Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Eksperymentarium 19:40, 23 lis 2014

Do góry
Kochane to byloby fantastycznie bo juz 2 lata rosnie ma 1,5 metra i nigdy nie kwitla... nie mogę się doczekać a już się glupia martwilam że mi magnolia oszalala od tej pogody
Eksperymentarium 09:38, 22 lis 2014

Do góry
Dokładnie tak jak pisze Gardney - magnolia zawiązuje pąki od sierpnia aby zakwitnąć obficie wisoną. Jesli by ich teraz nie bylo widać tzn, że szaleństwa wiosną nie byłoby.
Gdyby nadeszły starsznie silne mrozy i magnolia rosnie w nieoslonietym miejscu to warto ją osłonić , ale jesli zima bedzie taka jak poprzednie dwie to będzie przepieknie kwitła.

Niektore magnolie mają pąki z liścmi również takie nabrzmiałe. Np w Susan/Betty nigdy nie wiem czy są to paki kwiatów czy liści.
Eksperymentarium 22:03, 21 lis 2014

Do góry
dziękuję
no u mnie już i łyso i ciemno ale wczoraj z latarką znaleźliśmy jeszcze piękną poziomkę

kurcze, magnolia ma pąki... co robić? przemarzną?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:23, 21 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

w okolicach 1 listopada moja szwagierka dopadła cebule narcyzów w Carrefour- 2.99 za kilkogram. Machneła sobie chyba ze 4 kilko- kilkaset cebul za okolice 10 zł. Zdrowe, duże. Nie wiem czy zdązy do świąt z sadzeniem

A mi się wydawało, że trafiłam super okazję kupiłam w lidlu worek 5kg zdrowych i wielkich cebul narcyzów "Bridal Crown" za prawie 50zł... (ale to nie wyszło kilkaset sztuk, tylko ok.140).
W przyszłym roku muszę się bardziej postarać z łapaniem okazji

Aga dzięki za pomoc. Ogród jesienią zachwycający! A Twoje ilości cebul - jeszcze bardziej U mnie też by się tyle przydało (chociaż narzekasz, że za mało), ale kto by to sadził
Nazwę rozplenicy z ciemnymi kłosami poproszę koniecznie (sorki, jeśli była tylko nie doczytałam).
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:39, 20 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
ona właśnie na kilogramy kupiła, na wagę- wielkie cebule oznaczone jako narcyz.
W Janinie u nas w tym sezonie bieda totalna- na poczatku września było troszkę. Dopadałam czosnki gladiator dla siostry dla mnei tylko tulipany exotic emperior.
Aga- doapadłam jednak Purple Sensation- miałam nie kupować, a jednak.

świetnie będzie u Ciebie z tymi cebulami

Nie chwalmy dnia przed zachodem... zobaczymy co urośnie.
U nas w tym roku janina też ledwo ledwo, ale nic to i tak nie miałabym już gdzie sadzić, to co posadziłam akurat wystarczy na ten rok.
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:15, 20 lis 2014

Do góry
zapowiedź wiosny...
na rodkach widać towarzystwo opuchlaków
magnolia będzie miała dużo kwiatów...
czosnki też już na wierzchu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:12, 20 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

A Twój M tez niezły. I dowcipny! Mój M. twierdzi że dowcip jest rownoznaczny z inteligencją.
Leć szaleć w tych skarpetach

Też tak uważam .Powiedzonka Kazka super. Muminek cudny w tych kolorowych piłeczkach a jaki szczęśliwy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:36, 20 lis 2014

Do góry
dzieki, Kochana jesteś.
Super jest ten akant wyglądem.

A Twój M tez niezły. I dowcipny! Mój M. twierdzi że dowcip jest rownoznaczny z inteligencją.
Leć szaleć w tych skarpetach
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:26, 20 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Anuśka masz akant miękki- napisz cos o nim. Zimuje? Znosi słońce? A jak przekwitnie zostaje ładny nadal?

Mam akanta od wielu lat. Akanta pięknego ma też Mariusz z Przyjaznego ogrodu.
Napiszę Ci doktorat z niego.. ale nie wiem czy teraz zdążę, bo mam jechać popilnować Muminka w "Świecie zabaw", a młodzi coś maja swojego w tym czasie załatwić po sąsiedzku.. Szukanie fotek zajmuje czas... ale polecam akanta .. super jest. Chociaż kolory ma mdłe. Długo walczyłam co mu dać do towarzystwa..

Ciągle mam ochotę zapisywać hasła mojego eMusia.... męska wersja Małej Mi.

Mówię, że jadę go popilnować i gdzie.. a ten ze stoickim spokojem mówi.. "to musimy jechać razem, bo jak ty będziesz biegać tam po tych wszystkich platformach, to kto będzie pilnował Muminka??"
Jako, że z pracy razem nie możemy się urwać to po namyśle stwierdził.. "jedź wcześniej pobawisz się, a potem będziesz mogła pilnować"
Jako, że tam nigdy nie byłam, a on już był to powiedział "Weź całe skarpetki, bo każą buty ściągać... Piasek dzieciom może zaszkodzić, a grzybica już nie ".

I mam tak cały czas..... no musiałam się pożalić na mój los..
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:44, 20 lis 2014

Do góry
Anuśka masz akant miękki- napisz cos o nim. Zimuje? Znosi słońce? A jak przekwitnie zostaje ładny nadal?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:20, 20 lis 2014

Do góry
ona właśnie na kilogramy kupiła, na wagę- wielkie cebule oznaczone jako narcyz.
W Janinie u nas w tym sezonie bieda totalna- na poczatku września było troszkę. Dopadałam czosnki gladiator dla siostry dla mnei tylko tulipany exotic emperior.
Aga- doapadłam jednak Purple Sensation- miałam nie kupować, a jednak.

świetnie będzie u Ciebie z tymi cebulami
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:06, 20 lis 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Też coś wiem na temat znikania cebulowych w krajobrazie. Widziałam zachęcające wielkie worki z tulipanami i lilie w bardzo zachęcających cenach tuż przed 1 listopada, na krakowskiej giełdzie kwiatowej. Gdyby to były narcyzy, to bym kupiła. Tulipanów się boję sadzić w ilościach masowych, bo raz kilkaset sztuk zjadły mi podziemne zwierzątka doszczętnie.
A krokusy będziesz sadziła w trawniku, czy na rabatach?

w okolicach 1 listopada moja szwagierka dopadła cebule narcyzów w Carrefour- 2.99 za kilkogram. Machneła sobie chyba ze 4 kilko- kilkaset cebul za okolice 10 zł. Zdrowe, duże. Nie wiem czy zdązy do świąt z sadzeniem
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 07:21, 20 lis 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Magnolia Suzan lub Betty - nie jestem w stanie jej zidentyfikowac - kwitnie najpóźniej, zwykle w maju gdy wszystkie inne magnolie już kończą swój spektakl

Magnolia Alexandrina - kwitnie w środku sezonu magnoliowego

Zachwycający ten Twój ogród. Pięknie,jeśli pozwolisz będzie moją inspiracją na nowy sezon bo mam zamiar dorobić trochę rabatek i posadzić trawki w dużej ilości. Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:27, 19 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Się wydaje
Magnolia (bez wątkowa jesteś wiec zaśmiecam znów Wieloszce...sorki). A korzenie ma w głąb i wszerz..zgroza. Wsadziłam pomiędzy piwonie i jeżówki... póki czego innego nie znajdę w to miejsce. Miejsce mokre, gliniaste i półcieniste... pomysłów brak... żal wyciepać to dałam ostatnią szansę... ale połowa i ta poszła na kompost

Wieloszka gratki na 600 stronek estetki z górnej półki

A zaśmiecaj - ale to wszystko przez Magnolię, bo czeka na swój ogród doskonały z założeniem wątku
Za gratki dziękuję i szybką edukację z ostrogowca też
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:31, 19 lis 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
Anka, Twoja fota ostrogowca dobra- nawet ładny się wydaje

Się wydaje
Magnolia (bez wątkowa jesteś wiec zaśmiecam znów Wieloszce...sorki). A korzenie ma w głąb i wszerz..zgroza. Wsadziłam pomiędzy piwonie i jeżówki... póki czego innego nie znajdę w to miejsce. Miejsce mokre, gliniaste i półcieniste... pomysłów brak... żal wyciepać to dałam ostatnią szansę... ale połowa i ta poszła na kompost

Wieloszka gratki na 600 stronek estetki z górnej półki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:30, 19 lis 2014

Do góry
Anka, Twoja fota ostrogowca dobra- nawet ładny się wydaje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:29, 19 lis 2014

Do góry
Ania kamasja Kusika wg mnie powinna być, zwykła jak się chce stzrelistą. Ta z linka niska
Ostrogowiec- brrr, nie lubię go. jak byłam mała i bawiłam się w kwiaciarnię i obłupywałam mamie pół ogrodu, jego nawet nie tykałam ( tak samo moje liczne siostry). Nawet do piaskowych zup nie brałyśmy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 18 lis 2014

Do góry
Magnolia Suzan lub Betty - nie jestem w stanie jej zidentyfikowac - kwitnie najpóźniej, zwykle w maju gdy wszystkie inne magnolie już kończą swój spektakl

Magnolia Alexandrina - kwitnie w środku sezonu magnoliowego

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:48, 18 lis 2014

Do góry

przybij piątkę dziewczyno z buszu!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:47, 18 lis 2014

Do góry
u Agi musi być wyraziście- jak juz będą zielone talerze hortek, niech będzie je widać- dlatego jak dotarło do mnie że sa tam Anabekli to wg mnie cebulowe na wiosnę wystarczą. Potem już są akcenty na późniejsze momenty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies