Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 22:32, 13 mar 2018

Katkak napisał(a)

To właśnie o niej Ci przez tel mówiłam.

Nie dziwie się, że się nie oparłaś ja tez nie potrafiłam
sylwia_slomc... 22:33, 13 mar 2018

Katkak napisał(a)
Fajna ta rabata będzie

Zobaczymy jak mi wyjdzie bo jeszcze muszę zrobić ścieżkę do tronu i przejście na mostek nad rowem, którego jeszcze nie ma
Brzozowadzie... 22:37, 13 mar 2018

O, jak pięknie wygląda ten Wasz ogród w słońcu! I super macie to miejsce na stół zrobione!
Waclaw 23:16, 13 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Takie wianuszki poczyniłam na szybko na tych moich podkładach i jednym z odzysku

ale super!
Zdolna jesteś
anka_ 00:16, 14 mar 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak te w ogrodzie, żeby się napoiły przed zapowiadanym ochłodzeniem....bo nie wiadomo ile potrwa , a u nas nie pada jak na razie.
Dzisiaj Aniu poszła paczka Na dniach spodziewaj się listonoszaI dokładnie gazety przepatrz bo masz też niespodziankę
Rany.... jak ja bym ci z chęcią trochę (a w zasadzie duuużo) tej wilgoci oddała. U mnie bagno, a w okolicy całe hektary pod wodą. Masakra. Natura to nie równo rozdziela.
Buziaki...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 01:31, 14 mar 2018

Waclaw napisał(a)

ale super!
Zdolna jesteś

DziękiJak mam czas to coś tam kombinuję, odkąd mam ogród to tego czasu na kombinowanie mniej
sylwia_slomc... 01:32, 14 mar 2018

Brzozowadziewczyna napisał(a)
O, jak pięknie wygląda ten Wasz ogród w słońcu! I super macie to miejsce na stół zrobione!

To miejsce to kiedyś ma być Bacówka, ale ciągle odwagi mi brak, żeby się za nią wziąć
sylwia_slomc... 01:35, 14 mar 2018

anka_ napisał(a)
Rany.... jak ja bym ci z chęcią trochę (a w zasadzie duuużo) tej wilgoci oddała. U mnie bagno, a w okolicy całe hektary pod wodą. Masakra. Natura to nie równo rozdziela.
Buziaki...
U nas już trochę podeschło, a rodki się nie napiły bo głębiej ziemia była zmarznięta wiec je dopajam
ElzbietaFranka 08:48, 14 mar 2018

Najbardziej się cieszę, jak przeglądam stare foty i porównuję z teraźniejszością. Wprost nie do u wierzenia że tak wszystko mogło się zmienić. Ciężka pracą i nakładem finansowym można zmienić bardzo dużo.

Anka pisała o wilgoci to fakt Mazowsze większości ma gline pod humusem. Glina wody nie przepuszcza jak się trafia lata deszczowe to masakra. Sądy stoją w wodzie. U mnie też w części ogrodu dużo wody ale przez mrozy sporo opadło, więc czekam na mróz a nie na śnieg jak to zapowiadają.
sylwia_slomc... 11:18, 14 mar 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Najbardziej się cieszę, jak przeglądam stare foty i porównuję z teraźniejszością. Wprost nie do u wierzenia że tak wszystko mogło się zmienić. Ciężka pracą i nakładem finansowym można zmienić bardzo dużo.

Anka pisała o wilgoci to fakt Mazowsze większości ma gline pod humusem. Glina wody nie przepuszcza jak się trafia lata deszczowe to masakra. Sądy stoją w wodzie. U mnie też w części ogrodu dużo wody ale przez mrozy sporo opadło, więc czekam na mróz a nie na śnieg jak to zapowiadają.

Najfajniej jak się porówna stare fotki z nowymi to różnica najbardziej widoczna Ja teraz w zimie jak oglądałam swoje fotki z sezonu to uwierzyć nie mogłam, że to mój ogród oglądam. Baaaardzo już mi się podoba....nawet chyba te z wiosny lata teraz bardziej niż w lecie Jak to doceniamy co mamy jak nie widać, ale za chwilkę znów wybuchną kolory
Faktycznie macie problem z ta woda, ja u siebie drżę tylko jak jest bardzo dużo śniegu i idzie Halny, albo jak dłuuugo obficie pada, a najbardziej się martwię gwałtownym krótkotrwałym opadem, bo moje usytuowanie ogrodu i rowu powoduje, że rów wtedy występuje z brzegów jak rzeka raz rozlał na szerokości 60 metrów, budynki gospodarcze do kolan w wodzie miałam , a na dużym ogrodzie szła woda do wysokości ogniska. Tego i wichur( przez orzecha)oraz gradu boję się najbardziej