Dzieci wyfrunęły z domku, ja nie pracuję i nie nadaję się do pracy poza domem, więc tworzę te moje dekoracje. Obiad ugotuję, chałupę ogarnę, nogi mnie tak bolą, że nawet na spacer nie idę. Jestem w stanie prawie wszystko w domu zrobić, ale w swoim , wolnym tempie z częstymi odpoczynkami.
Większość świątecznych ozdób trzymam na strychu, ale mam problem z chodzeniem po schodach, więc jak już się tam wdrapię to znoszę ile mi się da zabrać.
Nie przeszkadza mi to, że została Twoja przypominajka. To nawet miłe, że tak sobie zaznaczyłaś.
Dziś piekłam chatki piernikowe, samo zrobienie formy zajęło mi 2 godziny. Ma być wieża z trzema przybudówkami, jeśli sobie coś źle rozrysowałam, albo wycięłam to będę musiała dorabiać ciasta, bo wszystko wykorzystałam.
Pozdrawiam
Basiu, bardzo dziękuję. I cieszę się, ze mój wieniec ci się spodobał
Ja w domku jeszcze choinki nie mam. W niedzielę dopiero będę miała.
Potem pójdę zobaczyć jaki to wieniec zrobiłaś. I może choinkę pokazałaś ?
Póki co ma ubraną w ogrodzie Szkoda, ze już śniegu nie ma .
Ostatnie cebule czosnków Globemaster czekają na posadzenie.
Uznali moją reklamację z Gardenii i teraz mam nadzieję, że nie będą pomylone Cebule są ogromne
Mój ogródek w promieniach popołudniowego słońca nabrał ciepłych, rudych kolorów złota, polska, zima
Po raz pierwszy zostawiłam tyle roślin na rabatach, zawsze już jesienią wycinałam byliny.
Ciekawe, czy rozplenice rubrum i vertigo przezimują, są okopczykowane ale dla bezpieczeństwa pobrałam też sadzonki do domu.
Witam. Prosze o pomoc co dolega mojej azalii japońskiej (kermesina) bardzo pożókła obok na zdjęciu ta sama azalia jest zielona zdjęcie zrobione w grudniu. Serdecznie dziękuje za pomoc !
Dzięki
Choinka dostała jeszcze dzisiaj porcję pierniczków do ozdoby i pierwszą partię prezentów pod nogę
Czekam jeszcze na dostawę jemioły od mężatego Niech się na coś "wespnie" w ramach treningu
Spróbuj rozmaryn w sporej donicy posadzić, może da radę, albo daj kurom do szklarni na pożarcie
O rany, akcja za akcją
Myślenie za fachowców to już standard. Niby widzą, niby wiedzą, a wychodzi jak zawsze.
Kochana, to ja przesyłam Ci ostatnie promyki dzisiejszego słońca
Abyś optymistycznie spędziła wieczór.