Najpiękniejsze jest to, że on to sam wymyślił ... bo zazwyczaj jest tak, że to ja go proszę i mówię, co trzeba zrobić jak rasowemu mężczyźnie - prosty komunikat trzeba dać - a tu się wziął i domyślił
Czosnki, tulipki, krokusy ... wiesz, ze to wszystko po raz pierwszy sadzę ... więc nie wiem co mi z tego wyjdzie Te gladiatory to Ana mi doradziła ... nie były drogie A u Ciebie, mimo mniejszej ilości, i tak będzie cuuudnie
U mnie synek sprawdza, jak prawdziwe to straszenie. Jak nie ma kompa, jest telefon z dostępem do netu. Jak zabiorę zasilacz od routera, sama nie mam Ogrodowiska.
Nie ma za co. Pokazywanie róż to dla mnie przyjemność.
Iwonko, faktycznie są piękne.
Teraz chyba najpiękniejsza róża z wszystkich, które mam
Przedstawiam Róża Pashminę / Pompon Flower Circus
U mnie pierwszy rok, wiosenne sadzenie. Rok dla nowo posadzonych roślin był trudny, ale ona dała sobie radę. Niewysoka ( może w przyszłym roku będzie wyższa), zdrowa.. Cudne białe z zewnątrz kwiaty, środek różowy. Nie otwiera ich, więc w takiej formie przekwitają. w deszczowa pogodę dostają czerwonych plamek. Pąk kwiatowy jest biały.
Staram się od razu wysypywać korą w przeciwnym wypadku pielenie jest co dwa tygodnie.. w okolicy mnóstwo łąk i nieużytków. Rabaty wyściółkowane uprzednio idealnie wypielone praktycznie są bezobsługowe. Chwasty wyrywam gdy zauważę podczas różnych prac lub spaceru
Własnych doświadczeń nie mam zbyt dużych z tą trawą, mogę tylko napisać co wiem od forumowych koleżanek - lubi cień / półcień, wilgotne stanowiska - listki ma limonkowe a po zewnętrznej stronie zielone paseczki.
W słońcu też rośnie, ale jest wtedy bardziej żółta i przypalają jej się końcówki, co nie wygląda zbyt dobrze.
Olu, ja zapytaniem : jak często musisz pielić rabatki założone wcześniej ? U mnie jakoś często muszę. Ale jeszcze nie sypałam korą, bo chciałam dosadzić cebulowe. Pozdrawiam.