Czym spryskać i w jakieś dawce od mączniaka?
Topsin M 500 SC ? W ulotce znajdę jaka dawkę czy ewentualnie mogę prosić o onfo jeśli ktoś wie to chętnie się dowiem
Do zagladajacych - wiecie może co to za hortensja może być? Dorasta do 140 cm maks. Była kupiona jako sundae fraise, ale ona się tak nie przebarwia poza tym obok rosnie Sundae i ona jest niższa i dopiero powoli zaczynają się pojawiać kwiatostany, ale nie wiem czy zdążą zakwitnac w tym roku
Sucho biegamy z podlewaniem ale to i tak jest mało.
Jedna jabłoń ma tylko dwa owoce, śliwka na drzewie albo nie dojrzałe albo już skisłe
maliny się trzymają i pomidory
Tak jak ta zielona linia mniej więcej będzie żywopłot. I jeszcze niezależnie czy te kule cisowe bardziej z przodu czy z tyłu przydałoby się coś za nimi, między nimi a żywopłotem coś wsadzić. Pomiędzy świerkami... wiem, trudne warunki ale coś muszę wymyślić. Myślałam o dereniach pstrych albo o miskantach variegatus, i to i to będzie miało ciężko. Coś sucholubnego do cienia, najlepiej w jasnych barwach?
I mam zagwozdkę z tymi cisami. Dwa już przesadziłam, jeszcze ten najmniejszy przed nimi pójdzie. Tak jest
I wydaje mi się, że powinny być te cisy jeszcze cofnięte bliżej świerków. Metr za świerkami będzie żywopłot z cisa. Jak myślicie? Szybciutko mi są sugestie potrzebne pliiiis
Nie wyglądają tak źle. Urosną szybko, a pieńki prostuj przy paliku, tak jak radzą dziewczyny. Będzie dobrze A co to w ogóle za drzewka, bo nigdzie nie mogę znaleźć?
Idąc za ciosem wymyślam obsadę rabaty przytarasowej. Może ją też uda się jesienią wydarniować i przygotować do nasadzeń. Wymiary 5x2,7metra, do 11.00 słońce. Myślałam, żeby posadzić jakieś niewielkie odmiany rododendronów lub azali, przed nimi hortensje Strong Anabell, do tego obwódka z żurawek. W rogu klon Brandywine. I mnóstwo cebulowych kwitnących na wiosnę.