Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 21:41, 03 paź 2013

ana_art napisał(a)
mam dwie odmiany na jednej było że kwitnie3-4 na drugiej 4-5, obsadziłam dwie rabatki tylko

Hm to co zrobię jeśli u mnie niebiańsko nie będzie w tym samym czasie.... Ubiegłoroczne kwitły 4-5 ...a tegoroczne nie sprawdzilam....
ana_art 21:54, 03 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Hm to co zrobię jeśli u mnie niebiańsko nie będzie w tym samym czasie.... Ubiegłoroczne kwitły 4-5 ...a tegoroczne nie sprawdzilam....
będziesz miała kwitnienie w dwóch terminach.
Zastanawialam się czy by obu odmian nie wymieszać, ale stwierdziłam, że lepiej niech jednak każdy rośnie gdzie indziej
Zielona 22:16, 03 paź 2013

Cześć, Anett. Patrzę na te Twoje wiaderka z cebulkami i... wcale nie są niepozorne... Ręka mnie boli od samego patrzenia Doradzisz? Czy czosnki też już sadzisz, czy jeszcze czekasz? Bo ja juz w blokach startowych, ale czekam na strzał ze strony pewnego ugoru
ana_art 22:21, 03 paź 2013

aaaa do czosnków to ja podchodzę jak do jeża , zaczełam od drobnych cebulek, czosnków jeszcze nie sadziłam, ale jak patrze na termomer który w tej chwili pokazuje -2 to myślę, że muszę zagęścić ruchy. W weekend postaram się popracować solidnie
Sebek 22:23, 03 paź 2013

Też będę sadzić w weekend, ale chyba nie wszystko, bo jeszcze nie mam jednej odmiany tulipanów, a chcę duet
Zielona 22:26, 03 paź 2013

Ja dopiero debiutuję, jesli chodzi o czosnki, więc poproszę o wykład. Dlaczego jak do jeża? Chodzi tylko o głębokość dołka, czy trzeba się jakos specjalnie przygotować?
ana_art 22:31, 03 paź 2013

Zielona napisał(a)
Ja dopiero debiutuję, jesli chodzi o czosnki, więc poproszę o wykład. Dlaczego jak do jeża? Chodzi tylko o głębokość dołka, czy trzeba się jakos specjalnie przygotować?
o dołek chodzi... jak sobie przypomne jak w tamtym roku w brzozach sadziłam... a teraz sobie wymyśliłam, że może je wykopie z tamtąd...
Dobrej nocy życzę smyram bo mój M po kilku dniach targowych do domu właśnie zjechał
Zielona 23:05, 03 paź 2013

ana_art napisał(a)
o dołek chodzi... jak sobie przypomne jak w tamtym roku w brzozach sadziłam... a teraz sobie wymyśliłam, że może je wykopie z tamtąd...
Dobrej nocy życzę smyram bo mój M po kilku dniach targowych do domu właśnie zjechał

Mój właśnie wylądował. Jedzie z lotniska Też od poniedziałku sama siedziałam. No... prawie sama - bo z całym ogrodowiskowym tłumem Dobrej Nocki.
Borbetka 08:28, 04 paź 2013

Aneto, nie mam pewności, ale czy pisałaś, że nie wykopujesz czosnków? Mam Mount Everesta i nie mam zamiaru wykopywać w przyszłym roku, ale ile lat tak może kwitnąć?
ana_art 08:43, 04 paź 2013

Oczywiście ze nie wykopywalam, ale wkurzaly mnie czosnki w brzozach bo zaatakowały tulipany i mam taki plan wykopania