Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:23, 10 paź 2015

Milka napisał(a)

Kusi cię i jesteś jednak dobrze, że pomocnik działa i mam nadzieję pilnuje ciebie ciut
A kotka bym wzięła, dasz dzwonek i spokój z innymi kotami i ptaki bezpieczne, chyba nie masz żadnego zwierzaka.

Z pomocnika juz zrezygnowałam i albo zakładam bardzo ciemne okulary albo zasłaniam jedno oko i troszke podczytauje.Poniewaz nie mam okularów to szybko oko się męczy, długo nie posiedze. Pozdrówka.
Bogdzia 11:24, 10 paź 2015

Edyta10 napisał(a)
Bożenko zdrówka życzę, oszczędzaj oczy

Oszczędzam ale troszke tez zaglądam. Od połowy listopada jak przepisza mi okulary i je zrobia może da sie posiedziec.Pozdrówka.
Bogdzia 11:26, 10 paź 2015

Ptaszki nauczyły sie siadac na lisciach lilii i tak pic , wtedy kot ich nie dosiegnie.

Kto wie co to za róza?

Iwk4 11:39, 10 paź 2015

Kasya napisał(a)
kotom trzeba obrożki z dzwoneczkami załozyć i ptaszki bezpieczne

Jeszcze wczoraj nie byłoby to dla mnie istotne, ale od wieczora wczorajszego mam kotka przybłędę. Najmłodzy spod kościoła go przyniósł za pazuchą i jak się miałam na schronienie nie zgodzić.
Malutki, wygłodzony, brudny, zmarźnięty i mróz miał być w nocy.
Umyłam, nakarmiłam i jest. Problem w tym, że młody ma alergię i teraz kicha. Jak się chętny znajdzie, to szybko muszę go oddać.

Bogdziu, pozdrowienia zostawiam.
Jagoda 20:25, 10 paź 2015

Bardzo dziekuję za cenną poradę Pozdrawiam
monteverde 21:03, 10 paź 2015

Bogdzia napisał(a)
Ptaszki nauczyły sie siadac na lisciach lilii i tak pic , wtedy kot ich nie dosiegnie.

Kto wie co to za róza?

a to rabatowa? to może Solero lub Graham Thomas?
Bogdzia 15:49, 11 paź 2015

monteverde napisał(a)

a to rabatowa? to może Solero lub Graham Thomas?

Aniu dzieki wielkie to chyba Solero. Dostałam ją jako gratis do innych róz a jest piekna i muszę na wiosnę dokupic. Bardzo Ci dziękuje.
Ewa777 16:04, 11 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Masz racje odpowiedz taka sama. W tym roku chyba przez susze gubia więcej lisci niz zwykle ale nic im nie bedzie. Opuchlaki trzeba wiosną zaatakowac. Byc może ten rh rosnie w zbyt dużym cieniu , wtedy bardziej go obgryzaja.

Bogdziu, dziękuję za odpowiedź Wczoraj podlałam wszystkie rododendrony i azalie florovitem jesiennym. Z opuchlakami walczę już od roku i to systematycznie. W tym roku nie ma tak dużo wygryzień, jak w ubiegłym. Rododendron, który rośnie na słońcu był w ubiegłym roku bardziej wygryziony niż ten w cieniu.
lojalna_ 16:06, 11 paź 2015

Bogdziu tutaj zawsze przestrzen i bajka z roslinami i zwierzatkami ))
Gabriela 16:15, 11 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Kto wie co to za róza?

Nie wiem co to za róża, wygląda "angielsko", ale i "niemki" są takie. Ma piękne okrągłę nierozwinięte pączki. Jaki ma pokrój? Liście?
Bogdziu, dawno mnie nie było, przeleciałam Twój wątek i dowiedziałam się o operacji oczu i że powoli dochodzisz do siebie. Więc trzymam kciuki, żebyś zupełnie wyzdrowiała.
U mnie do dzisiaj było bez przymrozków, ale w dzień dzisiaj było 5 stopni na plusie, więc już teraz na pewno spodziewam się Buki.