Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:21, 12 paź 2015

Gardener27 napisał(a)
Masakra
Sylwia jak tak patrzę na Twój zimowy ogród to nasuwa mi się myśl że Ty na narty nie musisz jeździć bo masz idealne warunki za domem Taki pozytyw mi się nasunął w ten fatalny poniedziałek

Niby bym mogła , ale nie umiem
Iwk4 00:16, 13 paź 2015

Sylwia, współczuję ci tego śniegu. Ale za kilak dni będzie ocieplenie i humory się poprawią. Tylko coś z nauką w szkole nie tego:
Wiosna, lato, zima, jesień ?
Gardenarium 07:38, 13 paź 2015

Buuu, zima sieje straszne zniszczenia Bardzo współczuję. Podniesiemy się

Instagram Ogrodowiska
Agania 07:39, 13 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
A mogło być tak ładnie zimą i już nie będzie buuu

Sylwia, ja całą noc prawie nie spałam, serce się ściska tak żal mi roślin, tyle śniegu spadło też w październiku w 2011 roku, trzymam kciuki za nasze ogrody, mam nadzieję, że przynajmniej drzewa się wypionują
buziak
mirkaka 08:19, 13 paź 2015

Oj, Wszyscy jęczą że zima, nie martw się śnieg się stopi jeszcze będzie ładnie, a pod śniegiem Twój ogród bardzo ładnie się prezentuje To i tak czas zamierania wszystkiego, trudno, pozostał nam kominek i kolorowe zdjęcia z lata, i będzie czas na planowanie nowych nasadzeń Ja też nienawidzę zimy ale jakoś musimy ją przetrwać
Rumianka 09:04, 13 paź 2015

Jak patrzę na ten Twój zaśnieżony ogród, to mam aż wyrzuty sumienia, że dopiero wczoraj wysłałam Ci paczkę z roślinami, ale wczesniej nie mogłam. Tak naprawdę przy normalnym układzie pogodowym, nie byłoby za późno na sadzenie. Pewnie jeszcze będzie ładnie, ale puki co humory popsute...
07_Rene 09:24, 13 paź 2015

Sylwia pozdrowienia przesyłam. Wiem, że wszystkiego szkoda, ale łąką i bylinami się nie przejmuj, bo w przyszym sezonie znowu bedę śliczne. Szkoda tego miskanta przy ognisku
Gorzej z drzewami Ja się właśnie zastanawiam, czy nadgięte mokrym śniegiem gałęzię same się wyprostują? czy mam im pomagać.
Pozdrowienia ślę
Marga 09:40, 13 paź 2015

Ale Cię Sylwia przysypało! Współczuję zdewastowanych roślinek
Pszczelarnia 10:00, 13 paź 2015

Sylwia, u nas nie było nawet przymrozków poza jednym z ok. -0,5. Wszystko mam jeszcze w donicach na zewnątrz. Rozmaryny zabiorę do środka. Dalie siedzą w gruncie. A ja sadzę żywopłoty, drzewa i krzewy. Tylko bardzo zimno jest.
Czekam na opady deszczu.

sylwia_slomc... 10:35, 13 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Sylwia, współczuję ci tego śniegu. Ale za kilak dni będzie ocieplenie i humory się poprawią. Tylko coś z nauką w szkole nie tego:
Wiosna, lato, zima, jesień ?

Ja to się boje, żeby po afrykańskim lecie afrykańska zima nie przyszła bo wtedy to do maja znów potrzymaU jednej z moich adopcyjnych córeczek pół roku świeci, a drugie pół leje.......Oni się cieszą jak leje