Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:56, 15 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
te czosnki sa z irysami?

tak, z trawolistnymi irysami i z chabrami, różnymi trawami, szałwią, jezówkami

Zdjęcia po przewalance- nie, masakra. Wszystko przekopałam, podzieliłam, przesunełam, więc szybko wszytsko poszło spać, a potem kret jeszce się dołożył. Wiosną M. musi zrobic mi ramy tej rabaty i nakrecić miedziane paski- mają byc baierą dla ślimaków
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:53, 15 sty 2015

Do góry
ogólny

grab- juz troche zmężniał, bedzie z niego bonsai

warzywnik

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:44, 15 sty 2015

Do góry
dziewczyny jesteście takie miłe i kochane- dzięki za pochwały

tu jakieś zyjątko na drzewie a potem ta rabata ' łanowa'

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:42, 15 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

jesienią robiłam na niej kolejne ruchy- nie wyglada ładnie. Ale wciąż mam do niej zapał.

masz jakieś foto?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:41, 15 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

bardzo ładnie wyglada to połaczenie, rzeczywiście. Nie mam jej dobrych fot, ale efekt jest trwaływ ciagu sezonu.
Tam jest jeżówka Green Jewel- zielona i czerwona Cheyenne- ale z ta tzreba uważać, bo ona jest bardzo zmienna. U nas akurat wyszła niska i rozgałeziona.

już sobie nazwy notuję, dziękuję
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 15 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)

juz ja to wszytsko oblukam neibawem nic przede mną nei ukryjesz

jesienią robiłam na niej kolejne ruchy- nie wyglada ładnie. Ale wciąż mam do niej zapał.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:37, 15 sty 2015

Do góry
monitka napisał(a)

Piękne to połączenie, aż się zalogować musiałam
Pewnie pisałaś ze sto razy ale co to za jeżówka i jaki carex? i jeszcze tam jakieś drobne różowe kwiatki wypatrzyłam jakby gaura?

bardzo ładnie wyglada to połaczenie, rzeczywiście. Nie mam jej dobrych fot, ale efekt jest trwaływ ciagu sezonu.
Tam jest jeżówka Green Jewel- zielona i czerwona Cheyenne- ale z ta tzreba uważać, bo ona jest bardzo zmienna. U nas akurat wyszła niska i rozgałeziona.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:37, 15 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

tak- to najtrudniejsza rabata. W tym sezonie 'ukradli' nam budę pobudowlaną, więc została powiększona, a potem jeszcze...powiększona. Ma być łanowa, wiecznie piękna, więc musi byc duuża.Wciąż na niej próbuję sadzę, wurzucam, kiluje na niej ślimaki....

juz ja to wszytsko oblukam neibawem nic przede mną nei ukryjesz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:35, 15 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
jakąs rabatę tam w tle tworzysz? gadaja nam tu zaraz

tak- to najtrudniejsza rabata. W tym sezonie 'ukradli' nam budę pobudowlaną, więc została powiększona, a potem jeszcze...powiększona. Ma być łanowa, wiecznie piękna, więc musi byc duuża.Wciąż na niej próbuję sadzę, wurzucam, kiluje na niej ślimaki....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:33, 15 sty 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
To chyba sesleria skalna...co ją też mam

tak sesleria skalna- to dokładnie matka Twojej Magduś

lawenda wyszła ładna, ale kilka wypada po kwiatnieniu- te ze środka, nie dają rady przy konkurencji.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:32, 15 sty 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Piękne to połączenie, aż się zalogować musiałam
Pewnie pisałaś ze sto razy ale co to za jeżówka i jaki carex? i jeszcze tam jakieś drobne różowe kwiatki wypatrzyłam jakby gaura?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:24, 15 sty 2015

Do góry
donice- jakoś je niezbyt lubię- niby ładne, a....nieładne. Jak mówi M. szukam dziury w całym.
wiosenny 'kociokwik'- M. mówi że wiosną tzreba iść na całego, w Meksyk

tu lato z różą

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:24, 15 sty 2015

Do góry
Trzeba się nazywać Magnolia aby taką mieć...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:15, 15 sty 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:10, 15 sty 2015

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:05, 15 sty 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Magnolia- pokaż nam coś z lata tzn. duzo twojego pokaż plissss

Gosiu nie bardzo mam co- w moim pół ogrodzie pół budowie słabo wychodza zdjęcia.
Wrzucę coś, byc może sie powtórzę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:46, 15 sty 2015

Do góry
Magnolia- pokaż nam coś z lata tzn. duzo twojego pokaż plissss
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 14 sty 2015

Do góry
Magnolia - jak miło Cię widzieć Japa się roześmiała od ucha do ucha

Karola - no to czekamy..

Kasya - są najróżniejsze bodziszki.. i każdy zachowuje się inaczej... każdy też rośnie na innym stanowisku... na razie testuję które są najfajniejsze.. nie lubię pustych przestrzeni na rabatach, bo zaraz tam rosną chwasty.. wiec poszukuję idealnych O tym piszą że zimozielony.

Ula - Bodziszek kantabryjski Karmina, na taki wygląda.... liście do tej pory ma wszystkie Kwitnie maj/czerwiec.. o tak..

Viola - najpierw musi powstać baza ..

Agata - a może to hiacynty??? wyglądaja podobnie, a startują szybko.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:01, 14 sty 2015

Do góry
Mała chyba Karmina
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:29, 14 sty 2015

Do góry
anitan napisał(a)
bardzo bardzo dziękuje!
jakby coś jeszcze wpadło Ci albo Wam do głowy, to też z góry serdzecznie dziękuję!

jesli dasz liliwce Stella D'Oro. to dołóż je jeszcze gdzieś , powtórz- np w nogach cisów- one mają ładne kępy liści i kwiatna całe lato i większośc jesieni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies