Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 12:13, 19 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Róże wybieram na razie. Pod koniec maja Małgosia z Lublina do mnie przyjeżdża, to mi od nich przywiezie. U nich zagłębie różane przecież
Mam już od nich parę austinek i parę niemieckich róż też Giardina od nich przezimowała mi tylko z kopczykiem na pełnym wygwizdowiu bez nawet milimetra czarnego Dobre róże mają w okolicznych szkółkach.
Powinnam Kiku i Kanzan w parku pszczyńskim lecieć zobaczyć, ale czasu będę miała pewnie za mało w ten weekend Chociaż na obrazku u Was te piękności pooglądam

Właśnie Pszczyna zawsze były piękne magnolie. Jak jestem w lecie na Śląsku jedziemy do Pszczyny i do Niepołomic do pałacyku księżnej chyba dobrze napisałam. Cudowne miejsce. Popatrz u Kiepska jeszcze nie byłam ale pojadę.

Kasiu jak masz taką okazję różaną to pewnie trzeba skorzystać.
Ja kiedyś nie było inter to poszłaś do pobliskiej szkółki i kupowałaś co było. Teraz codziennie przeglądam roze bo reklamy wchodzą przy każdym otwarciu komp.
Ogród Małej Mi 2017 11:55, 19 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Juz mam zastepstwo za karagany..... dwa bezmi Palbin. Moze na lato nie rewelacha ale za to jak zakwitnie to bedzie miodzio.
Teraz kakos wydlubac korzenie karagany..... hmmmmm bedzie trudno..

Palibin w lecie też ozdobą jest u mnie kwitnie na okrągło nie tak mocno ale kwitnie właśnie mam z nimi problem z obcieciem po przekwitnieniu wiosennym.

Nie tylko kwiaty są ozdobą ma piękne liście równo układające się.
U mnie są krzaczaste nie na patyku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:43, 19 kwi 2018

Do góry
Sylwia dobrze by było jakbyś kiku posadziłam w zacisznym miejscu, jeśli tak nie jest wsadź w takie. Moja jest Posadzona na wydmuchowisku od północy ja zasłaniają świerki, ale od wschodu sa zimne wiatry i to jej nie sprzyja. To jest wyjątkowy rok, że tak wszystko ładnie kwitnie.

Kiku jak już się zadowoli w ziemi szybko rośnie. Ja każdego roku ja podcinam bo tarza się po trawie.
Ogród z łezką II 11:34, 19 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu gdzieś do 80 cm. Kupuj i nie zastanawiaj się bo shizow dostaniesz. Wszystkie które poleciła są ładne i wzrostowi ok 80 cm 1 m.

Kiku w zeszłym roku obmarzła w tym roku kwitnie jak widzicie.

Wybieram sobie, nie kupuję. Kupi mi Małgosia z Lublina, jak przyjedzie do nas na Święto Azalii Ładne sadzonki tam mają

Kikusie podziwiam co roku w parku w Pszczynie. Tam wielkie są!
Anna i Ogród 10:51, 19 kwi 2018

Do góry

Zgadzam się wszyscy tak mamy czyli łyso o tej porze.
Aniu jak ci ciężko z tym żyć to nawsadzaj tulipanów i innych roślin wiosennych.
Jedynie co bym zrobiła pozbylabym się kory i wyspałam grubszy żwir z otoczakow o frakcji 3 cm. Dodała kamieni lub jakieś inne ozdoby.

Widzę lawendy piękne, Żurawski, trawy kulki podrosna. W środku jeszcze horty.
A rutewka jaka duża, w tym roku powiększy swoją objętość.
Ide dalej oglądać.

Żwirek super sprawa ale nie chcę. Wiem że rabaty wyglądałyby o niebk lepiej ale nie.
Lawendę wywalam i dosadzę Danikę. No i tulipanów masę
Ogród Małej Mi 2017 09:16, 19 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Padłam.. idę spać.. w te i we wte..

Witam Ania takiego olbrzyma masz pisze o kiku. Ile ma lat moja ok 4_5 ale przycinania jak chcesz to zobacz.
Kupiłam wiśnie i zaczęła rosnac w każdą stronę to przycinałam głupia.
Czy coś z nią robiłaś chodzi mi o wzrost do góry oodwiazywalas. Bo w szerzej rośnie u mnie jak szalona.

Wieczorem poza lada u ciebie bo długo nie byłam.
Ptasi gaj 09:01, 19 kwi 2018

Do góry
Cd

Jeszcze duża praca mnie czeka z trawa w obwodzie, ale to już na samym końcu prac wiosennych

Ptasi gaj 08:55, 19 kwi 2018

Do góry
Słoneczko świeci piękna pogoda.
Jeszcze wczorajsze foty

Róża pnąca NN bez okrycia dobrze przezimowała

Blaski i cienie nowego życia 08:48, 19 kwi 2018

Do góry
Urszula dawno nie byłam Przeszłam sporo stron i widzę u ciebie dużo sadzonek różnorodnych. Też w 2016 sporo robiłam z horty, lawendy i perowskiej i nic mi się nie przyjmuje a tak bym chciała mieć swoje a nie latać po sklepach.
Rozmnażam przez odkłady już mi to lepiej idzie.
Blaski i cienie nowego życia 08:30, 19 kwi 2018

Do góry
Urszula skrócie szmaragd o 1/4 lub więcej środkowa przywiązanie aby się wyprostowała.
Moje szmaragd były przycinanie w zeszłym roku też rosły różnie. Przycina ie jest koniecznością maja płytki system korzeniowy do ich wysokości jak wieje to się przechylaja. Zresztą po górnym przycieciu ładnie dorastają.
Nie zapomnij zdezynfekowac sekatora, narzędzia czym będziesz ciepła bo łatwo wprowadzić grzyba.

Urszula napisz na jakim wątku widziałaś wiśnie
Ania Rzeszowska nic mi nie mówi.

Odnalazła to Ania Małą mi.
Bawarka 23:40, 18 kwi 2018

Do góry
Kasiu witam u mnie też kiku kwitnie jak nigdy. Czy powyższe foty to twoje drzewa?
Ptasi gaj 23:28, 18 kwi 2018

Do góry
Dobranoc do jutra d.c. Iodpisze.
Ptasi gaj 23:26, 18 kwi 2018

Do góry
Cd

Magnolia. Żółta

Aby nie było tak wspaniale to na koniec mam takiego śmiesznego migdałków.
W zeszłym roku był obsypany pakami kwiatowymi przyszedł mróz i smarzł. W tym roku nie ma mrozu i wyglada jak widać.

Ptasi gaj 23:15, 18 kwi 2018

Do góry
C. D.

Ptasi gaj 23:10, 18 kwi 2018

Do góry
Tulipany kwitna w sloncu

W cieniu

Modrzew pokrecony

Ptasi gaj 23:05, 18 kwi 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
piękna ta wisienka długo ją masz ?

Wiśnię mam 5 lat, ale rośnie z przebojami kilka razy skracana, nie kwitła albo jak miała paki to marzła. EM wiązał ciężarki aby nie rosła w różne strony. W zeszłym roku jeden pęd urósł 1,5 metra.
Po przekwitnieciu chce związać 3 górne. Pędy aby się wyprostowały. Chodzi o to aby stopniowo rosła coraz wyżej. Może mi się uda. Jak drzewa rosną na drabinkach to i moja wiśnia może rosnac wyżej.
Ptasi gaj 22:28, 18 kwi 2018

Do góry
Pokazuje wiśnie kiku jest przepiękna. Jeszcze nigdy tak nie kwitła.

[/quote
Eli przepiękna wiśnia. Też na nią choruje Ale dopiero w następnym sezonie kupię będzie u mnie przy tarasie. A tam narazie zagracone innymi roślinami. Pozdrawiam
Ptasi gaj 21:58, 18 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Piknie kwitnie ta kiku w tym roku wszystko chyba kwitnie, co nie kwitło w tamtym roku, byle żeby maj też był temperaturowo spokojny...buziaki Elu

Proszę najwyższego, aby mrozu nie było. Właśnie ogrodnicy. Jeszcze rododendrony, bzy i azalie aby przeszły przez plusowe temperatury
Bylinowa łąka 21:55, 18 kwi 2018

Do góry
Gosia ale widoki. Fajnie dziko, wiosenka piękna wszystko pomieszanie ale urokliwe.
Masz tak sucho bo ziemia popękane i w jednym miejscu na focie zbrylona.
Na biało kwitnące wiśnie piękne widoki.
Ja jutro jadę zobaczyć swoje włości. Też powinna kwitnąć wis i japońska.
Pozdrawiam

Ziemia u mnie ciężka do obróbki. Jak za mokra, to wszystko się klei i nie ma siły żeby wytrząsnąć ją s korzeni. Jak za sucha, to twarde bryły się robią. A ja jestem tam w weekendy przeważnie i nie zawsze pogoda sprzyja. Zostało mi trochę takich kupek zbrylonej ziemi do otrząśnięcia i może w sobotę się wyrobię.
W tamtym roku zaczęłam kompost robić, ale to co miałam już gotowe pod te pierwsze nasadzenia poszło. Muszę iść w tym kierunku, bo widać różnicę jak ziemia choć troszkę rozluźniona jest.
Przyjdę oglądać.
Ptasi gaj 17:39, 18 kwi 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ja też Tak mam. ..jak wchodzę do szkółki to rozum gdzieś ucieka. I widzę czego jeszcze nie mam.Co chciałabym. ..I zawsze coś tacham w ręku.
Ładne odmiany róż wybralas.
A przykoscielna magnolia przesliczna.wielka i kwiaty też chyba duże ?
Pozdrawiam

Aniu właśnie kwiaty nie są duże takie w sam raz ale podwójne masywne.

Połowa róż już posadzona
Teraz idę ciąć tsugi. Nie wyrabiam się. Wysadzala samo siejki sosen i brzoz do donic.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies