Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Na Łowieckiej 00:16, 17 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
podjęłam pierwszą próbę z jajem, niestety popękało mi, będę jeszcze próbowac bo robi się expressowo i niezła jest przy tym zabawa

To na pewno miałaś albo za mało gipsu albo zbyt krótko czekałaś aż wyschnie. Jak poczujesz, że ścianki są oblepione równomiernie i gips stężał - w środku nic się nie przelewa podczas obracania to zostaw to jeszcze na jakieś 10 minut dla lepszego stwardnienia. To powinno pomóc. ja na początku też robiłam ten błąd i dwa jaja też mi popękały
Tu ma być ogród :) 23:40, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Startuje i cieszy. Tylko ten mróz mi się nie podoba dzisiaj.

u mnie tez mrozi, juz ponizej 2 i w sobote tez tak ma byc
Tu ma być ogród :) 23:36, 16 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Czyli wszystko startuje

Startuje i cieszy. Tylko ten mróz mi się nie podoba dzisiaj.
Od nowa ... na przekór wszystkim 23:34, 16 mar 2016

Do góry
Świetnie, tylko w całości nie zapomnij pokazać jak już dopieścisz.
Tu ma być ogród :) 23:31, 16 mar 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
u Iwonki napisałam ci w sprawie hiacyntów

Czytałam, skopiowałam sobie i będę się stosować Dziękuję!
Tu ma być ogród :) 23:30, 16 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

wpadne po to
Ty jak mi jeszce dojdzie to co wyżej i to co kupowałam, to ja za chwilę nie bede wiedziec gdzie te trawy wciskać, chyba przesadziłam...

Ja mam jeszcze sporo miejsca jakby co to przygarnę coś od Ciebie Żarcik
Tu ma być ogród :) 23:28, 16 mar 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Oby córka szybko wyzdrowiała. Dużo zdrówka życzę. U mnie też wszyscy chorzy, nawet mnie na 2 dni choroba położyła na łopatki.

Ładne pąki na drzewach. Twoja stipa wykiełkowała mi po 4 dniach, właśnie przypomniałaś mi o pomidorach, muszę zasiać. Trzymam kciuki za Twoje wysiewy

Jutro już planuje ją do przedszkola wysłać. Mam nadzieję, że Ty też już lepiej.

Dziś cieplutko i slonecznie bylo wiec na 2 h wyskoczyłam do ogrodu i przeniosłam sterte desek, które leżały czesciowo w miejscu gdzie maja być graby. Wstyd się przyznać ale to moja pierwsza aktywność ogrodowa w tym sezonie.
Dalej nic nie przycinam bo w prognozach -4 C w nocy przez kilka dni.

Trzeciego podejścia do siewow robić już na pewno nie będę, więc ma wszystko wykielkowac i żyć, innej możliwości nie przewiduje.... Taaaa
To tu... 23:07, 16 mar 2016

Do góry
Mi najpierw pękł balon na chwilę przed zalewaniem gipsem, przy drugim razie chyba za szybko balon przebiłam, bo pękł na tyle spektakularnie, że i jajo popekalo na małe kawałki.
Ogródek Iwony 22:32, 16 mar 2016

Do góry
Toszka napisał(a)

O takie cebulki trzeba dbać, przesadzić do lepszej ziemi, nie zalewać, dać słońce aby liscie odżywiły cebulę na nowe kwitnienie. Jak tylko mrozy miną zadołować przy innych. Jak liście naturalnie zżółkną i zaczną zanikać koniecznie cebulkę wykopać (ten sam termin co tulipany). Oczyścić z resztek ziemi. Oddzielić ewentualnie małe cebulki. Latem trzymać w cieple, w przewiewnym miejscu. W okolicach październik/listopad włożyć do ziemi.
Zazwyczaj kwitną w następnym roku

Toszka dziękuję za profesjonalne wyjaśnienia - tak zrobię!
A czy wszystkie hiacynty trzeba wykopywać na zimę, chodzi mi o takie, które jesienią sądziłam na rabaty?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:30, 16 mar 2016

Do góry
Wianek prześliczny i kwiaty wiosenne piękne, uwielbiam przebiśniegi!
Na Łowieckiej 22:24, 16 mar 2016

Do góry
podjęłam pierwszą próbę z jajem, niestety popękało mi, będę jeszcze próbowac bo robi się expressowo i niezła jest przy tym zabawa
Ogródek Iwony 19:52, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iwonka, napisz jak z tymi hiacyntami co wcześniej w domu kwitły postępowałaś?
Mam takie co przekwitły i na razie trzymam je w domu, nie podlewam, żeby cebule nie zgniły, listki im tylko zaschły od góry.

O takie cebulki trzeba dbać, przesadzić do lepszej ziemi, nie zalewać, dać słońce aby liscie odżywiły cebulę na nowe kwitnienie. Jak tylko mrozy miną zadołować przy innych. Jak liście naturalnie zżółkną i zaczną zanikać koniecznie cebulkę wykopać (ten sam termin co tulipany). Oczyścić z resztek ziemi. Oddzielić ewentualnie małe cebulki. Latem trzymać w cieple, w przewiewnym miejscu. W okolicach październik/listopad włożyć do ziemi.
Zazwyczaj kwitną w następnym roku
Małymi kroczkami do celu... 19:45, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Niestety nie mam zdjęcia, ale listki mają kolor taki bordowo-zielony.

Dziękuję za informacje
Tu ma być ogród :) 18:33, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam dla Ciebie zostawioną kłosownicę i rozplenice Hameln i Viridiscens i werbena też jeszcze mi została - jeśli chcesz.

wpadne po to
Ty jak mi jeszce dojdzie to co wyżej i to co kupowałam, to ja za chwilę nie bede wiedziec gdzie te trawy wciskać, chyba przesadziłam...
No to czas zacząć... 18:22, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iwona dopisz jeszcze wymiary.
Zwykle zaczynamy od żywopłotów, masz taki zamiar, żeby osłonić się od drogi i z prawej strony od sąsiadów?

Z prawej strony nie mam sąsiadów (puste pole) a z lewej sąsiad ma tuje, także jak narazie nie chciałabym tam nic sadzic..
A jesli chodzi o wymiary to działki czy rabaty?? Czy tego i tego??
pozdrawiam
No to czas zacząć... 18:16, 16 mar 2016

Do góry
Iwona dopisz jeszcze wymiary.
Zwykle zaczynamy od żywopłotów, masz taki zamiar, żeby osłonić się od drogi i z prawej strony od sąsiadów?
Ogród tworzony z pasją 18:12, 16 mar 2016

Do góry
Wiosna - nie da się zaprzeczyć!
Miejsko & sielsko 17:35, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Evergoldy, ktore miały być tatarakiem wyglądają nienagannie, ciekawe czy nie zaczną brzydnąć trochę później, bo takie niestety ja mam z nimi doświadczenia, ale w drugiej połowie roku znowu piękniały.

gdzies czytałam odnosnie tych trawek, że trzeba je przyciąć po zimie.. nawet jeśli ładnie przetrwały. Bo właśnie zeszloroczne liście ok czerwca zaczną brzydnąć..
Tu ma być ogród :) 15:43, 16 mar 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Zagladam i na wykopy czekam

Wykopy to już chyba po świętach, pogoda i chora córka w domu pokrzyżowały plany.
Jakoś z doskoku muszę w najbliższych dniach przygotować miejsce pod żywopłot grabowy.

Dziś mogę Ci tylko drzewa pokazać

Grab Fastigiata

Ambrowiec

Typografia ogrodu 15:24, 16 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, ta odmiana krokusów, które widać na pierwszym planie to chyba taka jest, ja nie kupowałam w Janinie i mam od jesieni 2014 i one w tym i ubiegłym roku najmniejsze ze wszystkich są.

Iryski obłędne - mam taki sam plan jak Ty, nakupić jesienią cebul

Też właśnie wróciłam z przeglądu drzew, grujecznik mam w takim samym stadium rozwoju.

Czyli u Ciebie tez slonce.
Jesli takiebsa czekam zatem na moje joanny.mam nadzieje ze nie zawioda.
Iryski sa supe.duzy kwiat,mocny kolor.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies