Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:05, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
o dołek chodzi... jak sobie przypomne jak w tamtym roku w brzozach sadziłam... a teraz sobie wymyśliłam, że może je wykopie z tamtąd...
Dobrej nocy życzę smyram bo mój M po kilku dniach targowych do domu właśnie zjechał

Mój właśnie wylądował. Jedzie z lotniska Też od poniedziałku sama siedziałam. No... prawie sama - bo z całym ogrodowiskowym tłumem Dobrej Nocki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 03 paź 2013

Do góry
Zielona napisał(a)
Ja dopiero debiutuję, jesli chodzi o czosnki, więc poproszę o wykład. Dlaczego jak do jeża? Chodzi tylko o głębokość dołka, czy trzeba się jakos specjalnie przygotować?
o dołek chodzi... jak sobie przypomne jak w tamtym roku w brzozach sadziłam... a teraz sobie wymyśliłam, że może je wykopie z tamtąd...
Dobrej nocy życzę smyram bo mój M po kilku dniach targowych do domu właśnie zjechał
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:23, 03 paź 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Ania nie bij to tylko tak strasznie brzmi Ciocia nie jest wiekowa
eeee luzik moja ciocia jest odemnie starsza o rok druga o 5lat
żebyś Ty wiedziała ile razy je doprowadzałam do szewskiej pasji w szkole jak mówiłam per ciotka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:21, 03 paź 2013

Do góry
aaaa do czosnków to ja podchodzę jak do jeża , zaczełam od drobnych cebulek, czosnków jeszcze nie sadziłam, ale jak patrze na termomer który w tej chwili pokazuje -2 to myślę, że muszę zagęścić ruchy. W weekend postaram się popracować solidnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 03 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Monika bo sobie nagrabisz
hahahahahah CIOTKĘ przemilcze... ooo Irenka też mówiła, ze do jakiejś kuzynki jestem podobna
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:11, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a Ty no pacz ja tego tak nie odczytałam, ale niestety coooraz bliżej ten czwarty, prawie puka do drzwi
a ja zimę lubiłam tylko jak byłam mała. Od dawna nie lubię zimy, dla mnie mogłaby być tylko w grudniu, od stycznia już chciałabym wiosnę

Ania polubisz zimę jeśli na spotkanie z nami przyjedziesz!! Zapodaj kiedy u Was są ferie?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 03 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wolałabyś 4 krzyżyki?????

Żart... to był żart...

Teraz mnie zadziobiecie, ale jeszcze całkeim nie tak dawno to cieszyłam sie jak się robiło zimno... i padał śneig.. bo liczyłam, że może sie uda i szybciej na narty sie da pojechać.. Cieszyłam sie jak długo było zimno.. bo sezon narciarski był dłuższy..

No cóż przepisałam sie do lobby co woli +++ (3 krzyżyki.. sobie ujęłam dwa )
a Ty no pacz ja tego tak nie odczytałam, ale niestety coooraz bliżej ten czwarty, prawie puka do drzwi
a ja zimę lubiłam tylko jak byłam mała. Od dawna nie lubię zimy, dla mnie mogłaby być tylko w grudniu, od stycznia już chciałabym wiosnę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:03, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
mieszkam tu od urodzenia więc miałam tyyyle czasu , że już się przyzwyczaiłam, jednak wolałabym ++++

Wolałabyś 4 krzyżyki?????

Żart... to był żart...

Teraz mnie zadziobiecie, ale jeszcze całkeim nie tak dawno to cieszyłam sie jak się robiło zimno... i padał śneig.. bo liczyłam, że może sie uda i szybciej na narty sie da pojechać.. Cieszyłam sie jak długo było zimno.. bo sezon narciarski był dłuższy..

No cóż przepisałam sie do lobby co woli +++ (3 krzyżyki.. sobie ujęłam dwa )
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:54, 03 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Hm to co zrobię jeśli u mnie niebiańsko nie będzie w tym samym czasie.... Ubiegłoroczne kwitły 4-5 ...a tegoroczne nie sprawdzilam....
będziesz miała kwitnienie w dwóch terminach.
Zastanawialam się czy by obu odmian nie wymieszać, ale stwierdziłam, że lepiej niech jednak każdy rośnie gdzie indziej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:49, 03 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Powinnaś się przyzwyczaić do tych temepratur lub przeprowadź sie do Wroclawia.... Na pocieszenie dodam że u nas teź zimną ale na plusie...
mieszkam tu od urodzenia więc miałam tyyyle czasu , że już się przyzwyczaiłam, jednak wolałabym ++++
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:49, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a fujjjj ta narcyzówka jak krewetka wygląda bleee...one 'tyko' narcyzy atakują? idę czytać dalej

Tylko narcyzy .... i aż narcyzy..... za rok dostaną za swoje...... będą zszałerowane Bi.. pomaga ..sprawdzone, przetestowane.. .....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:47, 03 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeśli przesadzasz to ścięlabym im pędy na wysokość 50 cm... I koniecznie głowy... Nie wolisz ich zostawić aby zdobiły ogród zimą a dopiero wiosną eksmisja?
dokładnie tak bym zrobiła, ja przesadzałam o 30cm hortki juz z kwiatami ale to było latem, teraz bym nie ruszała. Wiosną stanowczo lepiej będzie takie kosmetyczne zmiany uczynić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:45, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja też nie chcę ale termometr nie kłamie ...

Powinnaś się przyzwyczaić do tych temepratur lub przeprowadź sie do Wroclawia.... Na pocieszenie dodam że u nas teź zimną ale na plusie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:44, 03 paź 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Mammma .. Naprawdę nie kwitną ???.... Ja na wiosnę byłam u znajomych , którzy są odwiecznymi i zażartymi działkowcami a ich ogródek przypomina angielskie rabaty proponowali mi szachownicę ... Ja jej nie wzięłam , bo wiecie ,ze nie mam konotacji kwiatowych .... Ale one im kwitną ... Tak na pomarańcz ... To taki ewenement ???

A ja nie wzięłam ... Nooo patrz ... Dziamdzia
eeee te pomarańczowe i żółte kwitną , czarne żekomo grymaszą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:42, 03 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madziu wybiłam sobie z głowy bo nikomu nie kwitną.....
a ja mam sztuk 10.... kupiłam zanim przeczytałam, że kapryśne
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
mam dwie odmiany na jednej było że kwitnie3-4 na drugiej 4-5, obsadziłam dwie rabatki tylko

Hm to co zrobię jeśli u mnie niebiańsko nie będzie w tym samym czasie.... Ubiegłoroczne kwitły 4-5 ...a tegoroczne nie sprawdzilam....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:40, 03 paź 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Straszycie tymi przymrozkami dziewczyny...ja nieee chcę
ja też nie chcę ale termometr nie kłamie ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:36, 03 paź 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
ja miskantów bym teraz nie ruszała...

Nom teraz związujemy i cieszymy oczy zimą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:24, 03 paź 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Madżen, czy radziłabyś teraz przesadzić trawy (miskanty, wysokości mojej, w porywach 160 ), czy czekać do wiosny?
To samo tyczy sie Limelight?
ja miskantów bym teraz nie ruszała...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:12, 03 paź 2013

Do góry
brrr u mnie w tej chwili jest -1
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies