Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Mój mały zakątek :D 00:30, 13 paź 2015

Do góry
Ładnie obsadziłeś rabaty. Podoba mi się ten twój chodniczek, nad którym było tyle debaty. jest wyjątkowy.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 00:26, 13 paź 2015

Do góry
Śnieg widziałam i nie zazdroszczę
Na Łowieckiej 00:24, 13 paź 2015

Do góry
Ilonko, a jak wygląda jesienny wianek?
Wiosenny śliczny jest
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:16, 13 paź 2015

Do góry
Sylwia, współczuję ci tego śniegu. Ale za kilak dni będzie ocieplenie i humory się poprawią. Tylko coś z nauką w szkole nie tego:
Wiosna, lato, zima, jesień ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:39, 12 paź 2015

Do góry
Łuki, czy ty miałeś może urodziny? Przyznaj się, co to za okazja była
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:37, 12 paź 2015

Do góry
No to sobie poczytałam rozważania o szafirkach i dalej nie wiem, gdzie je posadzę
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 23:22, 12 paź 2015

Do góry
Melodie traw komponowała Danusia z Mojego skromnego ogrodu. Ostatnio widziałam fotki, jak wyszło. Wpadnij do niej i się popytaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4818-moj-skromny-ogrod?page=354#post_9
Może cię zainteresuje plan nasadzeń zaprojektowany przez Magnolię?
Ogródek Iwony 23:10, 12 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Słodziak z tego kotka.A długo na tym drzewie czekał? Nie chciał sam zejść?
Widoki ogrodowe super!

Ewelinko, on jest mały i nieokrzesany. Więc za każdym razem dzieci z nim wychodzą na dwór, by go nauczyć, gdzie ma się załatwiać. Na razie udaje się bez kuwety.
W niedzielę świeciło słoneczko i wpadłam na głupi pomysł, by go wypuścić do ogrodu, by sobie polatał. Po 20 minutach zaczęliśmy go wołać, ale nigdzie go nie było i Pawełek wpadł na pomysł, żeby spojrzeć do góry, bo miauczenie z dziwnych okolic dochodziło
No to się zdziwiłam, jak malucha zobaczyłam tak wysoko. Chłopaki najpierw próbowali trząść jodłą, z nadzieją, że kot spadnie na 4 łapy, ale ten kurczowo się trzymał i nie miał zamiaru spaść. Starszy wpadł na pomysł, by na łopacie podać mu kiełbaskę, że może się skusi i na łopatę wejdzie. Kiełbaska go nie przekonała. Był problem z dostawieniem drabiny do drzewa, gałęzie przeszkadzały
W końcu córci chłopak się odważył wejść, sąsiedzi mieli z akcji ubaw. Z pół godziny trwała akcja, a kot ze strachu chciał się wdrapać wyżej. Jeszcze nieufny i na wołanie nie chciał zejść. Ale się udało
Gdybym była sama w domu z najmłodszym, kot by siedział tam dłuuuuuuuuuuuuugo

Dziś rano córcia go szukała w ciemnościach po ogrodzie, bo zginął jej z widoku, stwierdziła, ze trzeba mu na głowę mini latarkę założyć, by świecił po ciemku, hi, hi
Ogródek Iwony 22:57, 12 paź 2015

Do góry
Reniu, tam jest półcień, ale na hosty obawiam się, ze będzie mało miejsca, gdyby się rozrosły. Hosty sadzę na ten moment na stronie północnej. Ale mam ich jeszcze mało i nie bardzo mam pomysł na dokończenie rabaty północnej. To zaplanuję sobie zimą
Choć nie powiem, że też je tu rozważałam. Problem w tym, ze zimą jest tu dość łyso, a host też zimą nie widać. A jest to miejsce przy wejściu do domu, więc stawiam na zimozielony zakątek
Zobacz, jak w marcu było łyso na tej rabacie:

potem maj:

czerwiec:

lipiec:

sierpień:

wrzesień:

A w październiku mała rewolucja, wyleciały z brzegu żurawki, rabata dostały nową linię, wiosną będzie sadzenie bukszpanów
Ogród na glinie 22:44, 12 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Małgoś, zrobiłam dla ciebie fotki Little Lime:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=1048#post_1

Dziękuję. Byłam.
Makowo na Kociewiu 22:39, 12 paź 2015

Do góry
Pamiętam Kasiu, jak się nie mogłaś zdecydować na przesadzenie niwaki. Chyba teraz to dobry czas. Wracaj do zdrówka teraz. Niwaki ładnie się wyeksponuje z trawami
W Kruklandii 22:17, 12 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Juzia gratki ci ślę. Pięknego ogrodu, jak twoje marzenia.

Oooo! Super życzenie!
Dziękuję
W Kruklandii 22:12, 12 paź 2015

Do góry
Juzia gratki ci ślę. Pięknego ogrodu, jak twoje marzenia.
Lawendowy zawrót głowy 22:03, 12 paź 2015

Do góry
Ja też cebulowych nie posadziłam. Mam nadzieję, że po tej zimie jesień przyjdzie
Ogródek Iwony 21:53, 12 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Radziłam się was, jak wykończyć rabatę z lewej strony.

Zdania były podzielone i wymyśliłam sobie, że zrobię tak:

Dosadzę małe kulki bukszpanowe i podsadzę hacone. Dalej posadzę obwódkę, a za nią powtórzę wyższe żurawki dla koloru. Będzie zimozielono

Masz pomysła, będzie ładnie

edit: o kociaku poczytałam, dobrzy z Was ludzie
I jak pogodzicie alergię i sierściucha ?
Ogródek Iwony 21:49, 12 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Anusia, tylko ich teraz nie ścinaj. Ja rok temu ścięłam ze złości i żalu, ze już brązowe, a potem zimą nic nie zdobiło. A u dziewczyn, jak śnieg usiadł na kwiatkach albo szron - ładnie to wyglądało. Teraz zostawię
Muszę się przyzwyczaić, że brązowy - to jeden z jesiennych kolorów

Nie będę. Pozostawiłam je na zimę, jako ozdoby. Ech ale mogło być jeszcze trochę ciepło.
Ogródek Iwony 21:43, 12 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Dziekuje.
Ładna jest Little Lime, ale będzie dla mnie jednak za niska.
Teraz widzę jak szeroko ona rośnie.

Małgoś, też myślę, że za szeroka w stosunku do wysokości na tak wąską rabatę, jak u Ciebie planujesz.
Ja posadziłam jedną sztukę dla koloru w tym miejscu. I to przypadek, że Little Lime, kupowałam jako NN, a potem dopiero ją zidentyfikowałam
W tym roku ją przesadzałam, dzielnie to zniosła i ładnie kwitła, tylko często musiałam ją podlewać, bo listki często wisiały do dołu, ale myślę, że to przez przesadzanie.
Ogródek Iwony 21:40, 12 paź 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Iwonko moje hortki też zrobiły się brązowe. Wystarczyła jedna zimna noc i żal mi patrzeć na nie.

Anusia, tylko ich teraz nie ścinaj. Ja rok temu ścięłam ze złości i żalu, ze już brązowe, a potem zimą nic nie zdobiło. A u dziewczyn, jak śnieg usiadł na kwiatkach albo szron - ładnie to wyglądało. Teraz zostawię
Muszę się przyzwyczaić, że brązowy - to jeden z jesiennych kolorów
Ogródek Iwony 21:37, 12 paź 2015

Do góry
Radziłam się was, jak wykończyć rabatę z lewej strony.

Zdania były podzielone i wymyśliłam sobie, że zrobię tak:

Dosadzę małe kulki bukszpanowe i podsadzę hacone. Dalej posadzę obwódkę, a za nią powtórzę wyższe żurawki dla koloru. Będzie zimozielono
Ogródek Iwony 21:20, 12 paź 2015

Do góry
No to mam nadzieję, że kotek zmądrzeje, bo ja na drzewo nie będę wchodzić, a młody w weekend jest tylko, bo tak w Internacie siedzi
A najmłodszego tak wysoko nie wpuszczę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies