Zobacz, strzałką zaznaczyłam lilaki. Patrząc na projekt, u mnie wyszły one za bardzo z lewej strony. Gdzieś w tym miejscu, co na projekcie jest tawuła i ten dereń. Trzymając się odległości i idąc w stronę garażu, tak jakby brakuje roślin, bo lilaki posadzone nie centralnie na środku...
I jeśli lilaki przesadzę, żeby były w tej samej odległości od ulicy i od garażu, czyli centralnie na środku, to właśnie wtedy zrobi mi się ta luka
.
Przy krawężnikach jest za sucho, beton zabiera (wypija) wodę, a w dodatku chyba nawet spadek jest, więc woda odpływa szybko. Trzeba tutaj posypać dobrą ziemią, lekko, przegrabić, dolewać.
hehe, karlowe mam dwie buzz velvet i buzz pink. A ta rosnie do 1,60m.Jaka to jest? Nie wiem niestety.
Ale buzz velvet podobna,tylko obficiej kwitnie.U siebie wczoraj podlalam monardy i jezowki oraz sadzce.
Ula jesteś pewna, że na tym klonie masz wełnowce. Bo one najbardziej atakują rośliny doniczkowe. One nie wygryzają dziur w liściach. Liście są oblepione, zdeformowane, pokryte białymi kłaczkami lub płaskimi, białymi osobnikami dorosłymi.
Może to zdobniczka, jest podobna.
To jest wełnowiec.
kilka lat temu posadzony wiąz w centralnym miejscu działki. tak wygląda obecnie. pomóżcie bo już tracę cierpliwość. czy to na pewno wiąz camperdowni? ma strasznie małe liście
Sylwio Róża z rozchodnikiem w te upały to chyba najlepszy duet
A dlaczego nie zakwitnie? Już nie pamiętam, czy moja kwitła zaraz w pierwszym czy dopiero w drugim roku...
LO kwitnie cały czas, bez przerwy, bo w czasie pierwszego kwitnienia jej wycięłam mnóstwo pączków. Miała napad owadożerny Reszta powtarza właśnie.
No właśnie, nie wiadomo czego się trzymać przy tej pogodzie. W jednam roku jest tak, a w kolejnym zupełnie odwrotnie.