Czekam na tę wiosnę z utęsknieniem, ale ogrom prac wiosennych mnie przeraża, nie wiem jak dam radę. Już kiedyś zastanawiałam się nad ogródkiem mniej obsługowym, ale niestety taki chyba nie istnieje. Ja już się zastanawiam nad zestawieniem róż, bo raczej nie chciałabym przesadzać. Za dużo zachodu, lepiej pomyśleć wcześniej, żeby sobie roboty nie dokładać. Tylko, że wybrałam duże róże a mało miejsca na nie przeznaczam, więc trzeba dobrze pokombinować.
Miło mi, że do mnie trafiłeś i na dodatek podoba Ci się u mnie. od czasu mojego pobytu na Ogrodowisku wiele się u mnie zmieniło. Kiedyś królowały u mnie czerwone szałwie, żółte śmierdziuszki i ogromne łany cynii. Teraz mam prawie same byliny, zaoszczędza to pracy związanej z wysiewaniem.
Daj znać jak dostaniesz róże i pokaż u siebie zdjęcia sadzonek.
Wiem, że nie da się uprościć ogrodu, kupiłam sobie odkurzacz ogrodowy, dobre nożyce akumulatorowe do cięcia bukszpanów. To trochę upraszcza pracę, ale niestety samo nic się nie zrobi. Mam ok. 100 krzewów, które muszę ciąć, nie licząc obwódek, pochłania to sporo czasu. Pracę w ogródku lubiłam, ale teraz sprawia mi to problem i jestem tym przerażona. Zamiast wywalać tak jak Ty to ja jeszcze dokupiłam sobie róż.
Fajne róże zamówiłaś,większość z nich mam. MME ISAAC PEREIRE po 2 roku ma pędy 2m. Trzeba ją podpinać do podpory bo ma kwiaty przewieszające się. Pięknie pachnie i drugie kwitnienie też jest obfite.
Jakie odmiany jeżówek nposiałaś ?