Juzia , Hogata, GorAna, Olaw, AIKa, Madzenka, Ren133, Karabela, Sebek, Iwk4 - miłe jest , że nawet po dłuższych przerwach gdzieś ktoś na ciebie czeka i nie zapomniał dzięki ogromniaste
Graham thomas powąchałam, mimo, że go zmroziło. Cudowny zapach. Tylko to róża krzewiasta. Mimo to jest cudna.
Little lime mam. Jest tak samo szeroka jak wysoka. Wieczorem sprawdzę, kiedy zaczęła kwitnięcie.
To zwarta hortensja o drobnych kwiatach. Ładna. Mam drugi sezon i mocno się rozrosła.
Do łatwego piętrowego cięcia lepsza by była Polar Bear. Ma piękne duże kiaty. Jest wyższa, ale też od dołu nie łysieje. Możesz ciąć kaskadowo.
Piękne zdjęcia ze spotkania. Innym okiem ujęta nowa perspektywa. Sebek, masz fajne zestawienia kolorów.
A hortki chyba czekały na Danusię. Moje Vanilki już brązowe.
Ładnie uchwyciłaś o poranku ogród.
Ja nie byłam zadowolona z tego lukru i zbojkotowałam fotki
Przymroziło kwiaty w donicach. Rano je przycięłam i pochowałam. Fuksje powinny dać radę. A tak się nimi cieszyłam. ...
Jeszcze wczoraj nie byłoby to dla mnie istotne, ale od wieczora wczorajszego mam kotka przybłędę. Najmłodzy spod kościoła go przyniósł za pazuchą i jak się miałam na schronienie nie zgodzić.
Malutki, wygłodzony, brudny, zmarźnięty i mróz miał być w nocy.
Umyłam, nakarmiłam i jest. Problem w tym, że młody ma alergię i teraz kicha. Jak się chętny znajdzie, to szybko muszę go oddać.
Ilonko, Ml z rok będą wyższe. Moj zeszłoroczny ma 1,5 metra wysokości, a tegoroczne z podziału wiosennego, co przywiozłam od Ewy ma zaledwie 70 cm. Rosną na tej damej rabacie i widać kolosalną różnicę. Te zeszłoroczne rok temu były małe i nie chciałam wierzyć, że mogæ być wyższe.
W plecach są floksy, naparstnice i róża New Dawn.
Z góry wygląda tak:
Czy dać z tej strony obwódkę z bukszpanu, czy może dosadzić dwie małe kulki i podsadzić czymś?
Jak zrobić, by zachować spójność? Co radzicie?
Uff, teraz to chyba ja nadrobiłam
Więc po fotkach ładnych kilka poglądowych:
Po wyprostowaniu brzegu ogólny zarys wygląda tak:
Na tej części jest obwódka i mi się podoba.
Z drugiej strony powstało wolne miejsce przed RH:
Olu, dziękuję Ci. Cieplutko się zrobiło
Człowiek z wiekiem zaczyna szwankować, więc od czasu do czasu musi iść do lekarza z problemem, a wychodzi z dwoma
Przy okazji z życia:
Poszła koleżanka do lekarza i narzeka na jakieś przypadłości, że ją strzyka, boli itp. Po czym lekarz się pyta: Ile pani ma lat?
39 - Odpowiada. Na co on: To pani nie wie, że za chwilę okres gwarancyjny się kończy ?
U mnie skończył się trochę lat temu. Ale dam radę.
Beatko, ta kawka w domu powoduje , ze przez okno częściej patrzę i mam ciągoty do ciągłego mycia okien
Wolałam pracę w ogrodzie
Dzięki za życzenia zdrówka. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze. Musi być
To dla ciebie jeszcze pismo obrazkowe
Limelight są w zaciszu i mróz ich tak nie sięgnął Ale wczoraj musiałam je mocno podlać.
Reniu, w którymś momencie bukszpanom trzeba dać spokój, niech się ładnie zrastają. Niestety w środku robią się łyse. Tam, gdzie nie dochodzi słoneczko, ale i tak w całości ładny żywopłocik tworzą. Ja się cieszę, ze z własnej produkcji troszkę udało się zaoszczędzić. Wiosną muszę dokupić trochę na następne obwódki
Te posadzone tej wiosny ładnie się przyjęły, choć były malutkie. Raz je przycięłam
A tu widać mój kilkunastoletni. Z takich malutkich sadzonek był prowadzony