Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 14:00, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Gosiu, wpadnę do ciebie na oględziny twojej

nie robiłam jej fotki
ale sfocę w wolnej chwili
Ogródek Iwony 14:00, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wieczór w promieniach zachodzącego słońca. Było dziś pięknie

Iwonko śliczne zdjęcia
Kanie też bym sobie zjadła.Ach...

Posadziłam trzmielinę pod świerkiem
Ogródek Iwony 13:57, 07 paź 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
nie jestem pewna Marmalade
moja jest bardziej pokarbowana

Gosiu, wpadnę do ciebie na oględziny twojej
Ogródek Iwony 13:56, 07 paź 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonko kolekcja żurawek już imponująca i werbena pięknie się prezentuje z trawskami oczywiście, powiedz mi czy już zbierasz jej nasionka?! I gdzie je trzymasz?!

Beatko, niektóre żurawki mam w małych ilościach, ale na wiosnę można podzielić
Marmalade mam tylko dwie sztuki, resztę rozdrapały mi psy sąsiadów, jak wpadły do ogrodu
Dobre i to, ładne są
Werbenę mam pierwszy rok od wiosny. Ana zbierała kwiatostany zimą, kiedy je zmroziło. Dostałam w przesyłce kwiatostany i sobie je pokruszyłam.
Więc teraz też będę czekać do mrozów.
Igiełkowy ogródeczek 13:32, 07 paź 2015

Do góry
Dzięki Gosiu za zdjęcia czosnków z lawendą - nie gryzą się, nawet jeśli kwitną niemal po sobie. Ja chyba mam inną odmianę czosnków, co kwitną wcześniej. Muszę sprawdzić na fotkach czas kwitnięcia lawendy u mnie
Dzięki za odwiedziny
Ogródek Iwony 13:12, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wieczór w promieniach zachodzącego słońca. Było dziś pięknie

Muszę powtórzyć bo zdjęcia i ogród urocze.
Czytam o grzybach i zazdroszczę strasznie, koło mnie zero, za sucho, bo od dawna nie padało, wiec i grzybów nie ma, a ja tak uwielbiam zbierać, chociaż u ciebie się napatrzę
Kosolkowa Pasja 10:37, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Czemu macie tyle miejsca na róże? Ja już muszę rezygnować, miejsce się kończy, a jeszcze się nie rozbujałam dobrze

To ma Iwonko swoje plusy i minusy
Igiełkowy ogródeczek 10:08, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, jakiś czas mnie u ciebie nie było. Ciężko mi ostatnio wszystko ogarnąc. Nadrobiłam jesienne fotki. Cudownie twój ogród się rozrósł. Przeczytałam twoją radę o czosnkach. Nie mam ich wielu, ale dzięki tobie wiem, gdzie je posadzić.
Troszkę mi trudno się zorientować, co gdzie dosadziłaś, mogłabyś zrobić kilka fotek porównawczych z przed roku, dwóch i obecnie?
Przy zawijasie bukszpanowym masz berberysy ?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.

Szczerze, to było tyle tych zmian, że ja sama się czasami dziwię jak oglądam stare fotki. Może jakieś porównanie później wstawię, ale na to trzeba trochę więcej czasu poświęcić. Przy bukszpanowym zawijasie były begonie, ale przymrozek je zniszczył i są już do wyrwania. W innych miejscach nic begoniom się nie stało.
Pozdrówka ślę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:03, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, widziałam na FB. Gratuluję nagrody i wszystkiego dobrego dla synka.
Nieciekawe to złamanie.

dziękuję Ręka się zrasta, pooowoli ale
Igiełkowy ogródeczek 07:13, 07 paź 2015

Do góry
Gosiu, jakiś czas mnie u ciebie nie było. Ciężko mi ostatnio wszystko ogarnąc. Nadrobiłam jesienne fotki. Cudownie twój ogród się rozrósł. Przeczytałam twoją radę o czosnkach. Nie mam ich wielu, ale dzięki tobie wiem, gdzie je posadzić.
Troszkę mi trudno się zorientować, co gdzie dosadziłaś, mogłabyś zrobić kilka fotek porównawczych z przed roku, dwóch i obecnie?
Przy zawijasie bukszpanowym masz berberysy ?
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Kosolkowa Pasja 02:57, 07 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Waldku, dziękuję też za tą informację. Na bukszpany też może być ?

Iwonko.
Żelazo (Fe) jest aktywatorem w syntezie chlorofilu i niektórych białek. Pierwiastek ten w formie schelatowanej możemy zastosować w drodze oprysku na wszystkie rośliny po uprzednim upewnieniu się, że rośliny zaczynają przejawiać jego niedobór.
A więc wtedy, kiedy dostrzeżemy pierwsze objawy chlorozy.
W parze z opryskiem powinniśmy też zbadać odczyn gleby w której rosną rośliny podatne na tę fizjologiczną chorobę.
Na Łowieckiej 23:22, 06 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, pokażesz te laurowiśnie?
Muszę się o nich poduczyć co i jak. Wiem, że Madżenka też ma. One są zimozielone? Gooooopio zapytam

Pokaże jutro jak tylko urządzę im sesję zdjęciową Dobrze wiedzieć do kogo w razie kłopotów uderzać z pytaniami o pomoc choć mam nadzieję, że takowych nie będzie.. Ja już mam 6 sztuk laurowiśni przy garażu od trzech lat i zero problemu z nimi na szczęście a rosną na totalnym "wygwizdajewie". U rodziców są dwa około 17 - letnie krzaki i również bezobsługowe. Oby tak już zostało..
Tak, one są zimozielone, można je łatwo formować, nie odchorowują cięcia - to nie jest gooooopie pytanie!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:12, 06 paź 2015

Do góry
Danusiu, do ciebie zaglądamy w celu inspiracji. Przecież ci w niczym nie doradzę, bo znasz się lepiej, masz większe doświadczenie i to ja się od ciebie uczę. Więc podglądam jak wszyscy, bo tak szybciej
Pozdrów Witka. Wszystkiego najlepszego
Ogródek Iwony 16:30, 06 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, wczoraj podlewałam bukszpany, a dziś pod nimi ani śladu wody. Ten spory system korzeniowy - to ich atut. każdą kropelkę z ziemi wycisną, jak wody za mało.
Jutro dokończę bukszpany i też tylko podlewać będę.
Aby się dobrze przyjęły. Jest pochmurno, ale deszczu nie widać niestety.
ja też na raty sadzę bukszpany ... planowałam dziś kończyć sporą obwódkę, ale niestety czasu brak
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:50, 06 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Trzmielinę posadzisz w zależności od wielkości sadzonek. Ładnie się rozrasta. W jednym miejscu mam 3 sztuki w szpalerze, a w innym jako dywan powtykane małe gałązki, co się ukorzeniły. Pomysł z trzmieliną fajny

Może jutro podjadę do ogr.i zobaczę czy mają sadzonki
Dziękuję Iwonko.
Czasem słońce czasem deszcz 10:45, 06 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, widziałam plany, chyba musisz troszkę przerzedzić, bo nie zmieścisz. Może te tawułki tam się nie zmieszczą. Ale ogólny zarys podoba mi się.
Zazdroszczę Ci Ambrowca, ja nie mam już miejsca

już wiem źe róża będzie tylko jedna, z tyłu już tak jest więc tawuły miejsce mają, z przodu jest pusto, jeszcze będę rozmyślać
Ja już też miejsca nie mam, a jeszcze tyle bym chciała
Ogród z tatarakiem w tle 07:57, 06 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Przypomnisz mi Kasiu nazwy twoich róż? Bo zapisywałam, ale nie zapisałam z czyjego ogrodu i teraz mam miszmasz w nazwach

Iwonko moje róze nazywają sie kimono. Polecam, ale z tego co wiem, nie są łatwe w zakupie.

pozdr.
Na Łowieckiej 00:58, 06 paź 2015

Do góry
Ilonko, pokażesz te laurowiśnie?
Muszę się o nich poduczyć co i jak. Wiem, że Madżenka też ma. One są zimozielone? Gooooopio zapytam
Tu ma być ogród :) 00:54, 06 paź 2015

Do góry
Przyszłam na fotki.
Dobrze, że stipę zostawiłaś. Dołóż kocimiętkę zamiast żurawek. Będzie git
Na Łowieckiej 23:39, 05 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ilonko, przybywam i macham. Nie masz czasu ostatnio? Pozdrowienia zostawiam

Cześć kochana! No ostatnio jakoś mi doby brakuje ale do Ciebie i kilku innych osób zaglądam regularnie choć często się nie odzywam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies