Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 15:58, 20 mar 2018

marba napisał(a)
Danusiu, ptaszki chyba wychwalają Cię pod niebiosa za tę ptasią stołówkę. Teraz wiem czemu Ci tak wszystko bujnie rośnie.

Czy ja wiem, że bujnie Gęsto posadzone hihih, a w tym roku po tych mrozach to zobaczymy co będzie, nawozy już czekają głownie te naturalne kupuje to może będzie bujnie
danuta_szwajcer 16:00, 20 mar 2018

eda napisał(a)
ptaszęta bardzo wdzięczne są za ucztę
Danusiu Miłego Dnia Wiosnyyy

Od wczesnego ranka śpiewają, dziś dzwonca piękny śpiew no i skrzeczenie bażantów nad ranem mocne może im krzywda się działa? Oj Tak dziś WIOSNA) Ale w dacie tylko niestety. Pozdrawiam i tak wiosennie
danuta_szwajcer 16:12, 20 mar 2018

Milka napisał(a)

Wcześniej, też się zamartwiałam, teraz mi minęło.
Fajnie, że kończysz, bo powoli ocieplenie idzie

Mi mój M nie pozwala na to bo zaraz mnie opiernicza ale on przy tym nie robi to nie czuje tego tak jak ja. Ale róże Irenko zamówione, dziś znowu mnie pokusiło i kupiłam dwie dalie, bo tyle tylko było, dalie pomponowe Downham Royal. Ten mrozny wiatr a wiało silnie u nas non-stop poczynił większe straty niż ostatnie dwa tygodnie mrozów po -18. Nawet widze, że zimozielony bluszcz mocno przymroziło a włoknina co pookrywałam ogrodwe to nic nie dało No i kupiłam nasiona to coś będzie kolorowo Pozdrawiam
Milka 12:35, 21 mar 2018

No dokładnie, tak jest, jak piszesz. Mój robi i nie zamartwia się, tez mnie opierniczał, to i ja się nie zamartwiam
Angelę mam od 2011 r. wspaniała mocna róża, i do słońca i do cienia, kwitnie non stop, nie choruje, mało kolców, kwiaty po deszczu nie brzydną, sadź
Bluszcze wypuszczą nowe liście, u mnie też kilka złapało, ciachniesz i pójdą bujniej
danuta_szwajcer 16:22, 21 mar 2018

Milka napisał(a)
No dokładnie, tak jest, jak piszesz. Mój robi i nie zamartwia się, tez mnie opierniczał, to i ja się nie zamartwiam
Angelę mam od 2011 r. wspaniała mocna róża, i do słońca i do cienia, kwitnie non stop, nie choruje, mało kolców, kwiaty po deszczu nie brzydną, sadź
Bluszcze wypuszczą nowe liście, u mnie też kilka złapało, ciachniesz i pójdą bujniej

Zakupiłam dwie sztuki bo mam pomysł w konkretne miejsce by zasłonić beczkę z wodą + pergola tam będzie obok, już jest kupiona, miejsce wykarczowane tylko musze tam wyrównać teren, ziemi kompostowej nawioze i musi mi pergole postawić i posadze róże pnące i jeszcze musze cos na obwódke ale by jak najmniej pracy wymagało. A to moja kochana przytulanka Kropka co po stracie Muszki nie mogliśmy życ bez psiuni i szczeniaka sobie poszukałam aż z miasta Łodzi, już ma 4 latka ale psoci dalej i kocha wszystkich ludzi nawet listonosza Wspomnienie lata, taka sama pergola będzie druga

marba 17:01, 21 mar 2018

Danusiu, a co będziesz wysiewać? Jednoroczne, czy bylinki? Ja jestem ciekawa tej mojej rezedy, ale na opakowaniu jest napisane, żeby wprost do gruntu.
Fajny portet Kropeczki.
Podrawiam.
danuta_szwajcer 17:24, 21 mar 2018

marba napisał(a)
Danusiu, a co będziesz wysiewać? Jednoroczne, czy bylinki? Ja jestem ciekawa tej mojej rezedy, ale na opakowaniu jest napisane, żeby wprost do gruntu.
Fajny portet Kropeczki.
Podrawiam.

Basiu tylko będe wysiewać aksamitki, astry, cynie i naparstnice a inne jednoroczne to jade do szklarni i wybieram ale to dopiero w maju. Róze mam zamówione, lilie i dalie do sadzenia, reszte bylin i traw będe rozsadzać ze swoich. Mam w planie jeszcze dokupić kaline, ambrowca kolumnowego i 2 rodki, jeszcze jedną dziure mam do zasłonienia ale może berberysy albo pęcherznice bo nie potrzebuja obsługi za dużo albo cisy. Mamy w planie też kilka wyjazdów więc musze to kalkulować, bo kto to będzie podlewał? Pozdrawiam
Milka 17:31, 21 mar 2018

Danusiu, ja pamiętam te poprzednią sunie i smutek po niej, tez kruszyna była. ta młodziutka, słodka bardzoi też malutka
Świetny pomysł masz, na to nowe miejsce. Te róże się sprawdzą, a co dołem, może tawuły w żywopłot, albo ostrokrzewy, bo one zimozielone.
Właśnie wróciłam od kardiologa, uff...w końcu dopiero za pół roku znowu znowu tylko pakiet leków
danuta_szwajcer 19:02, 21 mar 2018

Milka napisał(a)
Danusiu, ja pamiętam te poprzednią sunie i smutek po niej, tez kruszyna była. ta młodziutka, słodka bardzoi też malutka
Świetny pomysł masz, na to nowe miejsce. Te róże się sprawdzą, a co dołem, może tawuły w żywopłot, albo ostrokrzewy, bo one zimozielone.
Właśnie wróciłam od kardiologa, uff...w końcu dopiero za pół roku znowu znowu tylko pakiet leków

Kruszynka ale słodka łobuziara, kochamy ją bardzo Z sobą też masz problem kardiologiczny?? Czy o psie mówisz co ma wade serca. Naszą Kropke to nawet w ogrodzie nie puszczamy już, tylko na smyczy bo już dwa razy była bardzo zatruta, że ledwo ją uratowali i co chwile coś leży a to kości z pół kurczaka a to chleb Biedna była bardzo bo tyle zastrzyków. A potem ile leków jeszcze. Niedaleko mamy plac zabaw dla psiaków to tam ją wypuszczamy, tam chociaż są ludzie co kochają zwierzaki
Co do pergoli to chce ją dać w tą dziure pomiedzy tuje i róże pnące a Angele obok żeby beczke zakryła i drugą z drugiej strony a potem jak to uporzadkuje i bedzie już pergola i posadzone róże to pomysle jak to dalej zrobić i co posadzić ale o tawułkach też mysle.
ElzbietaFranka 21:17, 21 mar 2018

Danusiu witam oglądałam "Angelę" ile ona ma kwiecie cały krzak różowy. Może też się skuszę przydałaby się w jednym miejscu u mnie.
Zamówiłam już róże w Ros.... i dwa razy już dopisywałam do zamówienia mają tą róże, ale już mi wstyd zmieniać zamówienie.
Zobaczę w przyszłym roku jak będziesz zadowolona to i ja kupię.
Mam Lagunę, od 2 lat kwiat bardzo ładny ale u mnie 2 razy już zmarzła wkurzyłam się i w tym roku już ją nie okryłam zobaczę co z niej będzie.
W ogóle tej zimy oprócz kopczyków róż nie okrywałam.
U nas śniegu coraz mniej ale wieczorem mróz do -5 nad ranem dzisiaj był.

Pozdrawiam