Teraz to są mrozy w najbliższych dniach. Nie nawozi się roślin teraz, bo temperatura oraz przebieg pogody nie pozwala. Możesz na wiosnę wyściółkować kompostem, albo podlać Florovitem wokół korzeni.
Jednak aby roślina pobrała nawóz, musi już rosnąć, ziemia musi być odmarznięta, a teraz to szkoda gadać
Sianko być musi. Na młodym trawniku nie rób żadnych zabiegów maszyną mechaniczną. Skoś nisko, przegrab grabiami i koniec drapania. Żadnych aeratorów.. Wyrwiesz siewki z korzeniami i tyle poprawisz że będzie znacznie gorzej. Musisz tak szaleć z tym trawnikiem? Jest po zimie, ma prawo być sianko.
Bardzo chcę pomóc, zrób proszę zdjęcie poziome a nie pionowe. To po pobraniu ma tylko 480 na 271 a może mieć 640 na 360, Wtedy będzie większe. Bardzo proszę, już tyle czasu zmarnowaliśmy na odbijanie piłeczki
No tak, jakbyś specjalnie nie chciał zrobić dobrze. A ja już nie mam czasu, miałbyś zrobione dawno
Idę pracować.
Sunia wybrała Was, niech zostanie, taka miła jest. U nas ja wybrałam Kwiatka, no bo wiadomo dlaczego, podobny do Kropki. A Kreskę to wybrałam z innego powodu, cały czas jest uśmiechnięta i ma jedwabisty ogon, jak pióra na czapce górnika.
Motywujące i radujące są te zdjęcia z pokopanej rabaty. Nic tak nie cieszy jak nowe miejsce do sadzenia kwiatków
To co w gruncie, to nie poradzisz, najwyżej włókninę połóż. A jak nie da rady, to przyroda się odrodzi. Szkoda że kosztem ładnego wyglądu ogrodu na święta
Użyj siarczanu amonu. W jakiej dawce? Nie wiem, może stacja badawcza wyliczy, bo nie wiem ile trzeba nasypać aby zmienić pH do właściwego poziomu. MOże zrób to w etapach, po prostu zastosuj właściwą dawkę, żeby nie spalić trawnika a pH się obniży na pewno, nie wiem o ile. Na raz nie da się tego załatwić na zasadzie -"nasypię podwójnie i z głowy">
Może zobacz tutaj, są podpowiedzi, ale gleba była badana.