwietnia ziemia musi się nagrzać.
Już wiem to nie jest "Bengali". Już wiem o którą chodzi nie mam tutaj w domu jej wizytówki ale bedę w sobotę na działce i zobaczę bo tam mam jej wizytówkę
Też bardzo ładna róża nadaje się do wazonu i nie zmienia koloru u mnie jest na wystawie słonecznej. Kilka krotnie powtarza kwitnienie jak widzisz została ścięta bo już zimno było a kwitła i ścięłam do wazonu była w pąkach i w domu je rozwinęła.
mam foty po rozrzucane w aparacie, telefonie i tablecie w międzyczasie zmieniłam sprzęt wszystko zgrane na dysku jeszcze w innym komputerze i mam duży bałagan muszę się za to wziąc i uporządkować.
Ale nazwę podam w sobotę.
O Elu fajnie,że skusiłaś się na zakup lili.
A ja uwielbiam ich zapach i mąż też.Ale azjaki nie pachną.
I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Ja te kupione sadzę póżniej, jak wiosna już jest cieplejsza.
Teraz spokojnie leżą sobie w jednej szufladzie w lodówce.
Tak, tam mają chłodno i nie idą - rośną im pędy za szybko.
Tak juz kilka lat robię , i wszystko jest ok.
O fajnie,że posadzisz je w różnych miejscach.
Tulipany też mam w różnych miejscach.Ale czosnku to juz nie tak za dużo mam.
Jak tam u ciebie wiosna ??Jest ??
U mnie biała
Już znalazłam nazwę to róża "Bengali" popatrz w RosaCwik tam kupiona bardzo zdrowa róża kupiona w jesieni 2016 r. bardzo ładnie kwitła nie tylko ty ją zauważyłaś.
Tak jak ją opisuja taka jest.
Danusiu witam oglądałam "Angelę" ile ona ma kwiecie cały krzak różowy. Może też się skuszę przydałaby się w jednym miejscu u mnie.
Zamówiłam już róże w Ros.... i dwa razy już dopisywałam do zamówienia mają tą róże, ale już mi wstyd zmieniać zamówienie.
Zobaczę w przyszłym roku jak będziesz zadowolona to i ja kupię.
Mam Lagunę, od 2 lat kwiat bardzo ładny ale u mnie 2 razy już zmarzła wkurzyłam się i w tym roku już ją nie okryłam zobaczę co z niej będzie.
W ogóle tej zimy oprócz kopczyków róż nie okrywałam.
U nas śniegu coraz mniej ale wieczorem mróz do -5 nad ranem dzisiaj był.