Skoro zero to u mnie co najmniej sporo wiatr wschodni na moim wydmuchowisku gdzieś wywiał aby w innym miejscu nawial.
Dzisiaj piękny dzień słoneczny, ale dla spacerów nie odpowiedni teraz -6 w dzień -2 odczucie chłodu znaczne poniżej tej temperatury. Nawet ptaki wywiało.
Ale nasypało zaspy spore w jednym miejscu zielono w drugim przejść się nie da. To jest zima. Na moim wydmuchiwisku wiatr przywial sporo śniegu znowu będzie potop. Foty później.
Witam Iza. Wiesz jak mapa pogodowa wygląda ty jesteś w niżu a nad Polską niż a że wschodu nadciąga wyż i to jest przyczyną tych opadów nad Polską.
Ale ja lubię taka pogodę śnieżna gorzej jak przyjdzie odwilż będzie dużo wody. Teraz u nas tada i wieje i 5 stopni na minusie.
Fajnie wieje, już mam parapety okien zawiane dosyć wysoko. Jak zawieje to tumany śniegu dostać się w taki wir brrr
Jutro jadę pewnie będę miała zaspy na działce zawsze po takim wianiu mam.
Wisła w Polsce pełniła różne rolę. Wstrzymała różne nawałnice ze wschodu i odwrotnie. Latem wszystkie burze ściąga.
Basiu jak szłam do dentysty nie padało wyszłam po 1,5 godziny było biało.
A ja w tym roku spróbuję rozmnażanie przez okłady moim zdaniem to jest najlepszy pewniak. W zeszłym roku pod zobaczyłam u "Bacowej" rozmnażanie z patyków chciałam ukorzenic perowska na kilkanaście sadzonek jedna się ukorzeniła i to jeszcze później coś ja zgryzło.
To są rośliny zdrowniale jak forsycja czy wiele innych krzewów bardzo dobrze przez odkłady się rozmnażają to horty tak samo.