Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

frezja 22:33, 22 wrz 2015

To jeszcze era przedogrodowiskowa..wtedy nie biegałam z aparatem po ogrodziekwiat miał duże płatki biało-kremowe i był dla nas miłym zaskoczeniem;była to młoda sadzonka i teraz tez niewiele urosła..może ma do 50-60cm.Nie dbam o nią jakoś specjalnie ale muszę to zmienić.
frezja 22:41, 22 wrz 2015

Gardener27 napisał(a)
Miałem dzisiaj więcej czasu i mogłem sobie pozwolić na spacer po Twoim ogrodzie Na szczęście watek dopiero się rozkręca i nie musiałem dużo nadrabiać
Moją uwagę przykuł warzywnik bo uwielbiam tą część w ogrodzie Bardzo ładny i wypielęgnowany
Rośliny zdrowe i pięknie kwitnące
Widać że spędzasz tu dużo czasu i sprawia Ci to dużą przyjemność
Pozdrawiam

ogród teraz nabiera rozpędu...
warzywniak jest w fazie przemian ..dostaje obrzeża chodnikowe i wygląda bardzo efektownie,wręcz wzorcowojutro tylko przekopanie rabaty,użyźnienie.Szukam tylko trawek wysokich aby przysłoniły lekko tę część ogrodu...;
frezja 09:51, 23 wrz 2015

Czy w roli przegrody Panicum virgatum 'Kupferhirse'(Proso rózgowate)da radę? ktoś podpowie?
Malgosik 20:12, 23 wrz 2015

Witaj

ogród pooglądałam
widzę, że Danusia Ci trochę podpowiada
frezja 20:26, 23 wrz 2015

troszeczkę podpowiedzi dostałam,niemniej jednak placyk żwirowy niedokończony i ciągle dylemat..co dalej z nim?? dzisiaj układałam kostkę w celu zobrazowania jego nowego planowanego kształtu..ma być zaokrąglony dłuższy brzeg prostokąta;muszę działać,bo zima mnie zastanie w niezdecydowaniu

a może Danusia znajdzie chwilę i coś podpowie...
paula23 00:11, 24 wrz 2015

frezja napisał(a)
Czy w roli przegrody Panicum virgatum 'Kupferhirse'(Proso rózgowate)da radę? ktoś podpowie?

Nie miałam z nim jeszcze doczynienia ale wygląda bardzo ładnie
frezja 15:42, 30 wrz 2015

Gardenarium napisał(a)
Wiem, że wstawiłaś plan, ale niejasne jest, gdzie jest wejście do tej części ogrodu, inne szczegóły, rabatę z lewej jest za duża

Witam Danusiu...mam nadzieję,że zaglądasz)

dzisiaj udało mi się zrobić fotki dokończonej rabaty -warzywnika,która miała być otoczona bukami..spójrz swoim fachowym okiem;sprawa raczej -chyba- się komplikuje gdyż na szerokość ma ta rabata 1,60(wąsko...co??) i długa na 5 m.Myślę,że wysokie byliny dałyby radę..trochę już tego mam i tylko czekać na przyrost.

Wspomniałaś kiedyś,że część rabaty żwirowej jest za duża..co mogę tam zmienić? cyprysiki w ilości 7 szt.stanowią tło dla hortensji(mało widoczne teraz,bo pierwszoroczne)oraz dla traw,jeżówek..;

frezja 15:56, 30 wrz 2015

czy można jeszcze wysiać facelię??
paula23 21:53, 30 wrz 2015

Witam się
Trzymam kciuki za kolejną rabatke
Iwk4 07:35, 01 paź 2015

Ewa, ja się na twoim planie nie mogę rozpoznać. Nad którą rabatą dumasz? Bo ja tam widzę strzałkę, która wszystko zasłania.
Byliny przy ważywach myślę ze wystarczą. Będzie lepsze dojście do warzywniaka niż przy obwódce.
Czy tam się zmieszczą buki?
Nie zacienią warzywniaka ?