Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:18, 22 mar 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
U mnie zima!!!!

pada od ranka ,już jest biało

No widzisz wszystkich obdziela. W mieście jeszcze tylko na pryzmach jest śnieg słonko swieci i jest ciepło.
Jadę autobusem do miasta tak pochodzić aby czas zleciał. Wszędzie korki najlepiej metrem tylko brak widoków.
Ogród z wilkiem zamkn. 12:04, 22 mar 2018

Do góry
Nie byłam kilka dni a tu basen kopany zachciało się kąpieli. Pewnie trzeba się mieć w czym ochlodzic ja słonko piecze latem jest miejsce.
Też w tym roku będę kupować basen, ale gotowy. Na razie mam tylko stara wykładzinę pod spod ha ha.
Ogród Ani :) 11:52, 22 mar 2018

Do góry
U nas mróz zelżał nad ranem - 3 teraz bardzo ładnie słonko świeci w cieniu 7 na plusie a w słońcu 23 na plusie usredniajac ok 13. Ma być jeszcze ciepłej jutro i następne dni.
Przez te mrozy nie pryskalam trochę to zaburza moje działania ogrodowe ale cóż zrobić taki mamy klimat.
Pozdrawiam
Ogród Małej Mi 2017 11:39, 22 mar 2018

Do góry
Wiosna w tym roku będzie bardzo krótka od razu będzie lato zobaczycie nie raz już tak bywało. Jak przygrzeje nie nadażymy latać z Łopatami i grabiami.
U tych co mają oczka z czyszczeniem po zimie.

Pozdrawiam
Ogród kwiatowy 08:53, 22 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)

Tak, osmocote długodziałającym. Pokażę trochę zdjęć, może coś dostrzeżesz. Tutaj akurat parę się rozwinęło, ale były bardzo marne.

Te zostały w takim stanie do końca lata

tu z bliska widać liście, czy widać na nich oznaki jakiegoś szkodnika?

Na tej ostatniej focie mieczyki są chore widać w powiekszeniu czy to nie rdza.
Te pod domem widać bardzo zdrowe.
Mój ogródek 08:22, 22 mar 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
Mam i ja

Mnie też wołały o pomoc...

Silver dolar bardzo ładna hortensja zresztą która z nich nie ładna jak kwitną to wszystkie ładne.
Ociepla się - 3 było dzisiaj. O sadzenie nie ma mowy ziemia zmarznieta. Przy dobrych prognozach to ok połowy kwietnia ziemia musi się nagrzać.
Ptasi gaj 23:11, 21 mar 2018

Do góry
Jutro będę odpisywać dziękuję za wizytę wszystkim na moim wątku.
Dobranoc
Ptasi gaj 23:09, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Jestem co roku w Rosarium na dniach otwartych i Bengali znam, ale zapamiętałam ją inaczej. Pewnie skuszę sie na nią. Tak czy inaczej masz jakieś zdjęcia całego krzaka?

Bengali nie ma soczystej pomarańczy raczej koloru łososiowego ale trwała i bardzo ładna. Liście ciemnozielone błyszczące.
Ogród kwiatowy 22:55, 21 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Wiola wiem to nie Bengali w sobotę podam ci nazwę nie mam w domu jej wizytówki. Piękna róża warta kupna.

super, dzięki!
Ogród kwiatowy 22:51, 21 mar 2018

Do góry
Wiola wiem to nie Bengali w sobotę podam ci nazwę nie mam w domu jej wizytówki. Piękna róża warta kupna.
Ptasi gaj 22:45, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
U ciebie jest na 3 stronie, ścięta w wazonie. Być może to jest Bengali. Czy ona ma taki kolor w trakcie kwitnienia i przekwitania?

Już wiem to nie jest "Bengali". Już wiem o którą chodzi nie mam tutaj w domu jej wizytówki ale bedę w sobotę na działce i zobaczę bo tam mam jej wizytówkę
Też bardzo ładna róża nadaje się do wazonu i nie zmienia koloru u mnie jest na wystawie słonecznej. Kilka krotnie powtarza kwitnienie jak widzisz została ścięta bo już zimno było a kwitła i ścięłam do wazonu była w pąkach i w domu je rozwinęła.

mam foty po rozrzucane w aparacie, telefonie i tablecie w międzyczasie zmieniłam sprzęt wszystko zgrane na dysku jeszcze w innym komputerze i mam duży bałagan muszę się za to wziąc i uporządkować.
Ale nazwę podam w sobotę.

Ogród kwiatowy 22:14, 21 mar 2018

Do góry
Wiola czy o tą różę ci chodzi.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:08, 21 mar 2018

Do góry
Witam Aniu też w tym roku skusiłam się na lilie szczerze mówiąc nie lubię ich zapachu jest za intensywny.
Kupiłam worek miksa i parę takich bardziej eleganckich.
Trzeba już pewnie je sądzić ale jeszcze ziemia zmarznięta dopiero po świętach będzie cieplej.

U ciebie to dużo tych lilii. Mam dużo iglaków i nie mam już specjalnie dużo miejsca na nowe nasadzenia bo coraz to więcej róż u mnie, ale jak piszesz ze wszędzie masz Posadzone to może i ja tak będę robić.
Na razie czekam na tulipany jak zaczną kwitnąć też są wszędzie razem z czosnkiem.

O Elu fajnie,że skusiłaś się na zakup lili.
A ja uwielbiam ich zapach i mąż też.Ale azjaki nie pachną.
I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Ja te kupione sadzę póżniej, jak wiosna już jest cieplejsza.
Teraz spokojnie leżą sobie w jednej szufladzie w lodówce.
Tak, tam mają chłodno i nie idą - rośną im pędy za szybko.
Tak juz kilka lat robię , i wszystko jest ok.
O fajnie,że posadzisz je w różnych miejscach.
Tulipany też mam w różnych miejscach.Ale czosnku to juz nie tak za dużo mam.
Jak tam u ciebie wiosna ??Jest ??
U mnie biała
Ptasi gaj 22:06, 21 mar 2018

Do góry

Już znalazłam nazwę to róża "Bengali" popatrz w RosaCwik tam kupiona bardzo zdrowa róża kupiona w jesieni 2016 r. bardzo ładnie kwitła nie tylko ty ją zauważyłaś.
Tak jak ją opisuja taka jest.

Masz więcej zdjęć? Na zdjęciach w necie wygląda jak by kolor był nierówny. Szukam róży pomarańczowej o jednolitym kolorze.
Ogród kwiatowy 22:05, 21 mar 2018

Do góry
Wiola zobacz czy o tą różę chodzi nazywa się "Bengali" Rosaćwik tam ją kupowałam. Bardzo ładna
Jeżeli o tą chodzi to cały czas taki kolor.
Ptasi gaj 22:03, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie w ogrodzie. Nie przeleciałam jeszcze całego wątku, ale już widzę pomarańczową różę. Wiesz jak ona się nazywa? Szukam róży czysto pomarańczowej, tzn takiej, która utrzymuje kolor i się nie przebarwia.

Już znalazłam nazwę to róża "Bengali" popatrz w RosaCwik tam kupiona bardzo zdrowa róża kupiona w jesieni 2016 r. bardzo ładnie kwitła nie tylko ty ją zauważyłaś.
Tak jak ją opisuja taka jest.
Liliowo i kolorowo:) 21:17, 21 mar 2018

Do góry
Danusiu witam oglądałam "Angelę" ile ona ma kwiecie cały krzak różowy. Może też się skuszę przydałaby się w jednym miejscu u mnie.
Zamówiłam już róże w Ros.... i dwa razy już dopisywałam do zamówienia mają tą róże, ale już mi wstyd zmieniać zamówienie.
Zobaczę w przyszłym roku jak będziesz zadowolona to i ja kupię.
Mam Lagunę, od 2 lat kwiat bardzo ładny ale u mnie 2 razy już zmarzła wkurzyłam się i w tym roku już ją nie okryłam zobaczę co z niej będzie.
W ogóle tej zimy oprócz kopczyków róż nie okrywałam.
U nas śniegu coraz mniej ale wieczorem mróz do -5 nad ranem dzisiaj był.

Pozdrawiam
Ogród kwiatowy 18:13, 21 mar 2018

Do góry
Poszukam nazwy jeżeli to ta co myślę to Kordes z ADR.

Gdzie tam mój do twojego chociaż inny jeden i drugi. Też całego twojego nie zobaczyłam dopiero wieczorem.

Elu, ale czy ta róża cały czas ma taki pomarańczowy kolor?
Ogród kwiatowy 17:56, 21 mar 2018

Do góry
Poszukam nazwy jeżeli to ta co myślę to Kordes z ADR.

Gdzie tam mój do twojego chociaż inny jeden i drugi. Też całego twojego nie zobaczyłam dopiero wieczorem.
Ogród kwiatowy 16:50, 21 mar 2018

Do góry
Przepiękny ogród i tyle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies