No trochę tego kwiecia się uzbierało, uzbierało
Oj ja jestem kwiatowa, dlatego dążyłam do tego aby na moich rabatach stale coś kwitło
Nic z jeżówkami nie robię.
Na wiosnę ogólnie na rabaty trochę nawozu sypnę i tyle.
Te koszyczkowe, lepiej mi rosną kwitną.
Pełne wybredne i po 2, 3 latach często jakieś wypadają mi. Nie wiem czemu.
No i decyzja zapadła w sprawie kompozycji przy kamieniu po dzisiejszych rozkminkach i buszowaniu w szkółce ogrodniczej i marketowych działach ogrodowych. Na osiedlowej jest dużo krzewów, więc postawiłam na byliny będą 2 perowskie, jeżówka, rudbekia i stipa. Stipę dołożę jeszcze pod koniec lata ze swojego podziału. Tam wcale nie ma tak dużo miejsca, mam nadzieję że perowskia się zadomowi i rozrośnie a jeżówka i rudbekie rozweselą rabatę. Jutro pokażę jak posadzę a dziś tak to wygląda
OOj zobaczymy krwawniki mam pierwszy raz. Kiedyś miałam żółtego. Rok był i znikł.
Ponownie próbuję z nimi po kilku latach. A jak będzie ? zobaczymy.
Tak mam je posadzone na pełnym słońcu. A czy to źle ?
Joanna, wyglądają mi na Hameln, ale pewności nie mam. Najdłużej mam Little Bunny i one mi się fajnie w kopułki formują - nawet tegoroczne sadzonki. Jedna jest tylko jak gniazdko.
Wszystkie takie:
Jedna taka (jakby zmarzł środek):
Teraz mnie olśniło: może te ze szkółki zmarzły na wiosnę jak dużo roślin u mnie i odbiły z boku i dołu kępy, stąd wygląd gniazda.
Marcin, jak rok temu kupilam Hameln stacjonarnie i kurcze też takie gniazda właśnie. Teraz po roku pokrój mają już kępiasty, ale mam podejrzenia że to co kupiłam to nie Hameln... Nie widzę u Ciebie na zdjęciu jakie są źdźbła, ale moje takie dziwnie ostre i sztywne, z takimi mini włoskami/meszkiem.
A jak widzę w necie zdjęcia tej rozplenicy to są takie falujace miękkie. I zgłupiałam czy to w koncu Hameln czy co?
Hmmm faktycznie dzieje te trawy jak gniazdo , może się jeszcze zagęści ale nieciekawie póki co się prezentuje , ja też w tym roku kupowałam internetowo rozplenicy hamlen chyba po 11 zł moje wyglądały jak poniżej mi się osobiście podobały ale też nie miałam porównania a tu w szkółkach były mega drogie prawie 3 -krotnosc tej ceny .
W stawie ci foto to sam ocen jak coś usunę potem