Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Kolorowe rabaty 17:50, 23 cze 2012

Do góry
justi napisał(a)
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
[/quote
Justi odezwę się w nocy

Ta żurawka podobna do ten z awataru,ale jest jeszcze ich ze dwie co można dopatrzeć się podobieństwa
Kolorowe rabaty 10:55, 23 cze 2012

Do góry
Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.

Mam już takie 3 od niego

Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
Moje poletko 21:39, 22 cze 2012

Do góry
Celinko,praca w ogrodzie to najlepsza terapia na smutki i smuteczki Lilie piękne.A takie robale właśnie dziś u siebie też zauważyłam.Poszłam z zieloną miską do warzywnika i zaraz ją obsiadły!
Moje poletko 21:19, 22 cze 2012

Do góry
cześć Maju
dzisiaj dziabałam i to solidnie! podzieliłam floksy szydlaste i bodziszki. czuję w kościach ,że trochę za dużo.Ale czasami trzeba sie zająć ,jak sie ma psie myśli

zakwitły wyczekiwane, posadzone tej wiosny lilie kolorki mnie zaskoczyły.oraz wysępiony od sąsiadki liliowiec.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:25, 22 cze 2012

Do góry
Irenko, oj tak, najczęściej kupuję jedzenie i właśnie... rośliny...
Ciekawa jestem jak będzie z tymi pomidorami, może akurat
Po przetacznika jadę jutro Spodobał mi się - i - nie kupiłam od razu, tylko najpierw o nim przeczytałam. Więc chociaż nie kupuję "na hurra" jak kiedyś
Lilie lada dzień zakwitną, białe - uwielbiam. A jak pachną!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:21, 22 cze 2012

Do góry
Wejście do domu wygląda z tymi pomidorami oryginalnie, bardzo to ciekawe, poczekamy jak dalej
sporo roślin masz w donicach, a jak zakwitną lilie, będzie jeszcze łądniej
zakupy udane, jesteś juz uzależniona a przetacznik...cudo! ja też chcę
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:05, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Ooooo jakie piękne lilie . Ewo fotografka z Ciebie że hej . A i sprzęt porządny masz. Czujesz bluesa czujesz . Pozdrawiam.

Dziękuję , dziękuję bardzo
Ale się dziś pięknie dzień rozpoczął
Również pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę , a Krysię całuje

A ja to co ?

Całuje w oba policzki Ciebie Zbyszku, a Krysię przemiłą ściskam i całuje
i turlam się ze śmiechu
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:28, 22 cze 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Ooooo jakie piękne lilie . Ewo fotografka z Ciebie że hej . A i sprzęt porządny masz. Czujesz bluesa czujesz . Pozdrawiam.

A ja to co ?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:07, 22 cze 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:03, 22 cze 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 06:40, 22 cze 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Aniu - to oczko - rewelacja , ja bym już tam żadnych rybek , ani lilii nie wpuściła . moczyłabym się cale lato , piękny ten twój busz

Dokładnie tak po co ci basen?? lz liliami wodnymi można pływać
A lilie na wcześniejszych zdjęciach i róże są boskie!!! U cibie tak piknie wszystko obficie kwitnie, ty jednak czarujesz te rośliny...
Mój jesienny ogród 00:59, 22 cze 2012

Do góry
Cześć, U mnie się okaże rano czy pływamy , cały czas leje ładne lilie Robercie a pumile to gdzieś wyżej posadź, bo wygniją w tej Twojej namoczonej ziemi
Mój jesienny ogród 00:54, 22 cze 2012

Do góry
Witajcie
Irenko ale u mnie burzowo było o 6 była następna i o 11 znowu z obu lało się nie miłosiernie, u mnie norma, wszystko pływa

Karolino, powojnik ładnie poszedł w tym roku sam się nie mogę nadziwić że ma tyle kwiatów.
Kwitną już lilie ta czerwona ma niesamowity kolor. Liliowce powariowały na tych EMach jak zakwitnie to zrobię sobie z

nim zdjęcie to zobaczycie bo inaczej nie uwierzycie, dziś oglądałem miskanta cukrowego i powiem że przez 20 lat go mam ale jeszcze takich liści pięknych nie miał. Tydzień temu od dwu koleżanek dostałem cały samochód roślin. Najbardziej jestem zadowolony z liliowca kwanzo, hoste na biało kwitnącą i pachnącą, dwa powojniki, żółty i pełno listny, 2 firletki irysy bródkowe i pumilki, zawilec wielkokwiatowy,mini serduszkę, nawet nie sposób wymienić, wszystkich nazw nie pamiętam.
Wczoraj i dzisiaj robiłem super robotę dla księdza, jak zamontują to Wam pokażę
Ogrodnik mimo woli 23:54, 21 cze 2012

Do góry
asc napisał(a)
Pokazywałam już...ale są cudne..białostockie lilie, od Mamy..... bardzo wczesne...i rozrosły się z kilku cebulek..mam je po całym ogrodzie....

A to liliowiec Stella de oro..czy jakos tak..kwitna całe lato..

I jakiś widok..... na Morskie Oko....... i pustynnik, który nie mam pojęcia skad sietu wziął..że w innym miescu mam dwa..to wiem..a ten???

Aniu, jakie to piękne!... Całe kępy liliowców! Uwielbiam takie klimaty

PS. Twój wątek wcale nie pędzi do przodu, oj nie...
Ogrodnik mimo woli 23:25, 21 cze 2012

Do góry
Bogda napisał(a)
No nie wyrabiam...!!!jakie wielkie to oko wone, basen właściwie!!!pływalaś już w nim?a jakie kolorki w kwiatkach!!1cudo-miodzio!ale trwek Ci nie odpuszczę i żuraw też!ach...ach...och...och....idę popatrzeć jeszcze na to oko

Kobito..jak rok temu wlazłam do takiej zimnej wody (dopiero nalana z kranu), to potem przez miesiąc nerki leczyłam....... wiec teraz madrzejsza o życiowe doświadczenia odczekam 2 dni...... i tak sprytnie licząć ...jutro chyba dam nura..o ile dalej będzie tak ciepło .... ale bajoro nie do pływania... bo jak powiedział M "lilie wodne pourywasz"..... i pozamiatane...mam 2 tygodnie dla siebie.... a potem złote rybki będę obłaskawiać....
Rajski ogród Ani 19:33, 21 cze 2012

Do góry
Dzisiaj cały dzień padało, przestało około godziny temu więc i fotki są deszczowe, kwiatki przystrojone w kropelki

jaśmin i złocień maruna

lilie

Ogrodnik mimo woli 18:08, 21 cze 2012

Do góry
Pokazywałam już...ale są cudne..białostockie lilie, od Mamy..... bardzo wczesne...i rozrosły się z kilku cebulek..mam je po całym ogrodzie....

A to liliowiec Stella de oro..czy jakos tak..kwitna całe lato..

I jakiś widok..... na Morskie Oko....... i pustynnik, który nie mam pojęcia skad sietu wziął..że w innym miescu mam dwa..to wiem..a ten???
Ogrodnik mimo woli 18:00, 21 cze 2012

Do góry
A to w dżunglii jest ładne..
Lilie od koleżanki...... są jeszcze w odwrotnej kolorystyce, ale one jeszcze w pąkach

I liliowce. bardzo wysokie, wyższe ode mnie ..też od tej samej koleżanki....Agata..takiego liliowca Ci dałam..
Mój jesienny ogród 07:03, 21 cze 2012

Do góry
U mnie burzowo, od drugiej w nocy idzie burza za burzą. Wody mam już dostatek, mogę nawet oddać potrzebującym. Pokaże powojnika, rozkwitł jak szalony.

Zaczynają lilie kwitnąć ale jeszcze nie robiłem fotek, dopiero był pierwszy kwiat, poczekam na większy wysyp. Życzę miłego dzionka.
Moje roślinki 20:56, 20 cze 2012

Do góry
Maju,czy ty co roku wykopujesz cebulki tulipanów?U ciebie chyba dużo cieplej,u mnie ani lilie ani liliowce jeszcze nie kwitna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies