Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Blaski i cienie nowego życia 03:28, 15 sie 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Pociąć najłatwiej siekierką ostrą na pniaczku, dawniej tak się sieczkę cięło dla zwierząt
Nie wiem czy rozumiesz o co chodzi.....bierzesz garść grubą słomy i rąbiesz na pniaczku na drobniejsze( prawie jak nożem nać na desce)

Jasne że rozumiem

Jednak z praktycznej strony mojego zycia chyba będzie tak jak z miskantem olbrzymim. Łamię go na 3 części i tak kompostuję. Dopiero jak wstępnie przegnije to łamię na drobno na rabaty. Słoma na pewno będzie się szybciej rozkładała. Bardzo jestem ciekawa jak mi to wyjdzie i czy efekty mnie zadowolą i w jakim stopniu ułatwią życie
Jak wszystko się dobrze ułoży to w przyszłym tygodniu mogę się za to wziąć i powrócić do spraw ogrodowych bo potem znów inne sprawy się poukładały.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 00:43, 15 sie 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Ależ cudny widoczek! Dereń gwiazdorzy
Ta brzoza (?) z lewej strony fotki trochę przeszkada

Ale i tak pięknie!
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:28, 15 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Twój ogród jak zwykle czaruje swoim pięknem. Czytam o ćmie bukszpanowej, pojawiła się i u mnie ta zaraza po raz pierwszy. Sprawdziłam też u sąsiadów efekt przeglądu był taki, że w 4 ogrodach widać ślady bytności ćmy, a za moim ogrodzeniem u najbliższej sąsiadki wszystkie bukszpany zdrowe. Sąsiad często pryskał ogród przeciw komarom opryskiwaczem spalinowym i myślę, że w ten sposób uratowane zostały przy okazji bukszpany. U mnie była ćma na 4 bukszpanach, ale nie zrobiła jeszcze większej szkody. Z tego co wyczytałam trzeba powtórzyć oprysk za tydzień.
Dorotko! U mnie też nie ma na szczęście aż tak ogromnych szkód. Dzisiaj zrobiłam kolejny przegląd. W jednym z zainfekowanych bukszpanów znalazłam kilka gąsienic. Wybrałam je skrupulatnie. Prawdopodobnie to efekt tego, że ten buks był pryskany już w totalnej ciemności i nie zrobiłam tego dokładnie.
Czekam na dostawę Lepinoxu. Myślę, że oprysk Mospilanem w tej sytuacji nie muszę powtarzać. Czytam w wolnej chwili wątek o ćmie...
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:19, 15 sie 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Dziękuję
Mój Mąż tak mnie widzi

Witaj Asiu po urlopie, dobrze że już jesteś, jakoś tak smutno było bez Ciebie.
W ogrodzie trawki i cała reszta pięknie rośnie, podziwiam na bieżąco, choć nie ujawniam się.
Mąż ma dobre oko, widać Asiu po uśmiechu na Twojej twarzy wielkie szczęście i radość w sercu.
Kobieta uśmiechnięta to kobieta szczęśliwa.
Asiu bardzo serdecznie Cię pozdrawiam.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:19, 15 sie 2020

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Gosia trzymam kciuki za Twoje bukszpany. Też mam ćmę i walczę. Nie mam takich okazów jak Twoje ale bez walki ich nie oddam. Pięknie u Ciebie nieustająco, napatrzeć się nie mogę. Ślicznie.
Też czasem mam myśli co to będzie z ogrodem jak sił i zdrowia zabraknie. Taki już nasz los na tej ziemi. Nic nie trwa wiecznie. Myślę sobie, że chyba nie trzeba aż tak się przejmować bo niewielki a czasem żadnego wpływu na to nie mamy. Trzeba żyć chwilą bo życie i tak ma dla nas swój scenariusz. Inaczej jaki w ogóle miałoby sens? Buziaczki kochana i ciepłe myśli przesyłam
Asia! Dzięki za odwiedziny i słowa otuchy . Podziwiam u Ciebie efekty "remontu" ogrodu Cudnie wyszło! Muszę Ci ochy i achy zostawić, bo zdecydowanie na to zasługuje. Jeszcze chwila i Twój ogró d będzie jednych z tych najpiękniejszych na O.
U mnie busz zrobił się nieziemski Nieustające majowo-czerwcowe deszcze chyba w tym mają spory udział
Firletka rozsiała się po ogrodzie jak szalona Lubię jej srebrzysto szare łodygi i listki oraz mocno różowe drobne kwiaty. Łaskawie pozwalam jej kwitnąć, za chwilę pójdzie do wyrwania
Mój ogrodowy pamiętnik 23:19, 14 sie 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Jeżówki Real Green są bardzo drobniutkie. Bałam się, że Green Jewel będą za wielkie więc kupiłam te.

Z o proszę jak u Agelii, tylko inaczej... Super pomtysł
Przerabianie ogródka pod swój gust 23:12, 14 sie 2020

Do góry

Kasiu jaką tu masz różę?
Małymi krokami-Ogród Wioli 23:11, 14 sie 2020

Do góry
Było...

Jest

Było...

Jest

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:09, 14 sie 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Sięgając (roz)gwiazd...

I kocia mama

Te sfery podwodne i kocie mnie ciągną
Ogród to sobie bez Was gwiazdorzył miał doskonałą opiekę
Przerabianie ogródka pod swój gust 23:01, 14 sie 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Masz piękne i zdrowe rośliny, dobrze o nie dbasz. U mnie susza okropna. Między hortensjami wypatrzyłam ciekawe kule, pod inną hortensją fajne krzesło do odpoczynku, a nad rozchodnikami wyniosłymi górują chyba metalowe koperki. Zawsze mnie kuszą takie dodatki.

Tez mam do nich slabosc i musze sie hamowac by wiecej nie kupowac pewnie tej mojej silnej woli na dlugo nie starczy

zakwitl pierwszy aster Blue king

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:59, 14 sie 2020

Do góry
Bylo ...

Jest

Ogród bez reguł 22:58, 14 sie 2020

Do góry
Ogród bez reguł 22:57, 14 sie 2020

Do góry
To na dobranoc jeszcze parę widoczków ogólnych

Małymi krokami-Ogród Wioli 22:51, 14 sie 2020

Do góry
Z okazji tysiączka jeszcze parę bifirków i afterków ...

Było

Jest

Życie w wiejskim ogrodzie 22:48, 14 sie 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Weź nie pytaj to tajemnica

Super ta nowość
Ptasi gaj 22:38, 14 sie 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

U mnie na pierwszej fotce to prześwitujące słońce. Ale trochę mi podsuszyli jak mnie nie było. Ten na 1 fot tam jest sucho i i bardzo dobra ziemia rośnie w gumisie.
Tak się zastanawiam bo dzisiaj jeszcze patrzyłam moze on taki z urody bo dolne pede ok 30-40 cm od dołu ten z foty górnej ma zdrewniałe pędy opadające liście i tego nie widać.

U dołu mam Memory w innym miejscu tam było i jest zawsze mokro i wilgotno i ziemia byle jaka

Dla porównania pokazuje Melopartusa który rośnie obok Memory z 2 i 3 fotki
Górka zielona dół też

Trzeba obserwować w następnym roku jakoś nie zwracałam na to uwagi że żółknie nawet jak ma wilgotno. Moim zdaniem jak wysoki to i pędy drewnieją i liście zasychają. Moje mała ok 2 metrów.

Pozdrawiam

Ja jak zobaczylam te przyschniete źdźbla to zaczęłam lać dużo wody,bo
myslałam ,że z suszy,ale może one tak mają nawet jak mają wilgoć w nogach

Moje też mają 2 metry wys. Pewnie masz rację Elu,bo właśnie te pędy od dołu drewnieją i u mnie

Dzięki za odp.
Pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 22:33, 14 sie 2020

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Dekoracje masz prześliczne. Te dwie są moje ulubione, chociaż też zachwycam się donicami i ławkami Wszystko pięknie kwitnie. Masz już zawilce? U mnie ledwie dojrzałam pąki.
Piękne bukiety w wazonach. Cudnie, cudnie, cudnie
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:30, 14 sie 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Fajne spotkanko. Podziwiam za cierpliwość do wiankkwania. Wianki śliczne. Storczyki piękne. Podziwiam. O skórkach od banana kiedyś już czytałam, albo na spotkaniu u Sylwii mówiłaś.
Burzy z gradem współczuję.
Diękuję za miłe słowa Gosiu, jak się ma dużo czasu, a mało sił to się wykonuje tylko lekkie robótki.

Syn Agatki z Przedziwnego ogrodu uszczęśliwił mnie nowymi ozdobami do ogrodu.
Podpórka z za stolika ma być do róży, tam stoi tymczasowo.

Ogród bez reguł 22:17, 14 sie 2020

Do góry
Festiwal pomidorowy czas zacząć

Życie w wiejskim ogrodzie 22:17, 14 sie 2020

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies