Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród z łezką II 22:12, 13 kwi 2018

Do góry
Kasiu przypuszczam o którą różę chodzi bo mam 3 takie piękne poszukam w fotach bo grzebać teraz w wątku to szukać igły.....

Bawarka 22:08, 13 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam KASIU kupiła "Montana" w L... U takiego ogryzka ostatniego. Mam nadzieję, jak mu dam życie to się odwdzięczy. Posadze go w zacisznym słonecznym miejscu może się uda go przezimowac.

Widzę z fot, że u ciebie już przekwitle roślin u mnie tulipany też pewnie lada moment w rozwinie będą. U nas piękna pogoda od świąt, więc wszystkie rośliny rosną.
Pokazujesz migdałków piękne babki już ma mój w tym roku dziwnie będzie kwitła pół krzaka w kwiatach pół chyba wiatr zimny owiał. Nie mam szczęścia do niego w zeszłym roku dużo nawiązał przyszedł mróz w połowie kwietnia i zmarzł.

Napisz Kasiu nazwę tej Magnolii.
Piwonia piękne moje dopiero wychodzą z ziemi. Mają takie prawo 2 tyg temu jeszcze śnieg u nas leżał.
Bawaria inny klimat jeszcze u ciebie ten płot murowany osłania wiatry więc wszystko rośnie jak na drożdzach
Pozdrawiam jeszcze popatrzę co tam u ciebie na wątku.

Elu, szczerze sie przyznam, ze troche sie boje takich malenstw L...To szybko robione sadzonki, aby jak najwiecej na sprzedaz. Moim zdaniem, sa slabsze, trudniejsze Maam jednak nadzieje, ze taka doswiadczona ogrodniczka jak Ty, poradzi sobie i wychowa piekna rosline Migdalka nie mam, chociaz baaardzo mi sie podoba, mysle zeby kupic, ale...
To drzewo, wisnie ozdobne, mam kilka rodzajow i kazda z nich piekna Za chwile bedzie pokaz
Magnolia to loebneri rosa Leonhard Messel, najladniejsza z ladnych

Mur bardzo duzo daje, mieszkam na duzej gorze i tu bardzo wieje halny, mur troche zatrzymuje i chroni
Ptasi gaj 13:11, 13 kwi 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Miłej pracy juro Piękne widoczki pokazałaś. Pozdrawiam.

W Polsce też piękne ogrody. Były by piekniejsze gdyby były pieniądze. Dużo jest zaniedbanych.
Przy pielęgnacji pracują osoby kochające przyrodę, osoby w podeszłym wieku opiekują się poletkami. Spotkałam starsza Panią która tam ma działkę ok 50m rośliny o tymi poniżej i kupiła za własne pieniądze storczyki. Jaka szczęśliwa, że zakwitly. Musiałam je obfocic i jak będę przynieść zdjęcia bo ona nie ma aparatu. Jak mi się uda teraz wkopiowac to będzie dobrze.

Ptasi gaj 13:01, 13 kwi 2018

Do góry
Limba limbie nie równa tak jak pisałam jest ich w tym miejscu bardzo dużo ta akurat była na uboczu z każdej strony ma światło i tak pięknie rośnie mogłam zrobić fotę.
Wszystkie z brzega takie piękne. Czyli światło słońce to droga do pięknych okazów.
Ptasi gaj 11:41, 13 kwi 2018

Do góry
To jeszcze wczorajsze foty alpinarium w ogrodzie Botanicznym w Powsinie.

Sosna limba jest ich bardzo dużo

Głazy i limba nie zauroczyły oj pokusa na limbę
Ptasi gaj 11:41, 13 kwi 2018

Do góry
Aurelia podpory. Są dosyć wysokie wys 140 cm na podwojnik się nadaje.

Też je kupiłam, ale białe, jako ochrona przed Leosiem, nie sprawdziło się, idą do powojników
Bawarka 11:19, 13 kwi 2018

Do góry
Kasiu czy te patyczki w wodzie wypuszcza korzenie? Kiedy je włożyłas do wody. Później je wsadzasz do ziemi?
Bawarka 11:15, 13 kwi 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Zdaniem znawcow, jedna z ladniejszych, moim tez

I takie tam jakby co

Witam KASIU kupiła "Montana" w L... U takiego ogryzka ostatniego. Mam nadzieję, jak mu dam życie to się odwdzięczy. Posadze go w zacisznym słonecznym miejscu może się uda go przezimowac.

Widzę z fot, że u ciebie już przekwitle roślin u mnie tulipany też pewnie lada moment w rozwinie będą. U nas piękna pogoda od świąt, więc wszystkie rośliny rosną.
Pokazujesz migdałków piękne babki już ma mój w tym roku dziwnie będzie kwitła pół krzaka w kwiatach pół chyba wiatr zimny owiał. Nie mam szczęścia do niego w zeszłym roku dużo nawiązał przyszedł mróz w połowie kwietnia i zmarzł.

Napisz Kasiu nazwę tej Magnolii.
Piwonia piękne moje dopiero wychodzą z ziemi. Mają takie prawo 2 tyg temu jeszcze śnieg u nas leżał.
Bawaria inny klimat jeszcze u ciebie ten płot murowany osłania wiatry więc wszystko rośnie jak na drożdzach
Pozdrawiam jeszcze popatrzę co tam u ciebie na wątku.
Ptasi gaj 10:58, 13 kwi 2018

Do góry
Kindzia napisał(a)
Raj na ziemi tam macie

Kasiu i Basiu to prawda ode mnie najpierw przechodzę przez las Kabacki piękna aleja. Piękna o każdej porze wiosna jak się drzewa zielenią i ptaki śpiewają nieskończony koncert. Latem idzie się w tunelu zieleni, jesienią w tunelu złotym, zima białym.
Nie wychodząc z lasu brama ogrodu botanicznego.
Jest pięknie w tygodniu nie ma tyle narodu. W wolne dni zatrzesienie rowerzystów i pieszych więc wtedy pozostaje działka.

U nas piękna pogoda. Byłam wczoraj na działce trochę o robiłam ale jeszcze jest dużo do zrobienia. Trzeba zrobić zakupy prowiant na działkę i jutro ruszyć znowu.
Ogród z łezką II 09:36, 13 kwi 2018

Do góry
Kasiu robię tak, aby mnie bardziej nie bolały. Popsuł mi się elektryczny sekator cięcia od groma przywiozła go do damu i będę go jutro rozkręcać.

Magnolia cudowne dobry mikroklimat dla nich tam jest, tyle drzew na każdym tysiące pąków piękna pogoda.
Każdego roku tak jest tylko nie zawsze jest ładna pogoda często przychodzi mróz i wtedy wszystkie kwiaty brązowieją. Taki widok też tam widziałam.
Do Powsina mam zaledwie pół godziny.

Po magnoliach następnym pięknym widokiem jest wiosenne Kwitnienie na skałach (zrobione jest alpinarium) żagwinu , smagliszka zwisajaca, szarotki i cała plejada roślin skalnych.

Potem w innym miejscu kwitną rododendrony i azalie coś pięknego.
Ogród botaniczny jest w przebudowie przeorane poletka.

W tym roku jak będę latem na Ślasku muszę koniecznie pojechać do Kiepasa.

Pozdrawiam

Od elektrycznego, czy akumulatorowego też ręka boli...eMuś ciął akumulatorowymi nożycami żywopłoty i potem na szpalerowe nożyce zmienił, bo już mu ręka wysiadała...Ja tnę tylko ręcznie, nie są poszarpane listki, poza tym kuli bym chyba nie umiała ciąć inaczej niż ręcznie.

To masz blisko piękne miejsce

U naszego Kapiasa też praktycznie cały ogrodniczy sezon jest co oglądać, warto zobaczyć

Dziękuję za pozdrowienia, macham
Ptasi gaj 23:34, 12 kwi 2018

Do góry
Cd

Ptasi gaj 23:18, 12 kwi 2018

Do góry
To jeszcze wczorajsze foty alpinarium w ogrodzie Botanicznym w Powsinie.

Sosna limba jest ich bardzo dużo

Ogród z łezką II 22:51, 12 kwi 2018

Do góry
Kasiu robię tak, aby mnie bardziej nie bolały. Popsuł mi się elektryczny sekator cięcia od groma przywiozła go do damu i będę go jutro rozkręcać.

Magnolia cudowne dobry mikroklimat dla nich tam jest, tyle drzew na każdym tysiące pąków piękna pogoda.
Każdego roku tak jest tylko nie zawsze jest ładna pogoda często przychodzi mróz i wtedy wszystkie kwiaty brązowieją. Taki widok też tam widziałam.
Do Powsina mam zaledwie pół godziny.

Po magnoliach następnym pięknym widokiem jest wiosenne Kwitnienie na skałach (zrobione jest alpinarium) żagwinu , smagliszka zwisajaca, szarotki i cała plejada roślin skalnych.

Potem w innym miejscu kwitną rododendrony i azalie coś pięknego.
Ogród botaniczny jest w przebudowie przeorane poletka.

W tym roku jak będę latem na Ślasku muszę koniecznie pojechać do Kiepasa.

Pozdrawiam

Słoneczny Ogród 22:28, 12 kwi 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Cześć Ty Kryśko Daria jestem

Ta roślinka-chwast z białymi kwiatkami to wiem gdzies u mnie widziałam, jak gipsówka takie drobne białe kwiatki.

A to widzisz, w takim razie jutro wysieje werbenę, i może jeszcze 3cią porcję później skoro przekwita szybciej.

Oczywiscie zajrzę na wątek Twój ELU

Oj tam Daria czepiasz się kręci mi się wszystko po tych robotach, ale nie napisałam u Patrycji tylko u Darii a ja Krysia mogę być.

Daria sypni tylko zaznacz gdzie sypnełas. Trzymałaś w lodówce? Ale jeszcze ziemia nie taka ciepła zastępuje lodówkę to wzejdą.
Ptasi gaj 22:03, 12 kwi 2018

Do góry

Patrycja przed chwilą chodziłam po rabatach i mam mnóstwo roślinę pewnie to werbena. Nawet nie mogę pohakować gleby będę czekała jeszcze z 1 tydzień jak wyrośnie większą. Jeszcze jakieś inne rośliny wychodzą już większe ale nie rozpoznaje. Pewnie to rudbekia kilka sadzonek nie zmarła i są już duże będą rosły.
Wydaje mi się, że śmiało możesz siać jeszcze. Ja w zeszłym roku Posiałam w połowie lutego i wcześnie wyrosły i wcześnie przekwitly więc lepiej mieć wcześniejsze i późniejsze.

Ty Kryśko jedna!
Hallo tu Daria

A jakbym gdzies w ogrodzie do gruntu sypnęła kilka nasionek, to tez urosnie werbena.
Słoneczny Ogród 21:46, 12 kwi 2018

Do góry
O Patrycja ładnie zieloniutko u ciebie. Przed chwilą zrobiłam obchód skalniak też u mnie ładnie wygląda, ale ma paskudne chwast. Mała roślinka i na biało kwitnie małe kwiatuszki jak niezapominajki. Łatwo się usuwa ale jest tego dużo. W sobotę muszę się tym zająć.
Na razie chwastów nie mam trochę trawek wyrasta ale to nie klęska.
Pisałaś o werbenie możesz wysiewa będzie później kwitła. Pisałam na moim wątku nawet trzeba siać wcześniejszą i później bo u mnie w zeszłym roku wcześniejszą szybko przekwitly i we wrześniu październik nie było czego podziwiać.
Jak chcesz to wejdź na wątek przeczytaj.

Cześć Ty Kryśko Daria jestem

Ta roślinka-chwast z białymi kwiatkami to wiem gdzies u mnie widziałam, jak gipsówka takie drobne białe kwiatki.

A to widzisz, w takim razie jutro wysieje werbenę, i może jeszcze 3cią porcję później skoro przekwita szybciej.

Oczywiscie zajrzę na wątek Twój ELU
Ogród z łezką II 18:17, 12 kwi 2018

Do góry
Kasiu jestem i zaglądam. Roboty od groma wiesz jak to jest praca z dojazdem. Właśnie jadę i może coś zrobię będzie mniej w sobotę. Pogoda piękna więc można robić bez pośpiechu.
Gnaty bolą, ale cóż taki los trzeba chciejstwo obrobić.
Pozdrawiam miłego dnia

Tak, wiem Dalibyśmy radę, tyle, że ten weekend nam wypada z ogrodowych planów, znowu spina będzie
Pewnie, że zrobisz, chociaż 2 godzinki, to zawsze 2 godziny do przodu!!!
Bolą...rozruszamy się

Miłej pracy
Słoneczny Ogród 13:50, 12 kwi 2018

Do góry
O Patrycja ładnie zieloniutko u ciebie. Przed chwilą zrobiłam obchód skalniak też u mnie ładnie wygląda, ale ma paskudne chwast. Mała roślinka i na biało kwitnie małe kwiatuszki jak niezapominajki. Łatwo się usuwa ale jest tego dużo. W sobotę muszę się tym zająć.
Na razie chwastów nie mam trochę trawek wyrasta ale to nie klęska.
Pisałaś o werbenie możesz wysiewa będzie później kwitła. Pisałam na moim wątku nawet trzeba siać wcześniejszą i później bo u mnie w zeszłym roku wcześniejszą szybko przekwitly i we wrześniu październik nie było czego podziwiać.
Jak chcesz to wejdź na wątek przeczytaj.
Ptasi gaj 13:41, 12 kwi 2018

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Rozsady już fajne masz, moje mniejsze.
Werbena dopiero co wzeszła, nie wiem czy jeszcze mogę wysiać drugą porcję. Nie za późno?

Patrycja przed chwilą chodziłam po rabatach i mam mnóstwo roślinę pewnie to werbena. Nawet nie mogę pohakować gleby będę czekała jeszcze z 1 tydzień jak wyrośnie większą. Jeszcze jakieś inne rośliny wychodzą już większe ale nie rozpoznaje. Pewnie to rudbekia kilka sadzonek nie zmarła i są już duże będą rosły.
Wydaje mi się, że śmiało możesz siać jeszcze. Ja w zeszłym roku Posiałam w połowie lutego i wcześnie wyrosły i wcześnie przekwitly więc lepiej mieć wcześniejsze i późniejsze.
Ogród z łezką II 11:22, 12 kwi 2018

Do góry
Kasiu jestem i zaglądam. Roboty od groma wiesz jak to jest praca z dojazdem. Właśnie jadę i może coś zrobię będzie mniej w sobotę. Pogoda piękna więc można robić bez pośpiechu.
Gnaty bolą, ale cóż taki los trzeba chciejstwo obrobić.
Pozdrawiam miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies