Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

iwonadm 20:32, 09 paź 2015

Łukasz mam prośbę. Wiosną zakupiłam liliowce, niestety na bylinówce miałam dość gęsto a one nie za bardzo się rozrosły czy mogę im jakoś pomóc?
Katkak 22:32, 09 paź 2015

Luki napisał(a)
Kasiu jesień i dokładnie ta pora to najlepszy czas na przesadzanie drzew i krzewów, a na dodatek Ci to mocny zawodnik Ja bym tam przesadził, ale zapytaj jeszcze kogoś bo nie chce mieć takiego okazu na sumieniu

Olu i to jak

Dobra, jakby co to będzie przynajmniej na kogo zwalić . Żartuję oczywiście . Ale na bank go przesadzę, bo przecież nie wytrzymam .
Luki 23:16, 09 paź 2015

Matko mam dość 5 godzin w kuchni... człowiek sobie pracochłonne wypieki wymyśli i siedzieć musi, swoją drogą szybko odpisze i migusiem kontrola musu z mango potrzebna

Ewo w końcu mówią, że śmiech to zdrowie

Violu no tak jest, bez słońca bida z nędzą

Reniu okaże się w przyszłym sezonie co z tego wyjdzie, obornik już mam, ale nie ukrywam jakoś niezbyt chętnie zabiorę się za pracę z nim

Marto bardzo mi miło

Aniu ja będę sobie tak marudził na brak miejsca już wiecznie do momentu aż się dorobię własnego ogrodu ale to też zapewne wtedy potrwa kilka lat i znowu będę narzekać

Mateusz zaraz wpadnę zobaczyć

Iwonko teraz już raczej nic nie zrobisz możesz obsypać dookoła kompostem, ale z tym ostrożnie aby ich nie zasypać lub położyć obok nich trochę obornika, który sobie wiosną wniknie łądnie w glebę. Moje w tym roku z powodu suszy też prawie w ogóle nie przyrosły i będę wszystkie w przedogródku przesadzał wiosną.

Kasiu wiesz zwalić też trzeba mieć na kogo Ja tam krzewy przesadzam i przesadzałem zawsze w październiku bez szkody dla nich
mateuszmichn 23:57, 09 paź 2015

Dzięki wielkie za odpowiedź.
Matko boska Łukasz, jak nie studia, to ogród, to praca u siostry, to jeszcze wypieki i na bieżąco wątek prowadzony. Podziwiam
AsiaK_Z 08:02, 10 paź 2015

mateuszmichn napisał(a)
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Matko boska Łukasz, jak nie studia, to ogród, to praca u siostry, to jeszcze wypieki i na bieżąco wątek prowadzony. Podziwiam

Prawda. Mus podjechać do Łukasza na szkolenie z organizacji swojego czasu. Potwierdza się teza, że im więcej zajęć, tym lepsza organizacja.

Pozdrawiam Gospodarza wątku
Nikita 10:33, 10 paź 2015

A co tam takiego dobrego Łukasz piekłeś??? Chwal się szybciutko.
U mnie dziś szef kuchni poleca rogaliki z powidłami śliwkowymi i polewą z cytrynowego lukru...niby nic, ale za to ilości raczej hurtowe...2 kg maki pójdzie i pewnie 4-5 słoiczków z powidłami.
Pozdrawiam cieplutko, bo rano przymrozek był.
Iwk4 11:27, 10 paź 2015

5 godzin w kuchni... A potem migusiem zjedzone. I gdzie tu sprawiedliwość?
Też jestem ciekawa, co piekłeś.
Pewnie jakaś specjalna okazja była
JulkAd 19:03, 10 paź 2015

Nie dość, że Super Ogrodnik, to jeszcze Super Kucharz....Iwona ma rację, człowiek pół dnia w kuchni się męczy dla 5-10 minut przyjemności przy jedzeniu, ale mus z mango brzmi ciekawie
malgorzata_s... 19:06, 10 paź 2015

Szkoda że nie dotarłeś Następnym razem wcześniej dam znać
Luki 00:47, 11 paź 2015

Mateusz uwierzcie mi, że nie ma się czego uczyć, marnuję czas bo brak mi konkretnych obowiązków, kiedy gonią mnie terminy wzrasta mi wydajność kilkakrotnie.
Teraz to troszkę u mnie z tym słabo

Polecam tym, którzy nie lubią bardzo słodkich ciast
Sernik z mango
Szarlotka
Proste, ale pracochłonne, na dodatek tylko jeden piekarnik posiadam

Magdo już się pochwaliłem, a na rogaliki to z chęcią bym się wprosił

Iwonko ciasta stoją i czekają nic jeszcze nie zjedzone, okazja jest ale ja bym tam wolał żeby jej nie było

Julita no niestety tak jest, a jeszcze później ktoś marudzi no i zrobienie czegoś z przepisu wcale nie takie trudne

Gosiu bardzo mi smutno ... idę spać