Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogród Bogusława 08:02, 01 paź 2015

Do góry
Cudne te pajęczynki. Jak serwetki.
Ogródek Iwony 07:50, 01 paź 2015

Do góry
Milego dnia wszystkim życzę.
Będę wieczorkiem i poodpisuję na posty.
Dziś przede mną długi dzień :
Praca
Lekarz
Chór
Forum
Ogródek Iwony 07:47, 01 paź 2015

Do góry
Wczoraj była ładna pogoda. Śliczna. Posiedziałam z kawką na tarasie.
Troszkę krótko, bo po pracy ( miałam szybko koniec ) poleciałam do ogrodu posadzić lilie. Wysokie wylądowały pod oknem jadalni, aby wchodziły kwiatami w okno i pachniały.
Przesadziłam fioletową budleję. Betonowy płot w tym momencie jest atutem, bo będzie dla niej odpowiednim tłem.

Zdążyłam jeszcze zrobić dobry obiad i serniczkowy deser i czekałam na moich chłopaków. Wczoraj zjechali do domu na kawusię. Najstarszy syn tylko dwa dni jest w kraju i znowu wyjeżdza do pracy. Wczoraj zatem przyjechał razem ze Zbyszkiem, abyśmy sobie razem posiedzieli

Robi się już nocami zimno. Rano jak wyjeżdzali o 4.30 - skrobak do szyb był użyty.

Postanowiłam więc zakończyć przesadzanie. Chciałam ruszyć jeszcze lawendę, ale boję się, czy się przyjmie.
Zostawię chyba do wiosny.

Zostały więc jeszcze cebulowe.
Ogrodowy song 07:35, 01 paź 2015

Do góry
Ewa, ja się na twoim planie nie mogę rozpoznać. Nad którą rabatą dumasz? Bo ja tam widzę strzałkę, która wszystko zasłania.
Byliny przy ważywach myślę ze wystarczą. Będzie lepsze dojście do warzywniaka niż przy obwódce.
Czy tam się zmieszczą buki?
Nie zacienią warzywniaka ?
Ogródek Iwony 18:40, 30 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
.... z miskantem Klaine Fontanne

Iwonko ja przyszłam się dopytać o tą twoją perełkę. Czy ten miskant od początku ma takie srebrzysto-białe wiechy? Bo jeden z moich pięciu które zakwitły to Kleine Fontanne (wg zamówienia), ale żaden nie ma takiej barwy.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 08:19, 30 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Gosiu, wreszcie znalazłam chwilkę, to wpadłam. Ogród ładnie podrósł, wszystko ślicznie wygląda. Powiedz mi, jakie masz podłoże pod basen? Nie wiem, jak zaplanować na przyszły rok miejsce? Podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie

Iwonko fajnie, że jesteś
Dziękuję, ogród faktycznie trochę wyrósł
Jeśli chodzi o nawierzchnię pod basenem to jeszcze nie jest zrobiona.Może uda się w tym roku.Zobaczymy.Chcemy zrobić kostkę taką jak mamy na ścieżkach z obrzeżem granitowym.U wielu znajomych to się sprawdza
Buziaczki kochana.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:19, 30 wrz 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

W stipie miałam jezowki rok temu i absolutnie to polaczenie sie długookresowo nie sprawdza. Stipa zdominowła jezowki, ktore mi zanikały. Dopiero po wykopaniu stipy jezówki wypusciły piekne zdrowe liscie i zaczna w tym tygodniu kwitnąć.....
Sesleria nie jest tak ekspansywna . Dlatego u mnie teraz Green Jewel będzie w sesleri. To takie nieoczywiste rozne zielone kolory

Potwierdzam. Ja ostatecznie przekopałam jeżówki w inne miejsce.
Ogród z tatarakiem w tle 07:15, 30 wrz 2015

Do góry
Wyszło bardzo elegancko Kasiu.
Masz coraz ładniejszy ten twój ogród.
Widzę, że te twoje róże cały czas kwitną. Lubię takie.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 00:24, 30 wrz 2015

Do góry
Gosiu, wreszcie znalazłam chwilkę, to wpadłam. Ogród ładnie podrósł, wszystko ślicznie wygląda. Powiedz mi, jakie masz podłoże pod basen? Nie wiem, jak zaplanować na przyszły rok miejsce? Podpowiesz?
Pozdrawiam serdecznie
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 22:30, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, bardzo mi się podoba uporządkowanie w twoim ogrodzie

Dzięki Iwonko, że zajrzałaś to chyba tylko na zdjęciach...bo ciągle mi się wydaje, że u mnie wszystko w jakimś nieładzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:01, 29 wrz 2015

Do góry
Ana, widziałam na FB. Gratuluję nagrody i wszystkiego dobrego dla synka.
Nieciekawe to złamanie.
Ogród z widokiem na jezioro 21:58, 29 wrz 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Dziś, po niewielkim deszczu

Jolu, pięknie. Pozdrowienia zostawiam
Jurajski Ogród 21:57, 29 wrz 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Agnieszko, przydałoby się więcej fotek tego cudownego miejsca. Pozdrowienia zostawiam
Lawendowy zawrót głowy 21:42, 29 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

moj Kamil ma 16 lat kasy w portfelu wiecej niz ja ( tak na usprawiedliwienie ) hihihi

Pewnie dlatego, że nie chodzi po bułki i po drodze po inne rzeczy ogrodowe tak przy okazji
Jola, fotki ogrodu nocą cudne
Odcienie zieleni 21:38, 29 wrz 2015

Do góry
Przyszłam na fotki i nic
Gdzie one siem pytam? Buuuuuuuuuuuu ...
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 21:36, 29 wrz 2015

Do góry
Edytko, bardzo mi się podoba uporządkowanie w twoim ogrodzie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:14, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja Joasię rok temu pytałam .
Cierpliwa z niej kobieta

Joasiu, świetną wycieczkę miałaś
Brakowało wam tylko chyba troszkę słoneczka

Jeśli chodzi i ogród i roślinki to rzeczywiście jestem cierpliwa.
A wiedzą i doświadczeniem zawsze chętnie się dzielę/
pozdrawiam Iwonko
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:12, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Zbyszek, jak po tygodniu wjeżdża na podwórko, najpierw robi obchód ogrodu, niczym pan na włościach i patrzy, co się zmieniło

No bo Zbyszek Iwonko jest panem na włościach
Wilcza Góra 17:15, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
... poranna mgła, rosa, pajęczyna i jesienne asterki ...

Tak patrzę na twoje cudowne zdjęcia i nie mogę wyjść z zachwytu.
Jak pizwolisz, wybiorę trochę fotek twoich i pokażę dzieciakom na zajęciach z fotografii w szkole. Podejrzewam, że nawet by nie wpadły na to, by tak sfotografować naturę. A może jednak? Muszę ich zainspirować. Pozdrowienia zostawiam.
ależ oczywiście, że się zgadzam
mam nadzieję, że będzie się dzieciom podobało

pozdrawiam z Wilczej
Prawie - jak ogród 11:09, 29 wrz 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, bym twój ogród schrupała normalnie.
Zaczyna mi się podobać kostrzewa. Tzn. jej kolor. Miałam nasionka i nie wysiałam, bo już nie miałam miejsca na parapecie. Chyba sobie posieję tej zimy

Do schrupania, to raczej nie polecam I pewnie Cię rozczaruję, ale warzywek nie posiadam Raczej nie moja bajka - nie mam do nich cierpliwości...
Co do kostrzewy - wysiałam w ubiegłym roku. Wzeszły chyba wszystkie nasionka, bo pół wsi rozdzieliłam. Sadziłam na rabatki baaaardzo malutkie sadzonki i już jesienią ładnie wyglądaly. A tak naprawdę masy nabrały w tym roku. I są naprawdę wielkie.
Ale czy mnie kostrzewa zachwyca? Kolor ma faktycznie ładny i świetnie wygląda na tle zielonego, ale... na pełnym słońcu ma mnóstwo suchych źdźbeł i średnio to wygląda. Będę stamtąd usuwać na rzecz bronze form. Z kolei świetnie wygląda w półcieniu... I tu zostanie.
I bądź tu człowieku mądry - wszędzie piszą, ze kostrzewa na słońce i piaski...

Podsumowując, Iwonko - na pewno warto wysiać. Gotowe, wyrośnięte sadzonki widziałam u nas po 20zł...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies