Co sobotę pod zamkiem stoi taki chłopak z kwiatkami, co czasem w czwartek jest u nas. Ma żurawki po 8 zł, może niezbyt duże i zadbane , ale po wsadzeniu do gruntu odżywają. Kolorek taki carmelowy. Inne też ma ale nie zawsze przywozi. Niestety odmiany nie podpisane, więc nie wie, która jak się nazywa.
Mam już takie 3 od niego
Marta czy te lilie z targów będą u Ciebie kwitły? bo moje jakieś marne.
Liście host je troche zakryły chyba musze przesadzic.
Celinko,praca w ogrodzie to najlepsza terapia na smutki i smuteczki Lilie piękne.A takie robale właśnie dziś u siebie też zauważyłam.Poszłam z zieloną miską do warzywnika i zaraz ją obsiadły!
cześć Maju
dzisiaj dziabałam i to solidnie! podzieliłam floksy szydlaste i bodziszki. czuję w kościach ,że trochę za dużo.Ale czasami trzeba sie zająć ,jak sie ma psie myśli
zakwitły wyczekiwane, posadzone tej wiosny lilie kolorki mnie zaskoczyły.oraz wysępiony od sąsiadki liliowiec.
Irenko, oj tak, najczęściej kupuję jedzenie i właśnie... rośliny...
Ciekawa jestem jak będzie z tymi pomidorami, może akurat
Po przetacznika jadę jutro Spodobał mi się - i - nie kupiłam od razu, tylko najpierw o nim przeczytałam. Więc chociaż nie kupuję "na hurra" jak kiedyś
Lilie lada dzień zakwitną, białe - uwielbiam. A jak pachną!
Wejście do domu wygląda z tymi pomidorami oryginalnie, bardzo to ciekawe, poczekamy jak dalej
sporo roślin masz w donicach, a jak zakwitną lilie, będzie jeszcze łądniej
zakupy udane, jesteś juz uzależniona a przetacznik...cudo! ja też chcę
Aniu - to oczko - rewelacja , ja bym już tam żadnych rybek , ani lilii nie wpuściła . moczyłabym się cale lato , piękny ten twój busz
Dokładnie tak po co ci basen?? lz liliami wodnymi można pływać
A lilie na wcześniejszych zdjęciach i róże są boskie!!! U cibie tak piknie wszystko obficie kwitnie, ty jednak czarujesz te rośliny...
Cześć, U mnie się okaże rano czy pływamy , cały czas leje ładne lilie Robercie a pumile to gdzieś wyżej posadź, bo wygniją w tej Twojej namoczonej ziemi
Witajcie
Irenko ale u mnie burzowo było o 6 była następna i o 11 znowu z obu lało się nie miłosiernie, u mnie norma, wszystko pływa
Karolino, powojnik ładnie poszedł w tym roku sam się nie mogę nadziwić że ma tyle kwiatów. Kwitną już lilie ta czerwona ma niesamowity kolor. Liliowce powariowały na tych EMach jak zakwitnie to zrobię sobie z
nim zdjęcie to zobaczycie bo inaczej nie uwierzycie, dziś oglądałem miskanta cukrowego i powiem że przez 20 lat go mam ale jeszcze takich liści pięknych nie miał. Tydzień temu od dwu koleżanek dostałem cały samochód roślin. Najbardziej jestem zadowolony z liliowca kwanzo, hoste na biało kwitnącą i pachnącą, dwa powojniki, żółty i pełno listny, 2 firletki irysy bródkowe i pumilki, zawilec wielkokwiatowy,mini serduszkę, nawet nie sposób wymienić, wszystkich nazw nie pamiętam.
Wczoraj i dzisiaj robiłem super robotę dla księdza, jak zamontują to Wam pokażę
No nie wyrabiam...!!!jakie wielkie to oko wone, basen właściwie!!!pływalaś już w nim?a jakie kolorki w kwiatkach!!1cudo-miodzio!ale trwek Ci nie odpuszczę i żuraw też!ach...ach...och...och....idę popatrzeć jeszcze na to oko
Kobito..jak rok temu wlazłam do takiej zimnej wody (dopiero nalana z kranu), to potem przez miesiąc nerki leczyłam....... wiec teraz madrzejsza o życiowe doświadczenia odczekam 2 dni...... i tak sprytnie licząć ...jutro chyba dam nura..o ile dalej będzie tak ciepło .... ale bajoro nie do pływania... bo jak powiedział M "lilie wodne pourywasz"..... i pozamiatane...mam 2 tygodnie dla siebie.... a potem złote rybki będę obłaskawiać....
U mnie burzowo, od drugiej w nocy idzie burza za burzą. Wody mam już dostatek, mogę nawet oddać potrzebującym. Pokaże powojnika, rozkwitł jak szalony.
Zaczynają lilie kwitnąć ale jeszcze nie robiłem fotek, dopiero był pierwszy kwiat, poczekam na większy wysyp. Życzę miłego dzionka.