Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:47, 21 paź 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

To ja poproszę o fotorelację

Ja jeszcze Marta nie wiem, jak e-Mowi to powiedzieć, ze będzie miał robotę. Muszę pomyśleć, co zrobić, by sam do tego przesuwania doszedł
Ale to pewnie wiosną już. Zaczyna brakować sobót
Ogródek Iwony 14:44, 21 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonka no właśnie, skoro one się takie robią wielkie to jednak trzeba uważać gdzie się sadzi ...

Beatko, dokładnie tak. Marty i Joli Variegatusy ładnie się rozrosły i trzeba zostawić im trochę miejsca dla efektu
Ogródek Iwony 14:42, 21 paź 2015

Do góry
Marta, koniecznie musi ci M pomóc.
Ja taka bohaterka chciałam pierwsze krawężniki położyć sama. E-Ma nie było, bo to był środek tygodnia, a mi się do soboty czekać nie chciało. Wzięłam poziomicę, młodego do pomocy, by mi pomógł przesuwać krawężniki, bo dźwigać mi takich lekkości nie wolno i zaczęło się
Niby wg poziomicy i sznurka wkopywałam, a w efekcie wizualnym gołym okiem było widać, że jest różnica poziomów między początkiem i końcem. Dodam, ze krawężniki przy rabatach są osadzone w ziemi. Właśnie po to, by w razie czego można było przesuwać. Przy kostce są na suchy beton kładzione, ale to inna bajka
W efekcie e-M przyjechał w sobotę i delikatnie mi zasugerował, ze poprawi po mnie te krawężniki. Żal mi było mojej pracy, namęczyłam się, a on poprawił wszystko raz dwa. Ustaliliśmy, że następne będzie wkopywać sam

A tak swoją drogą przecież te krawężniki wcale nie są takie lekkie, więc pewnie ci pomoże. Tylko my raz przez pomyłkę kupiliśmy "5", pól metrowe i gorzej się kładło. Lepiej kładzie się "6" metrowe.
Ogródek Iwony 12:07, 21 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Marta, krawężniki trzeba będzie przesunąć. Znowu robota dla e-Ma

To ja poproszę o fotorelację Zanosi się na to, że własnymi ręcyma będę u siebie te krawężniki montować, gdyż mąż mój kochany uważa takie rozwiązanie za zbyteczne
Jednak istnieje prawdopodobieństwo, iż zlituje się nade mną jak zobaczy mnie przy tej robocie
Ogródek Iwony 10:57, 21 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, u mnie Variegatus od wiosny jeszcze nie pokazał swoich możliwości. Ale Gracilimusa zaczynam się bać ja.
Co z niego za rok wyrośnie? Potwór. Śliczny potwór.

Będzie Pani zadowolona
Ogródek Iwony 10:56, 21 paź 2015

Do góry
Gosiu, u mnie Variegatus od wiosny jeszcze nie pokazał swoich możliwości. Ale Gracilimusa zaczynam się bać ja.
Co z niego za rok wyrośnie? Potwór. Śliczny potwór.
Ogród Mirelli 10:54, 21 paź 2015

Do góry
Mirelko, buziaki. Zdrowiej
Podwórkowa rehabilitacja 08:47, 21 paź 2015

Do góry
Do szycia trzeba mieć dobrego nauczyciela. Ja przy pomocy mamy uszyłam sobie suknię ślubną. Tak, tak. To były fajne czasy
Ale mama była wymagająca, nie pozwoliła zrobić byle jak
Potem wyprowadziłam się na swoje i maszyna też postawiona w kącie była. Oddałam ją szwagierce, co szyje. Ja wolałam druty i haftowanie.
Ogrodowy song 08:39, 21 paź 2015

Do góry
Ewa, a jak ze szkółkami u ciebie? Ja o tej porze gracilimusy i LM trafiłam w szkółce po 7 zł wypasione sadzonki.
Zakątek z fioletową ławeczką 08:33, 21 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Doniu, poczytałam u Joasi, że już jesteś. Pewnie cebulki sadzisz? Zajrzę później

Witaj Iwonko
No właśnie, mam jeszcze trochę cebulek do wsadzeniaale najpierw muszę ogarnąć rabatyZapraszam zawsze i o każdej porze
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:09, 21 paź 2015

Do góry
Moje są całe żółte po przymrozkach. Na 100% wiosną odbiją.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:05, 21 paź 2015

Do góry
Każdy ma, na co zasłużył
Czekam Madzenko do soboty na twoje donicowe.
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:03, 21 paź 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Grobik!

Ale macie skojarzenia
A skrzynki warzywne, to trumienki, ha, ha
Kiedyś będzie tu ogród 07:58, 21 paź 2015

Do góry
anka_ napisał(a)
W wątku Małgosi zachwyciłam się cuuudowną Graziellą i zaprosiłam tą panną do swojego ogrodu. Ale są wątpliwości czy to ona.

Małgosiu może porównasz ze swoją. To moje 'coś'.

Aniu, twój miskant wygląda jak mój Gracilimus. Na 90% to on.
Ironia losu. Ty chciałaś kwitnącego - masz gracka. Inni chcieli gracki- mają graizelle, hi, hi
Kiedyś będzie tu ogród 07:52, 21 paź 2015

Do góry
Przybliżyłam sobie Aniu na telefonie i drzewka widzę. Szybciutko ci urosną. A sąsiadowi pożycz lornetkę. Miłego dnia.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:59, 21 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Najważniejsze, ze posadzone już.
I się czegoś przy okazji nauczyłam

Tak, Iwonko siedzą już w ziemi, deszczyk od wczoraj podlewa więc jest dobrze

Mam nadzieję, że do następnego tygodnia wypada się i choć przez kilka dni pogoda pozwoli mi na czyszczenie smaragdów.
Basia - Mój Świat 23:42, 20 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Basiu, dziękuję za wizytę u mnie. Szybko obejrzałam twój ogród i tylko się zastanawiam, dlaczego masz tak mało zdjęć tak ładnego ogrodu?
Twój wątek powinien rozwinąć skrzydła. Pokazuj częściej swoje poczynania i zmiany. Niech inni od ciebie się uczą, jak coś fajnego stworzysz. pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki jesieni z twojego ogrodu

Eeee tam to ja się ciągle uczę, mało mam wiedzy użytecznej, ciągle coś mi się nie podoba, cały czas chcę coś zmieniać, może kiedyś będzie tu perfekcyjnie możne.... ale dzięki za miłe słowa.
Życie w wiejskim ogrodzie 23:41, 20 paź 2015

Do góry
Przemek, kolory chyba podrasowałeś. Bardziej kolorowo, niż latem.
Chyba ci słoneczko ukradnę
Basia - Mój Świat 23:36, 20 paź 2015

Do góry
Basiu, dziękuję za wizytę u mnie. Szybko obejrzałam twój ogród i tylko się zastanawiam, dlaczego masz tak mało zdjęć tak ładnego ogrodu?
Twój wątek powinien rozwinąć skrzydła. Pokazuj częściej swoje poczynania i zmiany. Niech inni od ciebie się uczą, jak coś fajnego stworzysz. pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki jesieni z twojego ogrodu
Ogródek Iwony 23:32, 20 paź 2015

Do góry
Beatko, ta rabatę analizowałam krok po kroku wczoraj. Fajna jest, masz rację
Tylko się teraz tak zastanawiam, że skoro u Marty i Joli Variegatus taki fontannowy na metr szeroki po roku, to u Danusi chyba się ściana miskantowa zrobiła

Joasiu, tego to chyba górale nie wiedzą, kiedy zima przyjdzie. Po ostatnich mrozach, gdzie u mnie przez 3 dni było po -6 stopni, postanowiłam, ze już niczego nie przesadzam. A teraz pada codziennie i u mnie jest +10. Musisz sama zaryzykować, ja bym już poczekała do wiosny. Ale mogę się mylić

Aniu, Gracilimusa mam od zeszłego roku. Wtedy nie był taki wysoki. A skoro w drugim sezonie jest wyższy, to sama jestem ciekawa, co będzie za rok
Zobacz tutaj, jak fajnie urósł:
https://www.pinterest.com/pin/529876712383774237/

Basiu
, witaj u mnie. Kotek przybłęda, przygarnięty przez mojego synka w te mroźne wieczory. Od dwóch tygodni jest mieszkańcem naszego domu i ogrodu
Ma chore oczka, ciągle jedno mu ropieje, przemywam mu rumiankiem.
Był apatyczny, teraz jest wesoły i zaczął się bawić z naszą suczką.
I sam wraca już do domu, jak wypuszczę go do ogrodu Stoi przy drzwiach, aż ktoś go wpuści
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies