Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mój ogródek 13:55, 30 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Oj tam przecież to dopiero początek stycznia będzie jeszcze mróz. Przyjdzie że wschodu nie możliwe aby w Moskwie plusowe temperatury były.
Ale do wiosny bliżej niż dalej. Najgorsze w tej pogodzie to zmienność codziennie coś innego nie ma np kilka dni słońca. Codziennie albo leje, wieje wiatr i szaro biuro i ponuro.

Nie lubię takiej zmiennej pogody. Skoro jest jeszcze zima to powinno być zimowo, A tu klops plusowe temperatury i deszcze.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:26, 30 sty 2018

Do góry
Jeszcze chciałam zapytać czy królowa to jeden krzak czy więcej bo taki upasiony.

Tak, to jest jeden krzaczek. Rzeczywiście, już bardzo "upasiony"
Czeka go w tym roku prześwietlenie
Ptasi gaj 11:23, 30 sty 2018

Do góry
Rok temu 29 styczeń było mroźno

Ptasi gaj 11:13, 30 sty 2018

Do góry
Dzisiaj w nocy 9 na plusie, wiatr i deszcz temperatura obecnie 12. To nie normalne. Pamiętam taka zimę 4 brzozy mi poszły puściły soki potem przyszedł mróz. Zresztą w zeszłym roku w maju było tak samo.

Tak było dokładnie rok temu u nas.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:09, 30 sty 2018

Do góry
Jeszcze chciałam zapytać czy królowa to jeden krzak czy więcej bo taki upasiony.

Chodzi ci o QoS? Nigdzie nie moge jej dostac, jak gdzies znajdziesz do daj cynk pls
Ogrodowe kreacje 11:08, 30 sty 2018

Do góry
Można sobie dużo chcieć natura sama sobą zarządza. Na razie wieje, że głowę urywa. Ma być jeszcze zima. Bardzo źle znoszę takie dni nijakie dół u mnie na całego.
Pozdrawiam
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:37, 29 sty 2018

Do góry
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:35, 29 sty 2018

Do góry
W sierpniu podsypuję przy okazji nawożenia trawnika jesiennym. Przycina na zimę prawie wszystkie róże oprócz pnacych na wys 20-3o cm i palę łodygi, suche liście i nie tylko opadłe liście i płatki róż usuwam odkurzaczem i Pasłęk.
Od stukać nie mam chorób grzybowych ani mszycy. Poprzedni rok u nas był bardzo mokry.

Cudna ta królowa na pewno kupię. Róże kupowałam w 2014 i 2015 Kordesa z jednych jestem zadowolona z drugich nie, ale daje jeszcze szansę. Wcześniej kupowałam byle co i wszędzie nie znam nazw, ale też ładnie rosną już ładne krzaki. Żebym była wcześniej na ogrodówisko inaczej bym kupowała.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:42, 29 sty 2018

Do góry
U mnie dużo ptaków na berberysach przylatuja chmara jeden odlatuja i reszta za nim. Berberysy do tej pory byly nie tkniete owoców co nie miara widocznie teraz po przymrozkach są najlepsze. Ptak też mądry.

Ptaki wiedzą gdzie szukać , u nas jeszcze wszystkiego nie objadły, ale może dobrze, że na luty sobie zostawiły
Słoneczny Ogród 12:05, 29 sty 2018

Do góry
Prosiłam Kasię bawarke aby mi też wkleiła ta fotę na moim wątku.
Słoneczny Ogród 12:02, 29 sty 2018

Do góry
Daria na str 133 to New d.... Piękna u mnie też by taka była jakbym nie obcinam. Nie wiedziałam co to za róża i obcinalam prawie do ziemi. Teraz odrasta. Ma już korzeń rozrosniety teraz da czadu. Jeszcze ma paki kwiatowe po mrozach i zielone liście.
Bawarka 11:53, 29 sty 2018

Do góry
Kasiu witam. Byłam u Darii znowu widziałam piękność New..
Miałabym prośbę wklej na moim wątku ta fotkę. Sprlnij moje życzenie. Bardzo ładna będę czekać kiedy u mnie takie wyrośną
Pozdrawiam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:42, 29 sty 2018

Do góry
U mnie dużo ptaków na berberysach przylatuja chmara jeden odlatuja i reszta za nim. Berberysy do tej pory byly nie tkniete owoców co nie miara widocznie teraz po przymrozkach są najlepsze. Ptak też mądry.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:35, 29 sty 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
Wlasnie skonczylam i musze sie pochwalic
Mirellko dziekuje za pomysl
Poniewaz zima juz powoli sie konczy zabieram sie jutro za dzierganie wiosennego

Witam. Jaka u ciebie zima. Słabo prosiłaś o zimę. U nas raz odchodzi raz przychodzi na dzisiaj 10 na plusie tylko wody dużo. Zima ma przyjść znowu pod koniec tygodnia.

Wianek bardzo ładny typowo letni. Czas na świąteczny zielono żółty.
Pozdrawiam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:28, 29 sty 2018

Do góry
Witam Basiu. Już po śniegu tylko jeszcze na pryzmach po odśnieżanie. U nas teraz 10 na plusie i wiatr.
Blaski i cienie nowego życia 10:40, 29 sty 2018

Do góry
To tuja Żywotnik zachodni Aurescens. Odnośnie dereni odpiszę trochę później. Zmieniłam sprzęt i mam mało zdj derenia w nowym. Może w telefonie, ale też mało się przegrało. Jeszcze może spróbuję zaraz.

Acha. No myślałam że jakiś wolno rosnący stożek. To może latem zrobisz porównanie dereni, w tej sytuacji się nie pali.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:16, 28 sty 2018

Do góry
Janka jeszcze raz przejrzałam cały wątek portrety różane i od typu do str. 233. To się w głowie nie mieści co ty tam masz w swoim ogrodzie. Róże tak piękne, jak one kwitną takie okazy. Np. królowa szwedzka jak długo u ciebie przecudny krzak juz okazały.
Spisałam sobie co niektóre róże, gdzieś widziałam listę które się nie sprawdzają u ciebie, dajesz im szansę itd.
Jak spiszę to zapytam czy dobrze wybrałam.
Tak masz wszystko poutykane, ale jak to wszystko współgra. U ciebie zawsze cieplej niż u mnie. W zeszłym roku dużo róż wiosną zmarzło i na nowo musiały nawiązywać pączki.
Też pod róże każdego roku np. w marcu daję obornik, później w czasie kwitnienia daję nawóz granulowany pod róże następna dawka w sierpniu.

U mnie Karen... rośnie pięknie i ma piękne kwiaty nie mogę na nią narzekać jestem nią zauroczona dostałam ją z okazji odwiedzin była dana z serca i tak się odwdzięcza. Rośnie osłonięta kwitnie przez cały czas.

Jeszcze raz pięknie.
Blaski i cienie nowego życia 21:43, 28 sty 2018

Do góry
To tuja Żywotnik zachodni Aurescens. Odnośnie dereni odpiszę trochę później. Zmieniłam sprzęt i mam mało zdj derenia w nowym. Może w telefonie, ale też mało się przegrało. Jeszcze może spróbuję zaraz.
Ptasi gaj 21:40, 28 sty 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jeszcze wypatrzyłam takie zdjęcie. Czy to drzewko koło miskanta
To tuja czy coś innego?

Pozdr.
Urszula to Tuja Żywotnik zachodni Aurescens. poczytaj w necie.

Ptasi gaj 21:23, 28 sty 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Derenie bardzo lubię też mam kilka, zimą są świetne, a niektóre jesienią się przebarwiają

Przebarwiają się właśnie liście derenia sibirica tego który ma pędy zimą czerwona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies