Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 22:13, 14 mar 2018

AgataM napisał(a)
Souvenir du Docteur Jamain ( zdjęcie z ogrodu Helenki)

O takiej róży kiedyś Ci mówiłam, tzn o takim kolorze.. Poczytałam o niej trochę. Może przy ogrodzeniu będzie rosła bo tam nawiezioną mam glinę. Tylko szukam gdzie mają w szkółkach....
Ja ją zamówiłam we Floribundzie.
AgataM 22:14, 14 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Ja ją zamówiłam we Floribundzie.

Potrzebuję 8 sadzonek
Dorota123 22:19, 14 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Dorota przesledzilam wątek kilka stron wstecz piękna wiosna bzowo-rozanecznikowa. Aż się chce żyć jak widzi ten wybuch kwiatów wiosna. Już nie długo.
Widzę, że różany szał u ciebie u mnie też. Zamówiłam kilka bo mi się podobały ale nie wiem gdzie posadzę na razie w głowie przesadzam. 4 lata temu posadziłam Róże na chybił trafil i teraz trzeba to uporządkować.
Podejmuje decyzje w ostatnim momencie przed sadzenie, jak nie będzie pasowało to przesądza.

Czekam na tę wiosnę z utęsknieniem, ale ogrom prac wiosennych mnie przeraża, nie wiem jak dam radę. Już kiedyś zastanawiałam się nad ogródkiem mniej obsługowym, ale niestety taki chyba nie istnieje. Ja już się zastanawiam nad zestawieniem róż, bo raczej nie chciałabym przesadzać. Za dużo zachodu, lepiej pomyśleć wcześniej, żeby sobie roboty nie dokładać. Tylko, że wybrałam duże róże a mało miejsca na nie przeznaczam, więc trzeba dobrze pokombinować.
Dorota123 22:22, 14 mar 2018

AgataM napisał(a)

Potrzebuję 8 sadzonek
służę pomocą https://www.floribunda.pl/souvenir-du-docteur-jamain-id-2331.html
Waclaw 22:42, 14 mar 2018

Doroto,
odwiedziłem Twoją wizytówkę, jestem pod wrażeniem
Pięknie masz!

Ja dopiero zaczynam i kupiłem róże we Floribundzie. Czekam na przesyłkę.
Milka 06:37, 15 mar 2018

Dorotko, nie ma ogrodow bezobslugowych, ja niby ograniczam, mnostwo wywalam, a roboty nie ubywa
Dorota123 09:35, 15 mar 2018

Waclaw napisał(a)
Doroto,
odwiedziłem Twoją wizytówkę, jestem pod wrażeniem
Pięknie masz!

Ja dopiero zaczynam i kupiłem róże we Floribundzie. Czekam na przesyłkę.
Miło mi, że do mnie trafiłeś i na dodatek podoba Ci się u mnie. od czasu mojego pobytu na Ogrodowisku wiele się u mnie zmieniło. Kiedyś królowały u mnie czerwone szałwie, żółte śmierdziuszki i ogromne łany cynii. Teraz mam prawie same byliny, zaoszczędza to pracy związanej z wysiewaniem.
Daj znać jak dostaniesz róże i pokaż u siebie zdjęcia sadzonek.
Dorota123 09:41, 15 mar 2018

Milka napisał(a)
Dorotko, nie ma ogrodow bezobslugowych, ja niby ograniczam, mnostwo wywalam, a roboty nie ubywa
Wiem, że nie da się uprościć ogrodu, kupiłam sobie odkurzacz ogrodowy, dobre nożyce akumulatorowe do cięcia bukszpanów. To trochę upraszcza pracę, ale niestety samo nic się nie zrobi. Mam ok. 100 krzewów, które muszę ciąć, nie licząc obwódek, pochłania to sporo czasu. Pracę w ogródku lubiłam, ale teraz sprawia mi to problem i jestem tym przerażona. Zamiast wywalać tak jak Ty to ja jeszcze dokupiłam sobie róż.
marba 10:31, 15 mar 2018

Dorota123 napisał(a)
Wiem, że nie da się uprościć ogrodu, kupiłam sobie odkurzacz ogrodowy, dobre nożyce akumulatorowe do cięcia bukszpanów. To trochę upraszcza pracę, ale niestety samo nic się nie zrobi. Mam ok. 100 krzewów, które muszę ciąć, nie licząc obwódek, pochłania to sporo czasu. Pracę w ogródku lubiłam, ale teraz sprawia mi to problem i jestem tym przerażona. Zamiast wywalać tak jak Ty to ja jeszcze dokupiłam sobie róż.

Dorotko, doskonale Cię rozumiem. Też postanowiłam zrezygnować z róż i co? Dokupiłam jeszcze dwie.
Rench 13:07, 15 mar 2018

Fajne róże zamówiłaś,większość z nich mam. MME ISAAC PEREIRE po 2 roku ma pędy 2m. Trzeba ją podpinać do podpory bo ma kwiaty przewieszające się. Pięknie pachnie i drugie kwitnienie też jest obfite.
Jakie odmiany jeżówek nposiałaś ?