Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:57, 12 paź 2015

Reniu, tam jest półcień, ale na hosty obawiam się, ze będzie mało miejsca, gdyby się rozrosły. Hosty sadzę na ten moment na stronie północnej. Ale mam ich jeszcze mało i nie bardzo mam pomysł na dokończenie rabaty północnej. To zaplanuję sobie zimą
Choć nie powiem, że też je tu rozważałam. Problem w tym, ze zimą jest tu dość łyso, a host też zimą nie widać. A jest to miejsce przy wejściu do domu, więc stawiam na zimozielony zakątek
Zobacz, jak w marcu było łyso na tej rabacie:

potem maj:

czerwiec:

lipiec:

sierpień:

wrzesień:

A w październiku mała rewolucja, wyleciały z brzegu żurawki, rabata dostały nową linię, wiosną będzie sadzenie bukszpanów
Iwk4 23:10, 12 paź 2015

nicol21 napisał(a)
Słodziak z tego kotka.A długo na tym drzewie czekał? Nie chciał sam zejść?
Widoki ogrodowe super!

Ewelinko, on jest mały i nieokrzesany. Więc za każdym razem dzieci z nim wychodzą na dwór, by go nauczyć, gdzie ma się załatwiać. Na razie udaje się bez kuwety.
W niedzielę świeciło słoneczko i wpadłam na głupi pomysł, by go wypuścić do ogrodu, by sobie polatał. Po 20 minutach zaczęliśmy go wołać, ale nigdzie go nie było i Pawełek wpadł na pomysł, żeby spojrzeć do góry, bo miauczenie z dziwnych okolic dochodziło
No to się zdziwiłam, jak malucha zobaczyłam tak wysoko. Chłopaki najpierw próbowali trząść jodłą, z nadzieją, że kot spadnie na 4 łapy, ale ten kurczowo się trzymał i nie miał zamiaru spaść. Starszy wpadł na pomysł, by na łopacie podać mu kiełbaskę, że może się skusi i na łopatę wejdzie. Kiełbaska go nie przekonała. Był problem z dostawieniem drabiny do drzewa, gałęzie przeszkadzały
W końcu córci chłopak się odważył wejść, sąsiedzi mieli z akcji ubaw. Z pół godziny trwała akcja, a kot ze strachu chciał się wdrapać wyżej. Jeszcze nieufny i na wołanie nie chciał zejść. Ale się udało
Gdybym była sama w domu z najmłodszym, kot by siedział tam dłuuuuuuuuuuuuugo

Dziś rano córcia go szukała w ciemnościach po ogrodzie, bo zginął jej z widoku, stwierdziła, ze trzeba mu na głowę mini latarkę założyć, by świecił po ciemku, hi, hi
babka 23:13, 12 paź 2015

Są obroże odblaskowe
sylwia_slomc... 23:27, 12 paź 2015

Iwonka u nas też mały kotek - koteczka, a śniegu w nadmiarze i szkód w ogrodzie jak po tajfunie
Napia 07:22, 13 paź 2015

Kolejne plany- jesteś niesamowita i niespożytą masz energię kolejna rabatka się szykuje
Moje hortki też zbrązowiały i bardzo ich szkoda, bo miałam nadzieję, że jeszcze trochę nacieszę nimi oko.
Pięknie kwitło Twoje przymiotnika. Przesadzałam swoje wczesną wiosną i nie zakwitło. Może w przyszłym roku...
malkul 16:47, 13 paź 2015

widzę że szykujesz zmiany na rabcie
Viola 17:29, 13 paź 2015

Iwonko, akcja z kotkiem jak z dobranocki ha,ha. Ja też bym książkę z opowiadaniami mogła wydać o kocich przygodach, np. "O tym jak kotek wlazł do rynny"
Kotek nie ucieknie nawet jak wypuścisz go do ogrodu, tylko miseczkę z mleczkiem postaw na tarasie
Toszka 18:01, 13 paź 2015

kotu obrózkę z odblaskami trzeba wyrychtować... albo kupić
Moja młoda vel Szczur, pies, a dokładnie suka, jak miała zapedy nocną porą po krzakach buszować i była nieodwołalna to została wyposażona w obrożę z diodami (na bateryjkę). Świeciła niczym UFO
ren133 19:00, 13 paź 2015

Iwonko
To w takim razie fajnie sobie wymyśliłaś z zimozielonymi
Olili 21:17, 13 paź 2015

Pooglądałam i poczytałam .
Mały kotek fajny