Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:45, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
U ciebie jest na 3 stronie, ścięta w wazonie. Być może to jest Bengali. Czy ona ma taki kolor w trakcie kwitnienia i przekwitania?

Już wiem to nie jest "Bengali". Już wiem o którą chodzi nie mam tutaj w domu jej wizytówki ale bedę w sobotę na działce i zobaczę bo tam mam jej wizytówkę
Też bardzo ładna róża nadaje się do wazonu i nie zmienia koloru u mnie jest na wystawie słonecznej. Kilka krotnie powtarza kwitnienie jak widzisz została ścięta bo już zimno było a kwitła i ścięłam do wazonu była w pąkach i w domu je rozwinęła.

mam foty po rozrzucane w aparacie, telefonie i tablecie w międzyczasie zmieniłam sprzęt wszystko zgrane na dysku jeszcze w innym komputerze i mam duży bałagan muszę się za to wziąc i uporządkować.
Ale nazwę podam w sobotę.

Ogród kwiatowy 22:14, 21 mar 2018

Do góry
Wiola czy o tą różę ci chodzi.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:08, 21 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Aniu też w tym roku skusiłam się na lilie szczerze mówiąc nie lubię ich zapachu jest za intensywny.
Kupiłam worek miksa i parę takich bardziej eleganckich.
Trzeba już pewnie je sądzić ale jeszcze ziemia zmarznięta dopiero po świętach będzie cieplej.

U ciebie to dużo tych lilii. Mam dużo iglaków i nie mam już specjalnie dużo miejsca na nowe nasadzenia bo coraz to więcej róż u mnie, ale jak piszesz ze wszędzie masz Posadzone to może i ja tak będę robić.
Na razie czekam na tulipany jak zaczną kwitnąć też są wszędzie razem z czosnkiem.

O Elu fajnie,że skusiłaś się na zakup lili.
A ja uwielbiam ich zapach i mąż też.Ale azjaki nie pachną.
I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
Ja te kupione sadzę póżniej, jak wiosna już jest cieplejsza.
Teraz spokojnie leżą sobie w jednej szufladzie w lodówce.
Tak, tam mają chłodno i nie idą - rośną im pędy za szybko.
Tak juz kilka lat robię , i wszystko jest ok.
O fajnie,że posadzisz je w różnych miejscach.
Tulipany też mam w różnych miejscach.Ale czosnku to juz nie tak za dużo mam.
Jak tam u ciebie wiosna ??Jest ??
U mnie biała
Ptasi gaj 22:06, 21 mar 2018

Do góry

Już znalazłam nazwę to róża "Bengali" popatrz w RosaCwik tam kupiona bardzo zdrowa róża kupiona w jesieni 2016 r. bardzo ładnie kwitła nie tylko ty ją zauważyłaś.
Tak jak ją opisuja taka jest.

Masz więcej zdjęć? Na zdjęciach w necie wygląda jak by kolor był nierówny. Szukam róży pomarańczowej o jednolitym kolorze.
Ogród kwiatowy 22:05, 21 mar 2018

Do góry
Wiola zobacz czy o tą różę chodzi nazywa się "Bengali" Rosaćwik tam ją kupowałam. Bardzo ładna
Jeżeli o tą chodzi to cały czas taki kolor.
Ptasi gaj 22:03, 21 mar 2018

Do góry
violaskom napisał(a)
Elu pięknie u Ciebie w ogrodzie. Nie przeleciałam jeszcze całego wątku, ale już widzę pomarańczową różę. Wiesz jak ona się nazywa? Szukam róży czysto pomarańczowej, tzn takiej, która utrzymuje kolor i się nie przebarwia.

Już znalazłam nazwę to róża "Bengali" popatrz w RosaCwik tam kupiona bardzo zdrowa róża kupiona w jesieni 2016 r. bardzo ładnie kwitła nie tylko ty ją zauważyłaś.
Tak jak ją opisuja taka jest.
Liliowo i kolorowo:) 21:17, 21 mar 2018

Do góry
Danusiu witam oglądałam "Angelę" ile ona ma kwiecie cały krzak różowy. Może też się skuszę przydałaby się w jednym miejscu u mnie.
Zamówiłam już róże w Ros.... i dwa razy już dopisywałam do zamówienia mają tą róże, ale już mi wstyd zmieniać zamówienie.
Zobaczę w przyszłym roku jak będziesz zadowolona to i ja kupię.
Mam Lagunę, od 2 lat kwiat bardzo ładny ale u mnie 2 razy już zmarzła wkurzyłam się i w tym roku już ją nie okryłam zobaczę co z niej będzie.
W ogóle tej zimy oprócz kopczyków róż nie okrywałam.
U nas śniegu coraz mniej ale wieczorem mróz do -5 nad ranem dzisiaj był.

Pozdrawiam
Ogród kwiatowy 18:13, 21 mar 2018

Do góry
Poszukam nazwy jeżeli to ta co myślę to Kordes z ADR.

Gdzie tam mój do twojego chociaż inny jeden i drugi. Też całego twojego nie zobaczyłam dopiero wieczorem.

Elu, ale czy ta róża cały czas ma taki pomarańczowy kolor?
Ogród kwiatowy 17:56, 21 mar 2018

Do góry
Poszukam nazwy jeżeli to ta co myślę to Kordes z ADR.

Gdzie tam mój do twojego chociaż inny jeden i drugi. Też całego twojego nie zobaczyłam dopiero wieczorem.
Ogród kwiatowy 16:50, 21 mar 2018

Do góry
Przepiękny ogród i tyle.
Ptasi gaj 16:40, 21 mar 2018

Do góry
A to dzisiaj pierwszy dzień wiosny zapomniałam. U nas nie najgorzej swieci teraz słonko ale wiatr chłodny..

Ptasi gaj 15:49, 21 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Tak, to trawa kępiasta, pół zimozielona.
Nigdy nie siałam, ale obserwując siewki, to pewnie z kilku nasion wschodzą, bo nie jest to pojedyncze źdźbło, tylko od razu malutka kępka. Może powinnaś kilka w kupkę dać, aby tę kępkę mieć
Podziwiam plany donicowe, będą z nawadnianiem, czy będziesz km tłuc z konewkami?
I czytam o zmianach, jakby tu zrobić, aby się nie narobić, też właśnie tego sposobu szukam Elu

Dzięki Miluś tak zrobię kilka w Kępie posadze.

Jeżeli chodzi o nawodnienie jak widzisz moja trawa na pierwszej focie jest nawadniana automat i można dysze zdjąć i podłączyć wąż i podlewać.
Wszystkie moje tuje są podlewane kropelkkwo w tym roku zrobimy na wszystkich rabatach bo warto.
Mam już deski jeszcze kantówkę muszę kupić na naroża folie kubełkowe mam do środka.
U mnie węży bardzo dużo latem ich nie składam tylko leżą.
Ptasi gaj 15:38, 21 mar 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Dziękuję Elu
czyli najpiękniejsze i zasłaniające są jesienią

Zoja bo ja wiem każda pora urokliwa z tymi trawami. Te orliki też nie źle się prezentują. To są foty z 2015 w tym roku w tym roku jakbym pozwoliła orlikow byłby łańcuch. Jest łyso z wiosny, ale na rabatach też od razu wszystko nie kwitnie.
Może późnym latem i jesienią jest najlepiej. Zimą też trawy są piękne.
Ptasi gaj 13:33, 21 mar 2018

Do góry

Milka u mnie Stipa posiana pierwszy raz więc nie mam czego wybierać z ziemi.
Powiedz mi stipa to trawa kepiasta. Ile trawek wsadzić do jednej Kępy nie mogę tego nigdzie wyczytać.

Tak, to trawa kępiasta, pół zimozielona.
Nigdy nie siałam, ale obserwując siewki, to pewnie z kilku nasion wschodzą, bo nie jest to pojedyncze źdźbło, tylko od razu malutka kępka. Może powinnaś kilka w kupkę dać, aby tę kępkę mieć
Podziwiam plany donicowe, będą z nawadnianiem, czy będziesz km tłuc z konewkami?
I czytam o zmianach, jakby tu zrobić, aby się nie narobić, też właśnie tego sposobu szukam Elu
Ptasi gaj 13:19, 21 mar 2018

Do góry
Tak wygląda wiosną maj 2015 r. Zoja zob. jeszcze na str. 5 mojego wątku tam też jest ostatnia fota jak to wygląda z 2016 r.

Na deser kaczeńce które kwitną ciut wcześniej nie mam foty z nimi od str. traw

Co i jak? Nowicjuszka 11:45, 21 mar 2018

Do góry
Dobrze Mira wieczorem bo muszę przejrzeć wątek do czego się zobowiązałam chodzi o choiny ale konkretnie. Zajrze więzorem
Ptasi gaj 11:41, 21 mar 2018

Do góry
Znalazłam w telefonie kilka fot mam w komputerze z Orlika i wieczorem pokaże.

To jest 10 czerw ubr.

To jest początek lipca 6

Ptasi gaj 11:12, 21 mar 2018

Do góry
zoja napisał(a)
Elu a wstawisz zdjęcie tego miejsca z trawami po ich wiosennym cięciu?
na zacytowanym ostatnio zdjęciu widać, że robią ładną przesłonę - ciekawa jestem jak jest gdy ich nie ma

Zoja w tym sek, że trawy są piękne, ale gdzieś do połowy maja jest rżyko. Później bardzo szybko rosną.
Za trawami jest Posadzony różanecznik biały i hortensje w trawie ściętej w tym rżysku rozsianych się orliki więc wcześniej kwitną. Może znajdę fotę to pokaże jak to wygląda.
Ale kamienie żwir też jest ozdobą. Tak przywykłam do takiego widoku.
W tym roku mam zamiar zrobić donice drewniane i posadzić w nich kwiaty aby trochę zasmakować brak traw zielonych. Wszystko w planach.
Z ogródka na wsi 10:19, 21 mar 2018

Do góry
W takim razie czekamy

Anna i Ogród 09:36, 21 mar 2018

Do góry

Teraz w te pieniądze wszy luksusy. Moje dzieci miały regularnie co 2 tygodnie były takie środki że śmierdzialo na odległość trzeba było siedzieć kilka godzin z tym na głowie. Wszyskie dzieci na klatce miały nikt się nie przyznał jedno od drugiego dostawało tego świństwo.
Teraz w aptece kupujesz smaruje zmywacz i po krzyku.
Trzeba dzieciom profilaktycznie pluskać raz w tygodniu octem i będzie dobrze.

Tak, tata mi opowiadał o tych proszkach. Teraz siedzi się godzinę z foliowym czepkiem na głowie ale nawet gnida nie przetrwa. Minus to przesuszone włosy i musi teraz używać odżywki bo straszne siano ma.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies