Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:13, 17 kwi 2012

Do góry
Tulipany

Piwonia

Lilie
W cieniu - zacieniona 21:32, 16 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
bedzie ciemnoniebieski kwiat a lilie w donicy dożywiałaś?

Tylko nawozem do doniczkowych.
W cieniu - zacieniona 21:27, 16 kwi 2012

Do góry
bedzie ciemnoniebieski kwiat a lilie w donicy dożywiałaś?
W cieniu - zacieniona 20:14, 16 kwi 2012

Do góry
hania napisał(a)
piękne kolory mają te lilie....białofiolet

Te lilie to Netty's Pride.Są śliczne.
W cieniu - zacieniona 20:09, 16 kwi 2012

Do góry
piękne kolory mają te lilie....białofiolet
W cieniu - zacieniona 20:09, 16 kwi 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
O, ładniutki i wysoki!
Bogusiu, ten podpędzony będzie kwitnąć już w lipcu. Posadzone do gruntu w końcu kwietnia zakwitną dużo później, bo we wrześniu.
A lilie śliczne, pachną pewnie obłędnie...
Moje w gruncie

Dosadzę je po przekwitnięciu,będzie ich razem 5,mam nadzieję,że zrobi się piękna kępa,podobają mi się.
W cieniu - zacieniona 20:06, 16 kwi 2012

Do góry
O, ładniutki i wysoki!
Bogusiu, ten podpędzony będzie kwitnąć już w lipcu. Posadzone do gruntu w końcu kwietnia zakwitną dużo później, bo we wrześniu.
A lilie śliczne, pachną pewnie obłędnie...
Moje w gruncie
Moje roślinki 11:03, 16 kwi 2012

Do góry
Małgosiu,u mnie też są straty.Róże pomarzły,cebulowe też Nawet lilie nie wszystkie wychodzą,co mnie smuci bardzo.
Bogusiu,teraz muszę poczekać z nowymi roślinami do czasu aż wszystko będę mogła zobaczyć i wtedy zadecyduję co gdzie jeszcze ewentualnie by się przydało.Moje rabaty są w miarę młode i wszystko musi się rozrosnąć,muszę dać roślinom miejsce i cierpliwie czekać Mam jeszcze taki mały kawałek do zagospodarowania,ale zostawiam to sobie na następny rok.W tym roku tylko posadzę coś pod płotem,żeby trochę od sąsiadów się odgrodzić,a szaleć będę tam na wiosnę.Powoli i nic na siłę,bo pośpiech jest złym doradcą
A dzisiaj zimno,nie pada,ale wieje i ogólnie przyjemnie nie jest
W cieniu - zacieniona 23:18, 15 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
a co rośnie pod "żywcem"
Posadzone lilie,acant.Musiałam zabezpieczyć przed kocurami,roślinki jeszcze młode.Sąsiadka ma koty i u niej jest zbiórka.
zielonastrefa 19:12, 15 kwi 2012

Do góry
A to część moich zakupów. Lilie św Józefa

po 2,5/szt
liliowiec Joan Senior

i moje rozmnażane w tamtym roku róże - moja duma

Pięknie przezimowały i rosną w oczach. Zastanawiam się tylko czy za jakiś miesiąc będę mogła je przesadzić w miejsce docelowe?
W cieniu - zacieniona 01:28, 15 kwi 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Bogusiu Antre miala dzwonki ja też mialam
Pamiętam Aniu,że miałyście.Nie wiem tylko czy siałyście do gruntu?Moje bardzo wybiegają.
Wróciłam z zacienionej,zdjęć nie robiłam,zrobię jutro.Miałam dużo pracy,nareszcie mogłam wsadzić lilie do ziemi,inaczej doczekałabym się kwiatów w doniczusiach.
Śniegu nie ma ,stopniał,ziemia jeszcze nienagrzana ale coś tam z bylin już wkopałam,zostawiłam tylko w piwnicy ciepłolubne no i w domu jednoroczne.Wsadziłam kilka dymek,jakieś małe ukorzenione bukszpaniki,bratki.Słoneczko grzało ale był zimny wiatr od jeziora.Tulipanów... będzie tylko kilka kwiatów,porosły jakieś ogromniaste liście,nie wiem czemu.Hiacynty się ociągają i ledwie je widać,korony podmarzły.Na stanowisku tylko pokornie stoi ciemiernik...taki mikro,ale jest.Pierwiosnki gruzińskie dopiero się budzą...Pączków na hortensjach jeszcze nie widać,tylko na azalii są grubaski...Ogólnie nie jest aż tak zle,myślałam,że będzie gorzej po tym niespodziewanym śnieżeniu,ale natura się wybroniła.

wiesz Bogusiu ten śnieg zapewne dużo ochronił Tobie roślinek przed tym ostatnim mrozem, a u mnie niestety nie Ja dzwonki wysiewałam w domu i pikowałam do gruntu, ładniutkie były ale nie urosły tak jak u Ani_tre, bo zagłuszyły je tytonie, w tym roku nie wysiewałam ani jednych ani drugich chyba ,że przeżyły nasionka w ziemi jak u cynii, które powychodziły, mam zaległości w czytaniu wątków, u niektórych po 10 stron, jak się obejrzałam była 00.00, dzisiaj jestem spóźniona u Ciebie, milej niedzieli
Ogrodnik mimo woli 21:10, 14 kwi 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Asc ogórasy dają brać pychota
Fajnie ten dzwonek w tej szczelinie ...
Anka u ciebie wszystko ekstra zwisa Truskawki ,dzwonki ))))))
Ja też lubię rośliny zwisające .Piszę też chociaż masz tyle różności ,że nie mam pojęcia co ty tak naprawdę kochasz najbardziej ...

Tak ,tak wszystko mi zwisa.... a najbardziej opinie tych których nie lubie

Wiesz co marta..ja chyba lubię wszystko co ma jakąkolwiek wartość wizualną, zapachową, sentymentalną.... z kwiatów napewno moje faworytki to piwonie, lilie, liliowce i wszystkie wiosenne cebulowe. Z krzewów to rh i lilaki (bzy), hortensje (oprócz ogrodowych bo kapryśne) i hibiskusy.

Prostuję, moje truskawki miały być pienne....... a były tylko zwisające i rozpełzajace
Poza tym zwisa mi mocno wiśnia... trzeba było podciąć w zeszłym roku....zwisa mi jarzębina...trzeba będzie zrobić podkop pod gałęzie na metr..... już gałęzie leżą na ziemi.

W cieniu - zacieniona 18:34, 14 kwi 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusiu Antre miala dzwonki ja też mialam
Pamiętam Aniu,że miałyście.Nie wiem tylko czy siałyście do gruntu?Moje bardzo wybiegają.
Wróciłam z zacienionej,zdjęć nie robiłam,zrobię jutro.Miałam dużo pracy,nareszcie mogłam wsadzić lilie do ziemi,inaczej doczekałabym się kwiatów w doniczusiach.
Śniegu nie ma ,stopniał,ziemia jeszcze nienagrzana ale coś tam z bylin już wkopałam,zostawiłam tylko w piwnicy ciepłolubne no i w domu jednoroczne.Wsadziłam kilka dymek,jakieś małe ukorzenione bukszpaniki,bratki.Słoneczko grzało ale był zimny wiatr od jeziora.Tulipanów... będzie tylko kilka kwiatów,porosły jakieś ogromniaste liście,nie wiem czemu.Hiacynty się ociągają i ledwie je widać,korony podmarzły.Na stanowisku tylko pokornie stoi ciemiernik...taki mikro,ale jest.Pierwiosnki gruzińskie dopiero się budzą...Pączków na hortensjach jeszcze nie widać,tylko na azalii są grubaski...Ogólnie nie jest aż tak zle,myślałam,że będzie gorzej po tym niespodziewanym śnieżeniu,ale natura się wybroniła.
Ogród Danuszy - odsłona 2 11:30, 14 kwi 2012

Do góry
oraz szczaw lubczyk łubin i lilie sie rozrosły te wielkie

Moje roślinki 21:39, 13 kwi 2012

Do góry
Mam nadzieję,że jeszcze kilka wyjdzie,tak lubię lilie Jedne z piękniejszych kwiatów!
Moje roślinki 21:23, 13 kwi 2012

Do góry
Ja w zeszłym roku tyle słoików ogórków zakisiłam,że teraz rozdaję po rodzinie
Lilie widać,ale nie wszystkie.Wyszły te,które posadziłam w marcu i stare takie trzyletnie (wypuściły nawet młode lilijki po bokach).Za to nie wyszły te,które kwitły w zeszłym po raz pierwszy.Jedną wykopałam z ciekawości i wygląda na przemarzniętą
Moje roślinki 21:18, 13 kwi 2012

Do góry
Ja kalarepke też mogłabym caly czas wcinac a i w sumie trzeba szybko zjadac bo im starsza tym bardziej twarda sie robi niestety..
oj kochana akurat truskawki nas lubia, co roku daja nam duzo owocow, trzeba bylo jednak dosadzic bo rzeka wylala i zabrala dosc duzo.. a przetworow robie tyle ze nie nadazamy z jedzeniem mieszkam na wsi wiec i innych owocow pod dostatkiem
powiedz mi prosze widac juz lilie u Cb ?
Las - czarodziejski ogród 19:59, 13 kwi 2012

Do góry
W całym lesie pozakładali budki dla ptaków

Lilie złotogłów też już powychodziły spod lisci

Bajszowe klimaty 01:31, 13 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Obejrzałam...piękne czerwone żuczki Te to chociaż są ładne..... wolę poskrzypkę niż ślimaki....zdecydowanie

Aniu musisz je uczciwie zbierać bo mogą nieźle lilie załatwić, ja zbieram codziennie nawet 2 x dziennie bo one przylatują cały czas na lilie i jaj składają mało, kopulują na nich ja brzydzę się stonki
Bajszowe klimaty 23:06, 12 kwi 2012

Do góry
bajsza napisał(a)
Żałuję, ze tu nie można filmików wstawiać mam taki z zeszłego roku jak na tle tej lili tai chi ćwiczyłam.
Co do cukrzycy, to ja mam genetyczną po babci, praca w ogrodzie powoduje, że cukier spada mi i mogę sobie zjeść dzięki temu lody, które uwielbiam. Na szczęście jeszcze na tabletkach jestem. A co do robali to dziękuję, będę je zbierała i co z nimi do skrzynki na śmieci starczy najlepiej w zakorkowanym słoiczku, beee masakra, trudno będę musiała się przełamać, one robią na te lilie takie czarne kupy a fe. A te tulipanki to już się pojawiały wcześniej, ale były malutkie i bez pąków kwiatowych, kurczę to mówisz, że mam wszystkie pozaznaczać - może im kokardki, ale jak przejdzie kosiarka, to i kokardki pościna. Głupia sprawa chyba wszystkich nie uda się przenieść.
Dzięki dziewczyny odzyskuję przy Was siły. W sumie, to mogłoby popadać z jeden dzień, bo już mi się bałagan w domu zrobił przez ten ogród. Straszne jest to, że jak zasypiam to już myślę, co mam jutro robić wogrodzie.

Te czarne k.. tez trzeba zebrać -to jajeczka....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies