Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W cieniu - zacieniona

W cieniu - zacieniona

bogumila 14:29, 13 kwi 2012

jotka napisał(a)
Może po zdjęciach poznasz??? Będzie wiadomo ile czasu jej trzeba nastepnym razem
5 marca już były wschody.Ty zapisywałaś terminy wysiewu?
jotka 14:33, 13 kwi 2012

bogumila_bienko napisał(a)

Może po zdjęciach poznasz??? Będzie wiadomo ile czasu jej trzeba nastepnym razem

Staram się, ale robiłam to na doniczkach, a potem poszło przy pikowaniu w zapomnienie. Staram sie termin wysiewu brać z sugerowanych na opakowaniu. Zreszta w tym roku siałam wnp, pomidowr w różnych terminach - tak na wszelki wypadek, bo nigdy nie wiadomo co nam przyniesie pogoda.
bogumila 14:45, 13 kwi 2012

jotka napisał(a)

Staram się, ale robiłam to na doniczkach, a potem poszło przy pikowaniu w zapomnienie. Staram sie termin wysiewu brać z sugerowanych na opakowaniu. Zreszta w tym roku siałam wnp, pomidowr w różnych terminach - tak na wszelki wypadek, bo nigdy nie wiadomo co nam przyniesie pogoda.
Wysiewałam w trzech terminach dzwony irlandzkie,pierwsze są bardzo wysokie,też je szczypię,może następne będą lepiej wyglądać,albo mam takie nieciekawe nasiona.Nie wiem jak wyglądają prawidłowe siewki,nigdy dzwonów nie miałam,może wysieję resztę do gruntu...ale u mnie z gruntu to mam dopiero na jesieni i dlatego chciałam je trochę podpędzić.
bajsza 20:09, 13 kwi 2012

Jakbyś mogła mi linka kopsnąć na te pomidorki Danusi, bo ani nie wiem, która to jest Danusia a do tego nie wiem gdzie ja to znajdę - buziaczek awansem
monteverde 23:03, 13 kwi 2012

Bogusiu Antre miala dzwonki ja też mialam
bogumila 18:34, 14 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Bogusiu Antre miala dzwonki ja też mialam
Pamiętam Aniu,że miałyście.Nie wiem tylko czy siałyście do gruntu?Moje bardzo wybiegają.
Wróciłam z zacienionej,zdjęć nie robiłam,zrobię jutro.Miałam dużo pracy,nareszcie mogłam wsadzić lilie do ziemi,inaczej doczekałabym się kwiatów w doniczusiach.
Śniegu nie ma ,stopniał,ziemia jeszcze nienagrzana ale coś tam z bylin już wkopałam,zostawiłam tylko w piwnicy ciepłolubne no i w domu jednoroczne.Wsadziłam kilka dymek,jakieś małe ukorzenione bukszpaniki,bratki.Słoneczko grzało ale był zimny wiatr od jeziora.Tulipanów... będzie tylko kilka kwiatów,porosły jakieś ogromniaste liście,nie wiem czemu.Hiacynty się ociągają i ledwie je widać,korony podmarzły.Na stanowisku tylko pokornie stoi ciemiernik...taki mikro,ale jest.Pierwiosnki gruzińskie dopiero się budzą...Pączków na hortensjach jeszcze nie widać,tylko na azalii są grubaski...Ogólnie nie jest aż tak zle,myślałam,że będzie gorzej po tym niespodziewanym śnieżeniu,ale natura się wybroniła.
Martek 18:41, 14 kwi 2012

Cześć Bogusia
Szczerze to ja żałuję,że wysiałam tak wcześnie jednoroczne ,sporo przepadnie. Wystarczyło pierwsze podejście zrobić z połową marca i tak nadrabiają rośliny w gruncie szybko na masie.Ja siałam 4-go marca i nie mam więcej niektórych nasion ,żeby powtórzyć ten proces
Cieszę się,że nie masz niespodzianek niemiłych na działce
bogumila 18:47, 14 kwi 2012

Martek napisał(a)
Cześć Bogusia
Szczerze to ja żałuję,że wysiałam tak wcześnie jednoroczne ,sporo przepadnie. Wystarczyło pierwsze podejście zrobić z połową marca i tak nadrabiają rośliny w gruncie szybko na masie.Ja siałam 4-go marca i nie mam więcej niektórych nasion ,żeby powtórzyć ten proces
Cieszę się,że nie masz niespodzianek niemiłych na działce

U mnie siewki są w porządku,tylko te dzwony irlandzkie się wyciagają[POSIAŁAM WE WTOREK NASTĘPNE,ZOBACZĘ JAK WYJDĄ}. Nie potrzebuje dużo,tylko kilka ,więc mogę się z nimi pobawić..
U mnie pózna wegetacja,więc każde przyspieszenie się liczy.Niektóre uszczykuję,żeby się zagęszczały,wczesny wysiew jest mi więc na rękę.
bogumila 22:49, 14 kwi 2012

Po cichutku ...zmykam.Przejrzałam dużo stronek,też niezauważalnie.Życzę spokojnej i słonecznej niedzieli.
hanka_andrus 22:52, 14 kwi 2012

dobranoc!