Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 18:14, 12 kwi 2018

Tess napisał(a)
Kasiu, gdzieś na wątkach przeczytałam, że zastępstwa za ostróżki poszukujesz. Odpisałam tam, ale napiszę i tu.

Dzwonki piramidalne. Na żywo - przyznaję - nie widziałam, ale mój kolega pieje zachwyty nad nimi. Jak chcesz, mogę nasion od niego zaczerpnąć, spróbujesz bezkosztowo.

A teraz, skoro już jestem, rozejrzę się

Tak, sadzę bladoniebieskie co roku...i co roku je szlag tam trafia, mierzi mnie to
Dzwonki piramidalne...pierwsze słyszę! Zaraz popatrzę, dziękuję za sugestię.

Chcę! Tylko muszę wiedzieć kiedy siać, pikować, przesadzać...to nie jest bylina, prawda?

A rozglądaj się Tesiu
Kindzia 18:17, 12 kwi 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu jestem i zaglądam. Roboty od groma wiesz jak to jest praca z dojazdem. Właśnie jadę i może coś zrobię będzie mniej w sobotę. Pogoda piękna więc można robić bez pośpiechu.
Gnaty bolą, ale cóż taki los trzeba chciejstwo obrobić.
Pozdrawiam miłego dnia

Tak, wiem Dalibyśmy radę, tyle, że ten weekend nam wypada z ogrodowych planów, znowu spina będzie
Pewnie, że zrobisz, chociaż 2 godzinki, to zawsze 2 godziny do przodu!!!
Bolą...rozruszamy się

Miłej pracy
Kindzia 18:21, 12 kwi 2018

Kasik napisał(a)
Wysprzątane na cacy. Zawsze Ci będę zazdrościła tego zapału do pracy. Ja przy Tobie nie mogę sobie stanąć.
Pięknie wygląda już dzisiaj, a jak zakwitnie wszystko to będzie jak zwykle. Pieknościowo.

Pogoda dzis nas obdarowuje, rośliny z godziny na godzinę zmieniają swój wygląd. To aż niesamowite.

Wszelki duch Pana Boga chwali...Kasia na forum!!! Naet myślałam o Tobie, jak do kompa siadałam, zawsze wtedy dzwonisz, jak na forum jestem Nawet telefon mam przy sobie, a Ty tutaj...nie mam pytań Cieszę się, że tu jesteś, znaczy się wiosna się na prawdę zaczęła

Przecież wiesz, że my z tych owsikowatych, Ty z innych

Dziękuję, bardzo miłe słowa mi piszesz

U nas też ładnie, Figuś na polach lata, obeschło i już na deszcz czekamy. Ale nie widać...
Kindzia 18:22, 12 kwi 2018

Basilikum napisał(a)
wreszcie wszystkie Kasie na O

Wiosna na dobre się zaczęła, wszyscy powychodzili na świat
Kindzia 18:25, 12 kwi 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Miłego balowania Kasiu Odpoczniesz troche i za tydzień dokonczysz dzieła w ogrodzie

Odpocznę? Tak myślisz? Chyba nie...dwa dni balowania, łącznie z nocą. I jeszcze Cysia będzie Ale będę miała od niej pauzę, Marcelinka bardzo lubi też Basię, moją przyszłą synową, to oddech będzie
W pracy odpoczywam fizycznie, dam radę się zregenerować przez te prawie 5 dni
A potem znowu dłubanina ogrodowa, jeszcze nie mam dość
Ewa777 18:29, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Może młode są. U mnie pierwszy raz cięłam i to delikatnie najpierw, po 3 latach. Teraz dopiero tak stanowczo

Moje właśnie trzyletnie są. Czyli dopiero cięcie przede mną
yolka 18:29, 12 kwi 2018

Och, gdzie nie zajrzą posprzątane, a u mnie wszystko na starcie łącznie z robotąW sobotę będę ogarniać.
Jedynak śliczny, ja mam białe, kilka kęp. Lubie je
Bogdzia 20:37, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Mnie się właśnie wydaje, że mam najbrzydszą trawę po zimie od początku mojego ogrodu. Całe placki beżowe są. Za tydzień wertykulację mamy zaplanowaną, to może lepsza będzie potem. Chyba znowu za dużo sobie zaplanowaliśmy, bo jeszcze cięcie trzeba skończyć...
Mój się stara bardzo, ale wady też ma, nie myśl, że ideał, dużo mu do ideału brakuje, zresztą jak nam wszystkim
Ale Twój, Bogdziu, pierogi gotuje, sama widziałam

Pierogi ja robię on tylko je ,,odgrzewa" ale jak by było trzeba to by ugotował, oczywiscie nie tak dobre jak mojeDzis robił wertykulacje a ja siedziałam w Horteksowej kawiarni i tęskniłam za ogrodem.
Tess 21:07, 12 kwi 2018

Kindzia napisał(a)

Tak, sadzę bladoniebieskie co roku...i co roku je szlag tam trafia, mierzi mnie to
Dzwonki piramidalne...pierwsze słyszę! Zaraz popatrzę, dziękuję za sugestię.

Chcę! Tylko muszę wiedzieć kiedy siać, pikować, przesadzać...to nie jest bylina, prawda?

A rozglądaj się Tesiu

W necie piszą, że bylina. I kolega takoż zeznawał. Wszak bym się nim nie zainteresowała, jakby to było jednoroczne. Ja jednorocznych unikam - czasu brak i miejsc na parapetach (dwa koty w domu).
Nie wiedziałam, że masz tam aż tak wilgotno.
Rozpytam o szczegóły kolegę.
21:30, 12 kwi 2018
Kindzia napisał(a)

W zeszłym roku nie cięłam chorych, teraz są lepsze...aż się przeżegnałam przed cięciem. Obym im nie zaszkodziła...ale jak bez cięcia utrzymać żywopłot?
Muszę Ci zmartwić...u mnie stare kulki w łezce też wzięło...to chyba nie jest kwestia aklimatyzacji

ja tne tylko raz w czerwcu .

no nic to musimy z tymi bukszpanami jakos życ ...martwi mnie to bo to najbardziej niepewna roslina w ogrodzie a nie ma zamiennika
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies